51 ОУ в София, моля за мнения

• 124 684
  • 486
  •   1
Отговори
# 255
изглежда значи, от 5-ти клас нагоре ще бъдат в 123-то
и все пак, не ми е приятно, дори и да успеят да се вместят в двете седмици от септември - не намирам за редно планови (а не по спешност) ремонти да се извършват по време на учебен срок

синът ми ще е в 7 клас, а тогава всяка седмица от обучението е важна, дори учителите му бяха леко скептични за качеството на учебния процес при едно такова пренасяне, даже се мисли за разни варианти като "зелени" есенни училища и тн

в крайна сметка аз съм си записала детето в 51-во, не защото е някакво ултра специално училище, а точно защото е в близост до дома - това е важно във възрастовата граница 6-14 години; детето ми е на 12 и не върви нито да го водя аз и да си взимам специални отпуски, нито да пътува ежедневно по 7-8 спирки насам и натам, не по наше желание, а защото се налага

още имам спомен от първи клас, когато беше учителската стачка - започнаха да учат чак ноември, дано и сега да не завършим 7-ми клас с месец и половина по-малко ефективно учебно време

както и да е, дано приключат в срок и да стане хубаво Simple Smile

# 256
Момичета, излезе ли класирането за първокласниците?

# 257
От сайта им:
Изнасяне на списъците на приетите ученици –  7 юни 2013 г.

# 258
От сайта им:
Изнасяне на списъците на приетите ученици –  7 юни 2013 г.

Благодаря   bouquet

# 259
Сигурна съм за 132-ро, вчера бях на родителската.
Аз лично съм много доволна от факта, че започва такъв голям ремонт. Да, ще имаме временни неудобства, но след като се прави за подобряване на материалната база, някак си ще преглътна факта, че ще трябва да водя детето с кола на училище 2 седмици, да си взема отпуска, за да го правя, да ангажирам баби и дядовци и т.н.

В 51 или в 132 е имало родителска среща? Аз събирам информация за учителите и за нивото на обучение в 51 СОУ. Дано не съм изпуснала срещата.
По време на ремонта първолаците в кое училище ще ги преместят? Има ли яснота по въпроса?

# 260
Родителската беше в 51-во и беше само за настоящите ученици.
Началният курс го местят за 2 седмици в 132-ро.
Родителската среща с родителите на бъдещите първокласници е след обявяване на класирането. През март също имаше родителска среща с родителите на кандидат-първокласниците.
Вчера приключи приема на документи:
За учебната 2013/2014 г. ще бъдат приети 88 ученици, разпределени в 4 паралелки.

График на дейностите:

1.     Подаване на заявления – до 31.05.2013 г. /с приложено копие от акта за раждане на детето/.
                          8.30 ч. – 12.00 ч.   12.30 ч. – 16.30 ч.  всеки работен ден

2.     Приемане на документи за записване – до 6.06.2013  г. – 16.30 ч.:

-         Удостоверение за завършен подготвителен клас;

-         Лична карта на родителя за удостоверяване на адресна регистрация /показва се на длъжностното лице/;

-         Служебна бележка от местоработата на родителя, ако той работи в района на училището;

-         Ксерокопие от документ на родител за завършен клас или степен в 51 СОУ;

-         Съответни документи за специфичните случаи.

3.     Изнасяне на списъците на приетите ученици –  7 юни 2013 г.

4.     Родителска среща по паралелки – 7 юни 2013 г. от 18.00 ч.

5.     Следваща родителска среща – 4 септември 2013 г. от 18.00 ч.

# 261
Дали са изнесли резултатите от приема на първокласници? А дали ще ги качат в интернет  newsm78

# 262
  • софия
Дали са изнесли резултатите от приема на първокласници? А дали ще ги качат в интернет  newsm78
вместо да се чудиш и да губиш време им се обади!!!!

# 263
вместо да се чудиш и да губиш време им се обади!!!!

След като е обявено и обещано - ден и час, мисля че е редно да спазят обещанието.
Ако - не, значи добре съм направила, като записах детето си в друго училище  Peace

# 264
  • София
Ако за днес е обявено изнасяне на класирането,сигурно вече има списъци в самото училище,а днес по-късно ще бъдат качени и на сайта им.

# 265
  • София
Списъците са изнесени - 1 общ списък на всички приети деца и 4 други списъка на децата, разпределени по паралелки с обявен класен ръководител. На входа са  Peace

# 266
Списъците са изнесени - 1 общ списък на всички приети деца и 4 други списъка на децата, разпределени по паралелки с обявен класен ръководител. На входа са  Peace

Здравейте, някой знае ли с колко точки са последните класирани деца?

# 267
  • София
Последното дете в списъка беше с 0 точки. 3 паралелки са с по 22 деца и 1 с 23 деца

# 268
Последното дете в списъка беше с 0 точки. 3 паралелки са с по 22 деца и 1 с 23 деца

не е точно така. Последното класирано дете е с 10 точки, като има още около 10-тина с 10 точки, които са в резервите, както и такива с под 10точки, които също са в резервите.

# 269
  • софия

не е точно така. Последното класирано дете е с 10 точки, като има още около 10-тина с 10 точки, които са в резервите, както и такива с под 10точки, които също са в резервите.

И как тогава са решили кое дете ще е в списъка с приетите?

Общи условия

Активация на акаунт