Фотография #40

• 38 918
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Уффф, почнах да качвам ваканционни снимки на кило да и Фликр взе че заби, само това ми е отворено - моята прекрасна швейцарска крава Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 21:48 от Agent Provocateur

# 496
Страхотен изглед  Heart Eyes
съфорумци някой може ли да ми оголеми с фотошоп едни малки снимки без да се размажат,а да се вижда чисто?

# 497

девойки, влизам да се самопрезентирам, ако ни четат участници в готварския, тортенския и други браншове, и ако има други интересуващи се от тази фото-тематика, започнала съм една поредица от публикации в блога си. Защото вярвам, че не ме посещавате редовно поради диетите си  Mr. Green, ви пускам директни и безопасни линкове към конкретните материали  Joy

Кулинарната фотография: 5 основни правила

Открийте собствената си светлина

Как да снимаме храна с компактни фотокамери

PS гост, обикновено тази работа е обречена на провал. Могат да се уголемят най-много с 50%, и  пак резултатът зависи от изходния материал.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 07:25 от Lois

# 498
да, фликр е нещо много претоварен тази вечер.
ели, честито градинарче. дано и хареса и се приспособи бързо!

# 499

# 500
Agent Provocateur , тази снимка : ми хареса .
Типични швейцарци !

# 501
луизка, хиляди благоданости!!!

# 502
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Гаргамел, Влюбих се в Ема и полето... много хубави цветове Simple Smile)

Сори, че нямам достатъчно време да разгледам/ прочета и по- задните страници, но имам двама болни хлапаци и куп други работи. Не съм снимала последните дни, а и да бях то пак щяха да са портретчета разни домашни на Румънеца Joy

Въпрос - ще имам някакви парички скоро и евентуално ще мога да си купя едно обектиФче... От как се помня бленувам по 50/1.4, може би повлияна от всички вас и матриала, заснет с въпросното, който пълни темите ни... Та все пак, чудя се, при наличието на 85-ката, с която не бих се разделила или поне не още (не съм готова все още, ще ми липсва), дали няма да ми е излишен или обратното (85-цата въпросната)  е по- логично...?! Изобщо, що не дадете акъли за някакъв светлосилен (иска ми се да мацоти), портретен или поне ставащ за този жанр, с по- малко фокусно от 85 ...
Благодарности и мляски всинца ви Hug

# 503
Муце, аз освен вариото , което ползвам за травъл имам 50мм и 85мм. Единият ползвам на закрито, другият на открито - абсолютно ок е според мене човек да има и двата особено когато се снимат децата. Не бих сменила с нищо друго, с 85мм ще ни раздели само смъртта. Вземи си 50мм, слушай мен  Laughing

# 504
Муцуно, и аз съм с двата и... хммм, абе страхотни са, а и не се сещам за друг къс силно портретен (или имаше някакъв 35мм  Thinking). 85мм ми е голямата либофф, но понякога си трябва по-светлосилен, особено като замърдат дребните в затворено пространство за 85 мм си е тесничко и тъмничко.
A, ето за този си мислех, Canon EF 35mm f/1.4L USM, бррррр, не му гледай цената!
http://www.amazon.com/Canon-35mm-1-4L-Angle-Cameras/dp/B00009R6W … 082246&sr=1-8
Или може би този Canon EF 35mm f/2
http://www.amazon.com/Canon-35mm-Wide-Angle-Cameras/dp/B00009XVC … 082246&sr=1-2

Изводът ми е, че ако не си склонна да изтърсиш една торба пари за Л серията взимай 50/1.4! Няма ли някой близо до теб да ти го даде за седмица да си го усетиш  Thinking
Бързо оздравяване на муцуните! Бати ли донесе нещо на Румънеца или обратното  Hug
Ако е БГ ти е по-скъп свиркай навреме да търсим по кой да ти го пратим оттук!

Поли Simple Smile))) още се смея на забележката ти за "типичните швейцарци" защото и аз точно това виждам в снимката и ми е такава асоциацията... малки общности (сравнително) , всеки познава почти всеки и си пъха носа в работите на всеки...

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 03:07 от Agent Provocateur

# 505
Уффф, почнах да качвам ваканционни снимки на кило да и Фликр взе че заби, само това ми е отворено - моята прекрасна швейцарска крава Simple Smile
Като стана дума за ваканции и крави Simple Smile и аз се сетих за една крава от поречието на Велека

както и една крава от Сърница

Ей, много мърдат тия животни...

# 506
  • в сърцето на един мъж...
Агентке, пак ми разстрои деня с тея снимки Crossing Arms

# 507
муцунка има от кой да пробва обективи, само да намерим някой да й го донесе от САЩ Simple Smile
Муце, уредихме те Wink

Агентке... впечатляваш ме!!

# 508
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
най-накрая намерих червени листа  Mr. Green

# 509
Муцуна аз моята 50 бях решила да го продавам, но засега се отказах. И аз като Лени си го запазих да снимам вътре. От доста време ми се е набило на очи едно  варио,  ( че по лесно се кадрира с такова ) http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=16 Ама знам ли доколко наистина е добро  newsm78 А пък и няма къде да го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт