Помощ имаме запек

• 1 622
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • София
То и Лактулозата не е била добра идея. Педиатърката на дъщеря ми също я беше изписала. Ако ще даваш нещо такова е най-добре Биогая- пробиотици, ргулиращи стомаха. Дават се за запек, за растройство и за колики и са напълно безвредни. Може би наистина може да се смени млякото, но честата смяна пак не е добре да се прави, а бебето е на 20 дни и е сменило 2 млека до сега.Лактана био и Розовият хип са с пробиотици също.

За всичко се консултирай с педиатър  Peace

# 16
Ние също имахме този проблем с акането малката акаше на 5,6 дена един път,но корема и беше мек и тя беше спокойна.Нашата докторка ни препоръча АМ Фризовом в това мляко има клеи от рожкови който е за разхлабване и с него малко нормализирахме нещата акахме по 3,4 дена и почивахме по 1.Взехме и Лактана Био,но нас лично не ни помогна.

# 17
Аз не разбрах акото му твърдо ли е?

# 18
  • Пловдив
Аз си докарах големи проблеми като чета, че е нормално бебе да не ака с дни.Беба акаше след всяко хранене и изведнъж в началото на втория месец спря.Аз съм спокойна защото е нормално.Имаше колики и не съм разбрала, че се напъва повече от обичайно.На третия ден започнах да се притеснявам.Масаж, гимнастика, свиване на крачетата.Нулев ефект.Накрая се принудих да използвам термометъра.Втрещих се от тъмнозеленото и много лошо миришещо аки.И тогава ми стана ясно, че за моето бебе, това да не ака с дни не е нормално.В продължение на четири месеца всеки ден след сутрешното хранене и помагах да ака, като свивах крачетата към коремчето.След като я захраних започна да се изхожда сама.И до днес следя да не пропуска ден без да се изходи.Ако давам морков, задължително плодовото пюре е от сливи.Към всяко бебе трябва да се подхожда индивидуално.

# 19
Има много теми за запек. Говори с педиатър-гастроентеролог.  Разел-дазел е абсолютно права. И моето мнение е, че не е нормално да не се изхожда бебето повече от 72 часа - това си е запек, макар и да не е твърдо акото.

# 20
muckata 85, ние също имахме този проблем запекът е от АМ само мляко фризовом ще ви помогне.

# 21
Има много теми за запек. Говори с педиатър-гастроентеролог.  Разел-дазел е абсолютно права. И моето мнение е, че не е нормално да не се изхожда бебето повече от 72 часа - това си е запек, макар и да не е твърдо акото.

Кърмачетата усвояват почти всичко, просто няма материал за изхвърляне, гледа се дали мокрят редовно пелените и дали акото е твърдо, иначе може да акат и веднъж в седмицата.

# 22
Давай чай за разхлабване.Моето дете не ака всеки ден но това не ме притеснява.Не всички хора го правят ежедневно.Против съм изакването с термометър и сапуни и всичките му там бабешки методи.Не че съм против методите по принцип но специално за това смятам че е доста погрешно(освен в случаите в които е крайно наложащо).Не видях на колко е бебето но на месец и половина можеш да му даваш и сок от плодове които разхлабват.Аз също съм правила така за да избегна всякакви лекарства и сиропи за да ака нормално.Прочетох че друга авторка е писала за Фризовом.Да и това е вариант да смениш млякото.НАН Аптамил(той до колкото знам се приема доста добре от повечето бебета).Смятам че проблема с запека ще е до момента в който детето ще е на обща храна(което естествено не е близо в времето).

# 23
Категорично смятам /а и лекар ми го е казвал/, че бебето трябва да ака всеки ден, че и по няколко пъти даже. Моите са на три и едва от скоро акат само по два пъти на ден, досега беше по 3-4 пъти, а като бебета, почти след всяко хранене. Но хайде да не е 3-4, по два пъти на ден обаче е правилно да ака, мисля.
Според мен повече от един ден ако не ходи, си е чист запек. На нас ни се е случвало веднъж и тогава игра Т, беше ужасно.

Има страхотни глицеринови свещички за бебета. Би трябвало и в Б-я да ги има вече. Аз късно разбрах за тях, за съжаление.

Ами помислете си и вие, за нас е нормално да ходим по голяма всеки ден, иначе е запек след 2рия ден, а при децата/бебетата защо да е различно? без значение, че са само на мляко.

Най-добре, разбира се, да се вземе мнението на педиатър.

# 24
  • София
Добре го е казала Клото, но аз го преживях това и съм помагала на детето. Синът ми акаше докато ядеше, т.е. бр. на храненията бе = на бр. на аканията. Правех всичко описано от Кло, но въпреки дъщеря ми акаше на 3 дни. Ако не се изакаше на 2рия ден, на 3тия помагах със сапунче, оформено като термометър, бе ме страх с термометъра. Мъчно ми ставаше как се напъваше и нищо не излизаше, акото бе много твърдо на няколко пъти дори съм й помагала, тъй като то излизаше и после се прибираше.
Има едно чайче Блевит Л което е точно за целта, но не си спомням от каква възраст можеше да се дава, АР АМлякото също е за този проблем говори с педиатър (може и друг)...

Овесените ядки съдържат глутен и не са за толкова малко бебе.

# 25
  • На тиха улица
На нас доктора ни каза да даваме преварени овесени ядки при нужда пробвай има ефект

Това е неадекватен съвет. Моля те, влез във форума на родителите на дечица със заболявания,виж Цьолиакия  
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358594.0  
 и помисли добре,преди да дадеш вода от ядки.

Блевит Л съм давала по съвет на микропедиатър още на 1 месец  ( след 15 ден някъде беше).

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 22:01 от Azade

# 26
Опитай с Лактана Био или към АМ в момента слагай по една лъжица напр. Фризовом /то е АМ за този проблем/.
Имай предвид, че ако минеш само на АМ против запек, тогава се засилва перисталтиката на червата и може да се засилят коликите.

Обсъди възможностите за АМ с педиатъра си, не е желателно да "скачаш" от едно на друго, на трето - може да "отключиш" още някой проблем.

Общи условия

Активация на акаунт