Помощ имаме запек

• 1 625
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте на всички мАМИ. Бебчо ена 20 дни и имаме запек. храним се само с АМ Милумил сега му давам и Аптамил. Изаква се само с Лактулоза която ни изписа педито но тя беше за 5-6 дни и сега като не му давам пак се гърчи по цял ден. Правим и гимнастика с крачетата и масаж на коремчето но и това не помага. Не ми се иска да продължавам с Лактулозата защото ме е страх да не свикне само с нея да ходи. Моля ви за съвет друга храна която сте пробвали или нещо изобщо което може да ни помогне.

# 1
Zdravei mila, i nie imame tozi problem i edinstvenoto efikasno sredstvo / kolkoto i da mi e nepriqtno da go prilagam/ e s termometar4e v dupeto. Savetvam te da mu pomogne6 po tozi na4in !

# 2
напълно подкрепям barbaronite , аз лично съм го пробвала върху сина ми и помага. Просто задраж термометърчето за 2-3 мин в дупето и всичко ще се нареди.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 20:13 от Tinaina

# 3
Не си написала на колко дни ака бебето.
Веднъж на няколко дни е нормално и не се води за запек.
Моите и двете да към четвъртия месец акаха по веднъж на седмица.
Само първите 3-4 седмици след раждането им са акали по няколко пъти на ден.
Като захраних започнаха да акат веднъж дневно.
Това присвиване, което описваш ми прилича на колики.

# 4

Ami koe mu e normalno, vse pak korem4eto na malkoto da nee bezdanna qma, ako si hapva ne mi se struva normalno akaneto prez 3 dni newsm78

# 5
Ami koe mu e normalno, vse pak korem4eto na malkoto da nee bezdanna qma, ako si hapva ne mi se struva normalno akaneto prez 3 dni newsm78

Какви ями бе хора? Бебето пие само мляко, което се усвоява от организма. Останалото се изпикава. Не случайно лекарите казват да се следят броя напикани памперси, защото той е по-важен от този на нааканите.

# 6
С термомртъра сме пробвали само веднаж и  наистина ни помогна но незнам пак ако свикне само с него да се изхожда,то не че лактулозата е нещо по различно. А за коликите в никакъв случай не са колики защото като се изака се успокоява и заспива обикновено.

# 7
И ние имахме този проблем. Давах Лактулоза ,когато стана на 2 месеца започнах да давам храносмилателен чай на Хип и мисля че от него започна да се изхожда всеки ден. Ние от началото сме на смесено хранене.

# 8
  • Русе
На нас доктора ни каза да даваме преварени овесени ядки при нужда пробвай има ефект

# 9
  • Mars Hotel
Овесени ядки на бебе на 20 дни? Аз не бих рискувала. Naughty

# 10
Важно е на колко дни бебето ака.  Ако се изхожда веднъж на ден не е запек. Не е запек и ако не ака 3 или 4 дни. Често се говори за запек, а то не е това. Обикновено 20 дневни бебета страдат от колики, възможно е и при вас да има колики.
Ако овесените ядки съдържат глутен, мисля водата от тях е неподходяща за 20 дневно бебе.
АМ на Хип, розовия е много хубаво мляко, което обикновено не предизвиква запек, аз бих сменила АМ.

# 11
Големи бисери прочетох в тази тема. На моменти се замислям има ли изобщо смисъл да се хабя да обяснявам!?
За запек може да се говори, когато бебето не се изхожда над 3 дни, а в много случаи и повече, но това най-често е при кърмените бебета.  При запек коремчето е подуто и не е меко на пипане, детето се напъва и видимо има болки, а изпражнението е твърдо.
В тези случаи се прави гимнастика - свиват се крачетата към коремчето, и масаж - с длан се натиска пъпчето и се правят въртеливи движения по посока на часовниковата стрелка. По този начин се спомага работата на дебелото черво. Често коликите се бъркат със запек поради сходните симптоми, но когато накрая детето се изходи и консистенцията е нормална, става ясно, че притесненията са били излишни.
Не се ползва термометър. Нито сапун, нито мушкато или разни такива. Вода от овесени ядки - абсурд! Мляко се сменя по преценка на педиатърката, не и на своя глава.

# 12
Клото, много добре си го обяснила  Peace За такова малко бебче според мен е нормално по-честото акане. Дъщеря ми акаше по няколко пъти на ден, но беше кърмено бебе  Peace Гимнастиката е много добро решените. Питайте педиатъра и ако е нужно сменето марката АМ

Бебето пие само мляко, което се усвоява от организма. Останалото се изпикава. Не случайно лекарите казват да се следят броя напикани памперси, защото той е по-важен от този на нааканите.

Това не е вярно - броя на нааканите памперси е толкова важен, колкото и напишканите  Peace

# 13
Оооо, Боже, овесена вода и термометри в дупето?   #Crazy #Crazy #Crazy
Вие добре ли сте???  ooooh! ooooh! ooooh!

Какво имаш предвид по запек по-конкретно?

Иначе вземи Лактана Био и едва ли ще имате проблеми  Peace

# 14
  • София
сменяш млякото на Лактана БИО и проблемът е решен, иначе термометърът не е решение, това е временна мярка. Запича се от млякото. Лактаната има пробиотик и бебето ще си ака нормално. Ако даваш капки п/в колики, давай с твоето мляко БиоГая, те са с пробиотик, но като спрат коликите, проблемът пак ще се появи, така че Лактаната е решението.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт