7 СОУ Наиден Геров - Варна, първи клас

• 22 377
  • 48
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте , мили мами!  Hug
Синът ми догодина ще е в първи клас и ми се ще навреме да се ориентирам с избора на училище. Моля ви ако имате впечатления от учители, преподаване, извънкласни форми на обучение и изобщо от атмосферата в 7 СОУ Найден Геров Варна да ги споделите тук. Предварително искрено ви благодаря!  bouquet

# 1
Здравейте КоМар, моят съвет е да не записвате детето си ТАМ!!!Имам горчив опит с това училище! Класовете са ПРЕТЪПКАНИ ПО 28 И ПОВЕЧЕ ДЕЦА В СТАЯ ЗА 20!Качеството на учебната дейност ...Не се обръща внимание на всяко дете, защото са много в клас , а и за кое дете по-напред внимание. Наложи се да преместя детето си в по-спокойно училище!
!Успех на Вашето първолаче догодина! Поинтересувайте се от учителите в училището от майки на по-големи деца.Изберете добър учител, а не училище!Моят съвет е УЧИЛИЩЕТО ДА Е БЛИЗО ДО ДОМА ВИ, ПАРАЛЕЛКИТЕ ДА НЕ СА С ПОВЕЧЕ ОТ 20-ДЕЦА!  bouquetУспех на Вашето първолаче догодина!

# 2
  • Варна
Кое е това по-спокойно училище?

# 3
  • Варна
И с паралелка до 20 деца? Аз се сещам единствено за хореографската паралелка във "Васил Априлов", може би и в музикалното училище класовете са по-малки.

# 4
И аз да попитам кое е това по-спокойно училище в квартала?

# 5
ние сме в З.Стоянов.Страхотна класна уцелихме и класът е само от 20 деца.Стаята е съвсем прилична ............имаме си и екстра-безплатна занималня.Така че пробвайте  там.

# 6
И аз бих искала да попитам за отзиви за Ангел Кънчев - Варна

# 7
Работата е там, че има много голям "механичен" прираст в града, а също и естествен прираст и по тази причина от година на година класовете все повече се препълват, а няма как да се ползват допълнителни стаи в сградите, тъй като или в една сграда работят две училища /всяко от които нараства/, или в една сграда има двусменно обучение, тъй като училището е от първи до дванадесети клас.

Общината спи....
Инспектората по образование и той спи....

Първокласниците догодина ще са с 10% повече от таз годишните, а СОУ "Найден Геров" разполага, доколкото си спомням с пет оборудвани по наредбата класни стаи за първи клас, които мога да се ползват и от втори клас, но в другата смяна.

Освен това Наредбата за реда на прием и пълняемост на паралелките в държавните и общинските училища отпуска средно бройки на клас между 18 и 26, но при условие, че кандидатите в района надхвърлят тази цифра, директорите по ЗНП и ППЗНП са длъжни да приемат всички първокласници в района на училището.

Така в СОУ"Найден Геров" първолаците в клас са средно между 24 и 26 деца, което не е кой знае какъв проблем, ако началният учител си върши интелигентно работата.

В ОУ "Захари Стоянов", пък, от четири паралелките в първи клас станаха пет, защото всички деца от Зл.пясъци до д-р Желескова надхвърлят капацитета на двете основни училища в района

Ако питате мен, големият проблем настъпва в пети клас, когато контролът от класния е горе долу веднъж-два пъти в седмицата, класовете, както са големи, стават неуправляеми на моменти.

Прави са момичетата по-горе, че най-важен всъщност е избора на педагог, а не конкретно училище.

# 8
  • най-шареното място
Понеже детето ми е първолак сега и аз се чудех къде... гледах за следните неща - мястото да е добро, да има уреден вид, да има добри начални учители и директор, да мога да събера информация за нач. учители и да избера учител, в училището да има извънкласни дейности /организирани от училището не разни платени от външни фирми/, резултатите от математически състезания и матури.

С две думи много взискателно избирах. Покрай изчетено и изговорено за  Найден Геров разбрах: има наистина претоварени паралелки, стабилен директор, добри резултати от състезания и матури, занималня има, но не за всички, от първи клас са на смени. Това последното не е за пренебрегване.

# 9
  • Варна
За нито едно училище не може да се каже с категоричност нито само положителни, нито само отрицателни неща. Няма училище само с добри и само с лоши педагози. Изборът ви трябва да е строго индивидуален в зависимост от вашето дете. Строга и много взискателна учителка може да не е добър вариант за чувствителното ви дете, но отличен избор за дете с бърз напредък и възможности за поемане на повече образователни отговорности. Така че проучвайте, макар понякога мноооого дългият избор не е на-сполучливия.  Peace

# 10
  • Варна
Sea woman, съгласна съм с теб, че добрият учител за едно дете е не чак толкова добър за друго. Моят син е доста по различен от другарчетата си в детската градина, по-плах е и по-необщителен. Иначе не е глупаво дете - научи се сам да чете, може да смята почти до 10 Simple Smile Но ми е трудно в избора, поради този негов особен характер. Засега съм се спряла на "Найден Геров" като най-близко училище, а и съм леко пристрастна тъй като дъщеря ми и аз сме учили там.  Но сега съм разколебана, защото в един голям клас точно на по-пасивно дете учителката би обърнала по-малко внимание.
За "Захари Стоянов" и аз чувам добри думи - племенниците ми учат там и наистина класовете са малки,  стаите са хубави, но и там учат на смени. Това училище обаче ни е доста далеч. Алтернативата е "Стефан Караджа", но за там нямам абсолютно никаква информация.
А какво мислите за занималнята - за ли сте или против ? 

# 11
  • Варна
В "Стефан Караджа" има занималня, за някои родители това е много важно условие при избор на училище. За мен е необходимост, тъй като нямам друга възможност. Не мога да споделя опит с държавните, но от занималнята на дъщеря ми съм много доволна, не нея също и харесва там.

# 12
До Двореца на спорта и културата е СОУ ,,Васил Друмев". В него обучението в І клас е в два варианта: 1. само до обяд; 2. целодневно, безплатно,- до 17 часа, с осигурен обяд в стола на училището.В училището се предлагат извънкласни , БЕЗПЛАТНИ дейности- артработилница ,,ВЕСЕЛИ ДЕЦА", спорт, туризъм - за учениците от І-ІV клас. Паралелките са с 18-22 деца Организират се математически състезания, тържества, екскурзии,лятно безплатно училище за І и ІІ клас.В училището има въведени униформи за учениците и учителите.Моят племенник учи там и родителите му са доволни.Ако живеете близо до училището проверете и там.javascript:void(0);

# 13
И мен това ме вълнува, честягаме първолак за догодина. Чух много добри отзиви за Найден Геров, но тия големи паралелки Rolling Eyes

# 14
  • най-шареното място
Онзи ден минах покрай Димят и видях единия първи клас къде учи - хубавичко чисто и сигурно красиво. Обаче - пердета, дървета, първи етаж, никакъв двор, предполагам почти непрекъснато изкуствено осветление.... Това по по-горната за мен директна реклама на Друмев.

Общи условия

Активация на акаунт