51 ОУ в София, моля за мнения

• 123 228
  • 483
  •   1
Отговори
# 465
Със сигурност не е единствено по този начин. Пример - 125-то също е така. Сигурна съм, че има и други.

Знам, че са в една стая и това налага размяната. Но знам и, че 51 СУ не е единственото средно училище с малка база. Обаче е единственото училище, за което аз знам с подобно решение на въпроса. Може да го има и в други училища точно това разпределение, но поне аз не съм чувала . Не съм държала детето ми да учи точно там,  но това ни е училището по район. Детето искаше да учи там заради приятелите си от детската градина и склоних. Иначе обмислях други варианти за училище, предимно заради смените.
Но да, минава. Всяко училище е със своите особености. Тук е това, в други училища - друго.

# 466
А имаше някаква новина, че ще затварят двора и салоните на училището и ще правят някаква спортна зала за целия квартал. Това е ужсана новина ако е вярно.  Какво ще правят учениците по време на строежите? Някой чувал ли е?

# 467
  • София
Аз не съм чувала нищо подобно. Според мен е само слух. Няма как училището да бъде оставено без физкултурен салон. Веднага ще го погнат от институциите, ако се случи нещо такова и директорът го знае. Не вярвам да си го позволи.

# 468
https://citybuild.bg/news/parvata-ot-mnogofunkcionalnite-uchenic … on-lyulin-v-56-su

Има нещо вярно, но не ми е ясно каква е процедурата.

# 469
  • София
Няма да остане двор! 😯😵‍💫

# 470
Вярно е, копирам текст от директора в групата на квартала:

"Уважаеми съграждани и съкварталци, скъпи ученици,
С радост споделяме, че квартал „Хиподрума“ е на прага на значимо събитие – построяване на нова многофункционална зала за спорт и култура в двора на 51 СУ" Елисавета Багряна". В бюджета на Столична община се предвидени 1 600 000 лв за осъществяването на тази зала. Този проект, който започна през 2017 година, е близо до одобрението и старта на изграждането си.
Искаме да изразим нашата благодарност към г-жа Цвета Николаева, кмет на район Красно село, за нейната решителност и ангажираност към развитието на нашия квартал. Нейните усилия и тези на нейния екип са важна стъпка към превръщането на „Хиподрума“ в модерен и проспериращ район.
Не можем да пренебрегнем и усилията на предишните управляващи, които са положили основите на този важен проект и са се застъпили за него пред различни институции. Тяхната работа е фундаментална за това, което предстои.
С увереност очакваме, че до края на 2024 година ще отбележим началото на строителството с тържествена церемония по първата копка. Вярваме, че г-жа Николаева ще продължи да бъде активен защитник на интересите на района и ще гарантира, че отпуснатите средства ще бъдат инвестирани в залата, която ще служи на децата и на жителите на Красно село.
Тази зала ще предостави възможности за нашите деца да достигнат до върхови постижения, да развиват своите спортни и културни таланти. С нетърпение очакваме тя да стане център за културни събития и място за срещи в подкрепа на благородни каузи.

51 СУ “Елисавета Багряна” на ул. „Софийски герой“ 28 в „Красно село“ (“Хиподрума”) има разрешение за строеж № 219/26.08.2019 за Многофункционална училищна спортна зала. На 31 март 2023 година разрешението е презаверено.
https://nag.sofia.bg/RegisterInfo/Info?url=8mlZFKW_NGM= "

Как ще учат децата по време на строежа не е много ясно, но се надявам да се намери вариант.

# 471
Здравейте,
Дайте моля актуални мнения за гимназиалния етап: дисциплина, среда, учение, смени, униформи, разпределение момчета/момичета в класове....
Бала (около 430) не ни стига за гимназиите и гледаме предимно към СОУ-тата. Търсим английски език за първи. За момента се спираме на 51-во, 22-ро, 133-то или НФСГ/НТБГ.

Благодаря предварително!

