51 ОУ в София, моля за мнения

• 124 625
  • 486
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
запис  Sunglasses

# 181
Не я помня. Аз бях при Митракиева. Ти до кой клас учи там?

# 182
До 8-ми. Тогава не беше гимназия, а само основно.

# 183
и аз се записвам да следя темата Peace

# 184
Здравейте, аз съм майка на бъдещ първокласник и много ме вълнува въпроса със занималнята. За мен 17 часа е невъзможен час да си взема детето от училище. При подаването на документите в 51 у-ще ми казаха, че има и частна занималня. Някои може ли да ми даде някаква информация за нея? Благодаря предварително!

# 185
До 18 часа е, но не знам нито колко струва, нито къде се провежда.

# 186
Благодаря, Алекс, за бързия отговор! Да, 18 часа вече е постижимо време и това до някъде ме успокоява. Но все пак, някой няма ли повече информация за занималнята, интересуват ме мястото на провеждане, брой деца и другите условия, не толкова таксата. Защото колкото и добро да е училището и учителката, ако през останалото време на детето не му се обръща необходимото внимание, то ефектът ще бъде почти нулев. Поне така мисля аз. И тъй като ми е невъзможно аз лично да осигуря това внимание на детето, занималнята е много важен фактор при избора на училището. На телефона на 51 СОУ отказаха да ми дадат информация за занималнята. Ето защо се обръщам към вас с молба, ако някой има информация, нека я сподели!

# 187
  • София
Никъде в темата не открих отзиви за гимназиалния курс в училището. Интересува ме какво е нивото на преподаване на езиците и какво включва изучаването на информационни технологии. Ще съм благодарна, ако някой се включи и сподели мнение.

# 188
За нивото на езиците, аз мисля, че поне двете преподавателки по английски, които познавам са с доста високо ниво Peace
Моят син е в 6-ти клас, но е с английски и италиански. Който силно му куца, защото още в началото госпожата им не можа да ги мотивира да учат. Правеше им много компромиси, не им пишеше забележки, с една дума спрямо тях е доста отстъпчива и те едно, че и се качиха на главата, второ, че загубиха интерес към езика.
А относно ИТ - и двете госпожи, които преподават на нашият клас, тъй като са разделени на 2 групи, изискват много Peace и поднасят материалите си изключително достъпно и приятно за учениците.

# 189
  • София
Благодаря за информацията. И все пак ще е добре да се включи и някоя майка на гимназист. Вече всяко училище е профилирано, но това което е в действителност в повечето случаи за съжаление се оказва доста далеч от рекламата.

# 190
Благодаря, Алекс, за бързия отговор! Да, 18 часа вече е постижимо време и това до някъде ме успокоява. Но все пак, някой няма ли повече информация за занималнята, интересуват ме мястото на провеждане, брой деца и другите условия, не толкова таксата. Защото колкото и добро да е училището и учителката, ако през останалото време на детето не му се обръща необходимото внимание, то ефектът ще бъде почти нулев. Поне така мисля аз. И тъй като ми е невъзможно аз лично да осигуря това внимание на детето, занималнята е много важен фактор при избора на училището. На телефона на 51 СОУ отказаха да ми дадат информация за занималнята. Ето защо се обръщам към вас с молба, ако някой има информация, нека я сподели!

Като родител, чието второ дете предстои да учи в 51, мога да дам инфо за занималнята.Занималнята се провежда в училището, според смяната е в различни кабинети. Преподавателите са различни - в началото се редуваха учителите от випуска на сина ми всеки ден, после застъпи един много човечен пенсиониран учител, после имаха и една учителка. Общо взето в занималнята си написват домашните и после играят. Таксата беше различна всяка година.

# 191
  • София
За малките деца /от набор 2003 вкл. нататък/ трябва във всяко училище да има осигурена безплатна занималня.

# 192
Нашата занималня и в първи клас, и сега - във втори е в една и съща стая, с една и съща госпожа. Но мисля, че това е благодарение на класната ни, в другите класове не е точно така. Надявам се статуквото ни да остане и за следващата година.

# 193
Тук искам да използвам темата, а не да пускам нова - полата от униформата вече ни е тясна, ще поръчвам нова. Ако някой има интерес към старата - да ми пише на лични. В много добро състояние е, подходяща за първолаче или по-слабичко второлаче. А пък ако някой от 3 или 4 клас има излишна пола - също да ми пише.
  bouquet

# 194
  • София
И аз искам да побутна темата с молба за впечатления от госпожите на сегашните 4то класници,предстои на есен да вземат първи клас и ще се радвам да прочета мненията ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт