Фотография #40

• 38 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Agent,  кажи плийз с какво махаш шума и с  как шарпваш.. знам си аз, че им правиш някакви магии  на твоите снимки, ама мълчиш като партизанин за технологията:)))
Е сега с това показно ме уби...  тамън си викам- ето апарата ми пречи  и се установи, че е друго Joy
asyalein, ако позволиш един съвет- снимай много , прави поне по 30-40 файла всеки ден и ще  видиш, че фокусът ще спре да ти бяга.

Ето две усмихнати девойки:))

http://www.flickr.com/photos/13900583@N03/4058008263/

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 20:14 от Jaly

# 706
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Agent, беше тъмно, затова съм снимала с отворена бленда  Rolling Eyes
цветовете на твоя вариант са пак доста силнички...  Thinking
като гледам сега цветето по контура жълтее  newsm78

а оня тест за цветовете не искам да си го правя!  Naughty
един път се пробвах - заболя ме глава и бях по-зле от мъжа ми, който е далтонист ooooh!

# 707
Agent, беше тъмно, затова съм снимала с отворена бленда  Rolling Eyes
цветовете на твоя вариант са пак доста силнички...  Thinking
като гледам сега цветето по контура жълтее  newsm78

Ъмм, това което се опитах да ти покажа е само моят начин да спася снимка, която много ми харесва, но фокусът и е избягал. Не твърдя, че е по-добра, или че това е начинът - колкото момичета тук толкова различни обработки биха се получили, всеки си има свои прийоми.

Там, където фокус няма аз не мога да го създам, мога само да се опитам да коригирам контрасти, шарпове, етц и да, появяват се артефакти! Толкова си мога  Grinning

Съжалявам, че ти пипнах снимката, няма повече!

# 708

Съжалявам, че ти пипнах снимката, няма повече!

ама това не беше критика, че си пипнала снимката  Heart Eyes
по-скоро исках да върна темата към калибрирането... Mr. Green
аз все още не съм намерила решение.
на десктопа нямам проблеми, но на лаптопа цветовете са съвсем различни  Rolling Eyes

за фокуса - ясно, че няма какво да се направи Rolling Eyes
незнам защо ми бяга, внимавам постоянно.
май ще мина на ръчен newsm78

уикендът изчезвам, надявам се да има какво да се ловува  Sunglasses
снимки де... Crazy

# 709
ася, как фокусиpaш?

имах пpоблем с фокуса докато пpекадpиpах и докато не си смених фотоапаpата ... понеже бяха едновpеменни, не pазбpах кое от двете е било по-пpоблемно. Joy

# 710
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Щеше ми се някаква мазня да ви пусна, ама реших, че не ми се жертват нос, уши и т.н. на "обекта" ми...
Та отново един Румънец

и Румънец + Муцун

Скромни, знам, дори не много достойни за показ, ама пък са първите с легендарния 50мм, който от няколко часа е и в моите ръце Crazy Joy Whistling

# 711
хайде честитооооо.... гоpчивоо.. и завинаги заедно Joy много фокус

# 712
Добър вечер Simple Smile
Снимки нямам, но пък вчера записахме едно парче, което много отдавна се каня да запиша с джаз трио, та искам да ви поздравя с него  Hug  КЛИК тук

Муцуни, а да ти е честито обективчето !! Simple Smile

Лемон Деси, не бях забелязала, че е филмова. Наистина лошото качество може да не е от камерата, звучи по-логично.

На мен нещо не ми се снима напоследък, и то е защото искам 10-24мм никор. Без него не ми се снима  Crossing Arms   hahaha
Онзи 18-55 не може да ме накара да снимам с него за нищо на света, а с 50тката ми е тясно и туй то.  Mr. Green
Та така. Оплаках се, похвалих се, мисля да се къпя и да си лягам  Laughing

# 713
Муцуна , честито ти ново обективче!

asyalein ти с какъв обектив снимаш? Имай на предвид, че ако не спазваш минималното фокусно растояние на обектива с които снимаш  също може да нямаш фокус.

# 714
Калинa , малко не схванах въпроса  Blush
кадрирам си, натискам копчето наполовина да ми фокусира и после снимам Thinking
ако не фокусира където съм решила - избирам си поленце, където да ми е фокуса.

Шоши, с 50 мм снимам  Simple Smile

Муцуна, втората много ми харесва   bouquet

# 715
  • София
Добър вечер Simple Smile
Снимки нямам, но пък вчера записахме едно парче, което много отдавна се каня да запиша с джаз трио, та искам да ви поздравя с него  Hug  КЛИК тук

Любимо парче  Heart Eyes Ти си на пианото, нали - много си добра  Hug Поздравления   bouquet

Не съм снимала от две седмици - не знам защо  Rolling Eyes

# 716
Nigella, РЕСПЕКТ! Освен това важното е, че знаеш защо не ти се снима Laughing
Моби, от времето е ще знаеш:)))
Муцуна, честитих и във фликър! Чакаме тонове снимки, вече нямаш оправдание- тясно ми е, късо ми.... сега трябва да ти е тамън Laughing

# 717
Супер, Нигела! С нов май спейс ли си, търсих пак линката за Стинг, спомням си, че бяхте дружки  Simple Smile

Муцунка, честито, радвам се че се взехте! Много хубави момчета са ти се паднали за снимане Simple Smile

# 718
Селмулинке, браво, много е хубаво, когато мечтаните работи се реализират.

Муц, и как е сега, щастлива поне за момент? хахах, дано те държи по-дълго де. От добромир ли го взе? На снимките ми се вижда доста добре.

имам май проблем с фокуса, все ми бяга  Thinking

Ася, на тази снимка, която си показала, фокусът може да ти бяга по две причини, или поради комбинацията им, най-често. Когато е тъмно, скоростта ти е ниска, и ако камерата не е достатъчно стабилна (разбирай сложена на статив!) се получава моушън блър (размазване от движение). А пък като снимаш китки на  вън, и духне малко ветрец, и със статив, и без статив, пак се получава моушън блър. Комбинацията на двете - дабъл моушън блър  Joy

Теста с цветовете, ако си спомняте го правихме преди време, и установихме, че много зависи от монитора, какъв резултат ще се получи.  Аз лично на два компа, разлика около 6 точки май имах. hahaha

# 719
здравейте, момичета. няколко дни бях без интернет и сега направо не мога да позная темата! всички са пощурели (в добрия смисъл)! отивам да разглеждам, а от мен снимки по-късно.

Момо, беше пуснала един селф - вижда се очертанието на тялото и рамото...
как се снима?
каква бленда, каква скорост, каква светлина - дневна, лампа?  newsm78

http://www.flickr.com/photos/7793736@N07/?saved=1

коя снимка имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт