Фотография #40

• 38 925
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте Simple Smile

Искам да ви попитам дали някой е посещавал или е чувал нещо за:
курса по фотография или операторско м-сво при Факултета по ЖУРНАЛИСТИКА НА СОФ.УНИВЕРСИТЕТ.
вторник, сряда и четв. от 17.30 -до 19,30 .
Преподават различни преподаватели по модулния принцип-теория и практика от 1 ноември до 1 юни. Дават ти диплома накрая, мисля че проф-на квалификация. Доколкото знам е ориентиран към репортажната фотография?  newsm78
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/fakulteti/fakultet_po_zhur … redno_obrazovanie

Също така и този , който е 1 семестър пак към СУ :
Дигитална фотография
http://sites.google.com/site/centersu/Home-1/uslugi-na-cou-1

Смятам да се запиша на един такъв курс. За този едногодишния ми се струва че после може и работа да се намери (при повече късмет). Завършил съм полиграфия.

# 481
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
felicidad17 ,
първите 2 снимки ми харесват много!
при 3тата лицето е много в сянка...

днес преваляваше и с бодра крачка се отправих към парка - да снимам колелото, разбира се.
нямаше го!!!  Shocked
много подреден народ бее..... Naughty

отидах да снимам патките поне  Mr. Green

с листо с капки от дъжд...

# 482
Хорааа, пишете, темата ще изпадне на 3 страница:)))

http://www.flickr.com/photos/13900583@N03/4022586071/sizes/m/

asyalein, листото ми харесва, за патката не мога да кажа, щото животните рядко ме грабват на снимки:))
За курсовете също не мога да помогна, не съм в СФ и идея нямам!
фелисидад, коментирах във фликър.

# 483
Jaly, благодаря за коментарите!

Аз започвам с въпросите Simple Smile Имам няколко:
- как избягвате затъмняването на лицето при детските снимки? Дъщеря ми почти винаги е с шапка и лицето винаги е тъмно и с отражения? В настройките ли е проблема или след това фиксирате във ФШ?
- само във ФШ ли правите колажите от снимки? Тъй като съм още на Вие с ФШ, ме интересува дали има по-елементарен начин за това. Необходимо ми е за 1-ия рожден ден на дъщеря ми, нещо елементарно, без високи художествени цели Laughing Ще ви бъда благодарна на всякакво инфо! Мисля, че Агентката беше пускала скоро един много нежен октомврийски колаж със страхотна атмосфера Peace

Спирам, за да не отегчавам...

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 10:32 от felicidad17

# 484
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

от мен един ковач

по-голям размер

felicidad17

newsm78 не се сещам коя друга програма да ти препоръчам вместо фотошоп...

# 485
  • София
Момичета, не пиша напоследък, защото няма какво да покажа Confused Надявам се лошото време и седенеето вкъщи да ми се отразят вдъхновяващо и да наблегна на натюрмортите и портретите. В тази връзка да попитам когато искате да отразите светлина с картон/фолио на какво го прикрепвате? Опитах да използвам въже и щипки, но това не ми дава достатъчно свобода.
Малко снимки от Мароко. Ще се радвам на коментари, въпреки че ми е ясно, че са посредствени. Но от китака съм доволна - явно при достатъчно светлина прави сносни снимки:

И още: http://www.flickr.com/photos/lexi1974/sets/72157622488839329/

# 486
ау лекси ! отказвам да гледам точно по обяд !!!! маслини, босилек,.... ъъмммммм

# 487
  • София
ау лекси ! отказвам да гледам точно по обяд !!!! маслини, босилек,.... ъъмммммм
А мръсотийката не ти ли действа обезапетитващо Mr. Green
Между другото точно там реших да се пробвам да правя стрийт - освен, че отнесох много мъмрене, се наложи и да си платя за две от снимките. Бях чувала, че мароканците не обичат да ги снимат и действително е така, но на мен ми хареса. Сега новите ми мераци са за едно теле, за да си щракам от безопасно разстояние Grinning

# 488
лекси, с телето ще бягаш по-трудно като те подгонят. снощи не можах да разгледам снимките ти, защото нета ми беше много бавен, но сега отивам. това с боите, обаче е много колоритно.

# 489
В тази връзка да попитам когато искате да отразите светлина с картон/фолио на какво го прикрепвате? Опитах да използвам въже и щипки, но това не ми дава достатъчно свобода.

Ако снимаш натюрморти, подпирай картоните на масата с кавото намериш из къщи - например пластмасови бутилки, пълни с вода. Но ако питаш за портрети, може би е добре да си вземеш статив с щипки за отражатели.

Много колоритни мароканските снимки! И на мен ми се иска да се разходя из тези места.

# 490
коментирам във фликр с чаша кафе (с аромат на калуя Wink ) и ми е хубавоооо!

# 491
Момичета, дано не досаждам много Simple Smile, но тези дни получих нишан от дядо Коледа и трябва да му напиша писмо каква точно огледално-рефлексна камера искам.... Та сега съм в процес на  четене и питане и сравняване (доколкото въобще мога Simple Smile) и ще съм много благодарна за вашите съвети. Въпросът ми на първо време е кои източници (магазини) за фототехника бихте препоръчали от вашия опит? Има ли места, където цените се по-добри без това да е за сметка на съмнения в качеството?
Благодаря предварително!

А иначе за по-пълноценно участие в темата мога да покажа мои снимки от тренировки на сухо, т.е. със сапунерка, и ако видите смисъл може да коментирате Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 08:29 от mamanin

# 492
Агентче, просто не мога да спра да се любувам на красивите ти снимки  bouquet

Тя есент апри нас, май вече си отива, всера едвам намерих що-годе запазено клонче с есенни листа. Всичко останало е почти изсъхнало.

и едно клонче заплело се в оградата ни.

# 493
Големи красоти сте напискали напоследък
Агентке, невероятни цветове!
Ryan's Mom, листата са много приятни

Jaly, много е хубава! много нежна, защо не пускаш коса на детето?

Една Ема в полето от мен:) днес бяхме на една ферма за тикви..  Crazy

# 494
И аз да се отчета днес в бързината за детската градина;)

Общи условия

Активация на акаунт