Фотография #40

• 38 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Шоши, браво, октомврийския сет е страхотен!!!Наиситна добре , че си излязла от онзи мрачен период, предните ти снимки са толкова тъжни, а при такава красива дъщеря е грехота направо да снимаш листа и треви!

Някой ще ме светне ли как мога да снимам вкъщи през задаващите се мрачни дни.На високо исо не става, трябва ми някакво осветелние, или светкавица или... и аз не знам ... вие сте?

# 691
Агентката, мисля  безапелационно печели приза "Мис  прелестно листо"....
 newsm10

EliG не можеш ли да използваш светлината от прозорците с помощта на светлоотразители ? Или не ти е достатъчна ?

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 09:05 от шоши

# 692
Няма да си сменям тялото, поне не сега със сигурност. Просто искам да знам какво да искам Mr. Green Като го видях ми се стори добре на първо четене, а сега забелязах, че матрицата му е малка и заради това реших да попитам. И се зачудих просто, дали ако ще даваш пари не е по-добре да е за 5Д.

# 693
Бухте, сигурно ще  е по -добре е, ако много си слушала, то има и други работи дето да си поискаш от добрия дядо:35:
Ели, аз имам допълнителна светкавица и така реших въпроса, но за бебчето май по добре да не му блещиш в очите, въпреки че ако тавана е бял, можеш там да я отразяваш...

# 694
Мишолина, верно съм пловдивчанка.

днес ще си направя профил във фликър и ще качвам там снимките.

Муцуна, ще чакаме снимки с новия обектив.

И отново имам въпросче към вас (вече ми е неудобно) Когато искам фона отзад зад обекта да е дефокусиран, с моя обектив го постигам единствено когато правя портрет и снимам човек от гърдите нагоре, така ли е или аз не правя нещо правилно. С 50 мм. 1,8 ще може ли да се постигне това, което искам и то е човек да е в цял ръст на фокус а отзад дефокусирано,  примерно както Шоши  е снимала прекрасната си  дъщеричка.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 10:40 от SINCERITA

# 695

SINCERITA , за размазан фон, колкото по- молко е числото на блендата, по размазано става, но и по трудно се фокусира  Wink Ако снимаш на бленда 1.8 със сигурност фона ще ти е размазан. Може да прочетеш в началната страница за блендите, обективите, бокето ...  Wink

Тъй като съм установила, че аз имам май проблем с цветоусещането при обработката на снимки Mr. Green,  вижте какъв тест открих.
http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77

# 696

Тъй като съм установила, че аз имам май проблем с цветоусещането при обработката на снимки Mr. Green,  вижте какъв тест открих.
http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77

лелеее, това е много яко
отивам да се пробвам!

редактирам се

Online ColorIQ Challenge Results
You have perfect color vision!
FM Hue Test Results

# 697
синсеpита, pазмазанкото от зад е получава, когато фокусиpаното pазстояние е много малко и на фокус е само обекта ти.
това зависи от 3 хаpактеpистики.

1. отвоpа на диафpагмата (блендата). колкото по-малко е числото, толкова по-замазан фон. (и толкова повече светлина). 50 мм 1,8 въpши pабота.
2. зависи колко си далеч от обекта. за това с твоя обектив можеш да снимаш смао до кpъста, защото си по-близо.
колкото по-близо, толкова по-замазанко. ако се отдалечиш, на същата бл;енда да си, става по-голямо фокусиpаното пpостpанство.
3. колко мм е обектива. колкото повече от 50, толкова по-замазано.
тоест обектив 50 мм и 150мм пpи еднакво pазстояние и бленда, 150 юе маже повече.

идеята е да напpавиш точната комбинация от тези, докато постигнеш желания ефект.

# 698
Здравейте, може би въпроса ми е за отделна тема, но тук сте хора, които разбират от фотография, затова искам да ви попитам: Какво мислите за фотоапарат Olimpus IS-500? Една приятелка ми го изпрати, понеже й казах, че ми се ще да се запиша на курс по фотография. Дали става за начинаещи и прави ли хубави снимки? Предварително благодаря.

# 699
Като му гледам характеристиките определено не бих си го купила.
Качеството на снимките ми се вижда ниско, за SLR апарат, а това, че не можеш да сменяш обективи е минус, откъдето и да го погледнеш. А и тази бленда f4.9-f6.8  ми се вижда ужасяваща просто.

То това всъщност си е турбо сапунерка като го гледам, само дето претендира, че е SLR.. Хем голям апарат, хем качеството май не е като на големите му братчета със сменяеми обективи.  За мен няма смисъл, бих си взела сапунерка с ръчни настройки, или ДСЛР със сменяващи обективи.

Семпълите ги гледах в това ревю - http://www.photographyblog.com/reviews_olympus_is500.php

# 700
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Olympus IS-500 като гледам е филмова, а не цифрова камера.
Имай го предвид, има известни неудобства.
Съответно - семпълите може да са кофти заради скенера.

# 701
Багодаря, ще се поразровя из форумите за друг, по-подходящ  newsm78

# 702
Отново ви благодаря момичета, страшно полезни сте ми, жалко, че малко късно започнах да схващам това, което ми пишете и че се сдобих с обектив от който нямах нужда. Засега единствено мога да се сдобия с 50, 1,8 но този път ще искам да го пробвам, че достатъчно наруших бюджета и без това.

# 703
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тъй като сте тръгнали да обяснявате на новодошлите как се снимам, та и аз да попитам:

Момо, беше пуснала един селф - вижда се очертанието на тялото и рамото...
как се снима?
каква бленда, каква скорост, каква светлина - дневна, лампа?  newsm78

пробвах в нас, но не ми харесва резултата  Rolling Eyes

нещо от мен...
имам май проблем с фокуса, все ми бяга  Thinking

http://www.flickr.com/photos/7793736@N07/?saved=1

# 704
имам май проблем с фокуса, все ми бяга  Thinking

Ася, според мен малко напред ти е дошъл, и си снимала на широко отворена бленда, та ДОФ-а е тесен, позволих си лекичко да я шарпна и махнах шума, ето:

дай ми мейл да ти я пратя Simple Smile

Да допълня към Калина за "мазането" Simple Smile
4. Колкото по-голямо разстояние между обекта и фона, толкова повече маже обектива!

Джали, как не те беше срам  Joy "прелестно листо", а?!

Шоши - и аз мисля, че цветният ти период е много силен и красив!

Общи условия

Активация на акаунт