# 472
  • Sofia, Bulgaria
Дъщеря ми сега завърши 8 клас. Специалност компютърна графика. За всеки случай да отбележа, макар че предполагам, че знаете. тази специалност, както и анимацията са професионални паралелки.  Трябва ви и медицинско при записването. Иначе в 8 клас английски се учи интензивно - 18 часа на седмица. Дисциплината е добра. Учат първи срок - втора смяна, втори срок - първа смяна и мисля, че е така до края. Искат само елемент от униформа да имат. Момичетата преобладават. Тази година малко разтоварване от учене беше, но то е заради малкото на брай изучавани предмети, а английски почти всички поназнайват. Имам чувството че само по математика учеше сериозно. По всички предмети - правеха много проекти. Струва ми се по-разчупено от това което беше в прогимназията. Базата е добра. Имат много клубове и извънкласни дейности. Атмосферата е леко артистична. Дъщеря ми си намери средата. И аз и тя сме доволни засега. Ако още нещо конкретно Ви интересува - питайте.

# 473
  • София
Манди, тя преди 8 клас пак ли беше в същото училище? Ако да - наравно с кандидатите от други училища ли се кандидатства, или получават някакво предимство пред останалите?
При нас все още е малко далеч този момент - сега ще е в 5 клас в това училище, но още от сега си е харесала компютърна графика и иска да си остане там след 7 клас.  Има време да си промени мнението, а да се променят и критериите за кандидатстване, но все пак ми е любопитно в момента как стоят нещата.

# 474
Дъщеря ми сега завърши 8 клас. Специалност компютърна графика. За всеки случай да отбележа, макар че предполагам, че знаете. тази специалност, както и анимацията са професионални паралелки.  Трябва ви и медицинско при записването. Иначе в 8 клас английски се учи интензивно - 18 часа на седмица. Дисциплината е добра. Учат първи срок - втора смяна, втори срок - първа смяна и мисля, че е така до края. Искат само елемент от униформа да имат. Момичетата преобладават. Тази година малко разтоварване от учене беше, но то е заради малкото на брай изучавани предмети, а английски почти всички поназнайват. Имам чувството че само по математика учеше сериозно. По всички предмети - правеха много проекти. Струва ми се по-разчупено от това което беше в прогимназията. Базата е добра. Имат много клубове и извънкласни дейности. Атмосферата е леко артистична. Дъщеря ми си намери средата. И аз и тя сме доволни засега. Ако още нещо конкретно Ви интересува - питайте.

Благодаря за изчерпателната информация!

Имам още един конкретен въпрос. Чудим се между двете паралелки - компютърна графика и компютърна анимация. Имате ли някакви впечатления от двете паралелки ? И в двете ли преобладават предимно момичета ?

# 475
  • Sofia, Bulgaria
Манди, тя преди 8 клас пак ли беше в същото училище? Ако да - наравно с кандидатите от други училища ли се кандидатства, или получават някакво предимство пред останалите?
При нас все още е малко далеч този момент - сега ще е в 5 клас в това училище, но още от сега си е харесала компютърна графика и иска да си остане там след 7 клас.  Има време да си промени мнението, а да се променят и критериите за кандидатстване, но все пак ми е любопитно в момента как стоят нещата.
Не е била в това училище преди 8 клас. Към момента се кандидатства наравно с всички. Учениците от училището нямат предимство пред външните. Честно казано, не вярвам този критерий точно да променят, но кой знае.

# 476
  • Sofia, Bulgaria

Благодаря за изчерпателната информация!

Имам още един конкретен въпрос. Чудим се между двете паралелки - компютърна графика и компютърна анимация. Имате ли някакви впечатления от двете паралелки ? И в двете ли преобладават предимно момичета ?

Двете паралелки са много подобни. Имаше нейде из сайта на училището учебни планове, които можете да сравните. В 8 клас учеха едно и също. От девети - компютърна графика ще учат втори език немски, а анимацията - италиански. Да момичетата преобладават, май в цялото училище. По 6-7 момчета в клас има.

# 477
Какво е класното ръководство на 9 клас ?

# 478
Видяхте ли, че училището е в списъка за смяна на директорите? Какво мислите за това?

# 479
Видяхте ли, че училището е в списъка за смяна на директорите? Какво мислите за това?

Току що чух едни хора на площадката, че директорът ще се пенсионира и като пенсионер вече можел да бъде само заместник-директор.

Общи условия

Активация на акаунт