Измерване на сърдечни тонове или УЗД?

• 15 853
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Наистина двете изследвания са различни като през деветия месец се правят и двете задължително. При първата ми бременност след регулярната консултация и преглед на ехограф в началото на деветия месец, лекарката не видя нищо нередно, но след като направи запис на тоновете на бебето се установи, че нещо не е наред с него и се наложи спешно секцио.  Така че според мен и двете са си еднакво важни.  Peace

# 16
От 3 седмици ходя редовно само на запис на тонове - лекарката ми каза, че това е по-точния начин в този период от бременността  да се установи ако на бебето не му е много комфортно вътре Peace

# 17
  В края на моята бременност УЗД-то е давало перфектно състояние на плода,а с меренето на тонове се установи,че бебето страда.
  Оказа се,че е имало увита пъпна връв,което не знам по какви причини не се видя на УЗД,макар че апаратурата беше много добра.
  Така че,хубаво е да се следиш и по двата начина. Peace

# 18
  • София
От 01.01 влизам в девети месец и гинеколожката ми каза да започна да ходя всяка седмица на запис на тонове в болницата, в която ще раждам. Избрала съм Майчин дом. Бихте ли ми казали каква е процедурата - къде се ходи, записва ли се час, телефони...?
Благодаря предарително  bouquet

# 19
Не знам дали се записва, аз ходех в т.нар. поклиника на МД, която се намира в сградата на МД, ще питаш на регистратура как да стигнеш, на 1 ет. е. При д-р Клисурски ходех, но там и сестрите правят записи. Обади се в МД да ти дадат тел. на регистратура на поликлиниката, там ще ти кажат най-добре.

# 20
Здравейте, вече мами и бъдещи!
Притеснява ме много нещо и реших да попитам тук.
За първи път правихме запис на тоновете на бебето на 23.04. Лекарката ми не ги хареса и ми каза на 04.05 да отида за нов запис. Показа ми тоновете на нашето бебе и тези на други. Имаше голяма разлика. На другите беше като нормална кардиограма с много високи начупвания ( ако може така да се каже ), а на нашето бебе беше със съвсем леко начупени ниски линийки. Извинете ме за обяснението, но просто не знам как да го опиша. Много се притеснявам. Аз съм 29 седмица, сестрата там ми каза, че запис на тонове се правели след 30-та .
Зависи ли как ще се запишат тоновете от това, как си застанала, дали ти е удобно или не, какво си яла, пила и т.н? Лекарката ми каза, че от това как се чувства майката не се отразява на самия запис. Може ли да не са се получили хубаво тоновете от това, че бебето е в по малка седмица, а не след 30-та седмица , както ми каза сестрата?
Пъпната връв на нашето бебенце е преметната около вратлето, но ми казаха, че не е стегната и не му влияе за сега поне. Предполагам това влия по някакъв начин?
Ще се радвам да споделите вашият опит.

# 21
И какво ти обясни тая лекарка? Само ти показа разликите ли? Ама са и те... За разстрел са някои, само ошашкват, вместо да обяснят (а често и няма какво да се обяснява, важното е "сплашване на жертвата"). Моят съвет е да искаш още едно лекарско мнение, занеси и изследванията и обясни всичко.

# 22
Тоновете на бебето зависят от много фактори: дали е активно, или спи, дали си консумирала нещо, което да повиши тонуса му /кафе, сок, шоколад/, гестационната възраст на бебето....
Успокой се и вместо да чакаш до 4-ти май, иди и поискай да ти направят запис на тоновете някъде другаде.  Peace

# 23
  • до една звездичка
А как обясни тази голяма пауза от време, след която те вика за запис, при положение, че не харесва тоновете?  Thinking

# 24
Нищо не ми  обясни. Аз малко се шашардисах и направо съм изключила да я попитам за това, но предполагам, че заради седмиците, понеже ме попита сега в коя седмица съм и тогава ми каза за 4-ти, а тогава ще съм 30-та седмица и 7- ми ден. Така като се замисля, поне с това си го обяснявам. Понеже трябваше да ми вземат кръв, след това да хапна нещо и да ми направят записа, но така се случи, че първо ми направиха записа на тоновете и след това ми взеха кръв и  поради тази причина не бях яла и пила нищо.  Докато лежах бебето риташе от време на време, с което предполагам, че не е спало тогава точно.  

# 25
на моя позната й се беше случило същото -слаби тонове поради неядене от нейна страна с цел изследване на кръв да йправят, оправили се тоновете след като омете няколко толумбички в барчето на болницата, спокойно, повтори тоновете другаде, за да не се притесняваш излишно!

# 26
Повтори тоновете някъде другаде,най-малкото за да си по-спокойна.

# 27
Нищо не ми  обясни. Аз малко се шашардисах и направо съм изключила да я попитам за това, но предполагам, че заради седмиците, понеже ме попита сега в коя седмица съм и тогава ми каза за 4-ти, а тогава ще съм 30-та седмица и 7- ми ден. Така като се замисля, поне с това си го обяснявам. Понеже трябваше да ми вземат кръв, след това да хапна нещо и да ми направят записа, но така се случи, че първо ми направиха записа на тоновете и след това ми взеха кръв и  поради тази причина не бях яла и пила нищо.  Докато лежах бебето риташе от време на време, с което предполагам, че не е спало тогава точно.  

Ами тоновете може да са такива - почти права линия, защото бебето спи, но може и почти правата линия да е показател за страдание на плода. Не чакай въобще, веднага направи още поне един запис! Ако и той е такъв, потърси незабавно лекаря си. Големият ми син беше с увита и стегната около врата пъпна връв и тоновете 2 поредни бяха  почти права линия, наложи се секцио преди края на 37 седмица, добре че навреме засякоха проблема и реагираха адекватно, защото се е задушавал.  Peace
С втория ми син от страх ходех на 15 дни на записи откакто влязох в 9-я месец. При него също видяха преметната през вратлето пъпна връв, но не и увита и стегната и всички записи бяха идеални - като по учебник.  Peace

# 28
Тъй като не съм  след 30-та седмица, възможно ли е да отчете тоновете по същият начин поради тази причина, ако отида на нов запис?!
Много съм благодарна на всички ви за бързите отговори!

# 29
Запис на тоновете ми правиха когато ме приеха да раждам, преди това само УЗД два пъти месечно.

Общи условия

Активация на акаунт