Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 762
  • 816
  •   1
Отговори
# 435
  • на брега на морето
Момичета, тези есенции стават ли за лечение на зайче? Моето от известно време е омърлушено макар да се храни и пие вода нормално. Ако да - кой може да ме консултира за вида на капките, дозата, прилагнето и откъде да ги купя.

# 436
  • Sofia
Момичета  Hug
Ниждая се от малко помощ и за мен  Praynig
Започнат ли нещата да стават и да придобиват очертания аз се дръпвам/оттеглям...абе направо си бягам  ooooh!Става толкова спонтанно,че направо се плаша  Confused От дълго време е така.
И друго - как да повярвам на човека до мен?Не ме е лъгал,но обещанията за него май нищо не значат.
Има ли въобще комбинация за тези проблеми  newsm78

Ще се цитирам,важно ми е  Praynig

ДОРОМ,
Не си невидима!  Peace  Hug  Heart Eyes
Два пъти вече тръгвам да ти отговарям, но все нещо ме прекъсваха и аз се пуках от яд заради това...  Blush

Този път дано успея вече да постна мнението си към теб!!!

Ако правилно съм разбрала, споменаваш за два проблема, които те притесняват и които искаш да решиш с помощта на есенциите:
1. Бягство и то точно тогава, когато нещата започват да се случват.
2. Липса на достатъчно вяра и доверие в човека до теб.

Ако е така, бих предложила:
1. Ако бягаш от страх, че всичко ще свърши зле - Aspen; ако бягството ти е свързано с нерешителност, вътрешна неувереност - Сerato; ако бягаш поради песимизъм, съмнения и недоверие - Gentian; ако бягаш панически - Rock rose. А може би бягаш, защото целиш единствено идеален изход от ситуацията - тогава Rock water е за теб. Ще мисля още, но може би трябва да кажеш нещо по-конкретно, за да ни помогнеш да се ориентираме в ситуацията ти!  Hug
2. Щом този модел се повтаря и е от дълго време - задължително Chestnut bud.  Peace
3. Mimulus - цветето на смелостта, за да имаш повече доверие в света и в частност в човека до теб, да не се страхуваш, а да вярваш повече. Ако си склонна да критикуваш много партньора си - и Beech - за да станеш по-мека и толерантна към него. Помисли и за Сhicory, цветето на безкористната любов, тоест от условна към безусловна любов. Ако се заблуждаваш по отношение на него и не го виждаш такъв, какъвто всъщност е, може би е добре да приемаш Clematis, цветето на реалността.

Зная, че предложих много неща, в зависимост от нюансите в настроението ти и нагласата ти. Ти сама можеш най-добре да си прецениш кои от предложените са подходящи за състоянието ти в момента. Нека се включат и другите, пък и ти почети още от линковете. За да ти дам тези идеи, ползвах Енциклопедията на терапията с Цветята на д-р Бах, автор Мехтхилд Шефер, изд. "Сребърно звънче", 65 лв. Дано съм ти била полезна поне мъничко, мила!!!

Сега за мен да споделя: ползвам есенциите за първи път сега от 7 януари - възхитена съм от въздействието им върху личността ми и психиката ми! Просто съм все по-щастлива, все по-силна! Благодаря на всички тук, страхотни сте!!!   bouquet

# 437
  • В голямото море...Живот
Вихрогонче голямо благодарско  Hug Hug Heart Eyes

# 438
  • Стара Загора
Здравейте. От известно време следя темата, но все още не съм ползвала есенциите. Сега обаче мисля да си поръчам и имам нужда от съвет. Става въпрос за моето бебе - на 5 месеца и половина е и спи неспокойно. Често проплаква или пищи насън, стряска се (и когато е буден), върти се. Не само през нощта, дори по-често през деня му е по-неспокоен съня. През деня спи малко, по 30-ина минути до час и на гърда, като пусне и се събужда. Не знам дали има някаква родова травма. Родих нормално, но със система и скачане по корема. През престоя в болницата той е бил при мен в стаята. В началото не е имал проблем със съня. Проблема се появи откакто стана на около 2 месца.
Имах лека бременност. Спокоен сън, с изключение на последните седмици, когато не можех да спя заради тежестта. Имала съм нервни дни. Имах на два пъти леки настинки и ги изкарах почти без лекарства.
Наложи се на два пъти да пия антибиотик след като родих, не знам дали има значение. Също първите два месеца имах доста проблеми с кърменето, но сега всичко е ОК. Кърмя на поискване и през нощта също. Колики не е имал много. Като е буден си е весел, общителен, в повечето пъти спокоен. Понякога е и кисел. Като всяко бебе си иска внимание. Не го оставям сам и да плаче и е постоянно на ръце.
Не знам каква друга информация ви е необходима, но аз ще ви кажа на кои есенции съм се спряла - Aspen, Agrimony, Mimulus, Rock Rose, Walnut, Star of Bethlehem. За Rock Rose не съм много сигурна. А прочетох и, че се дава на момента, когато е изпитан страха и исках да попитам дали ако е подходящо за моето бебе да му го давам заедно с останалите есенции или само при нужда?
Като цяло моля за съвет - подходящи ли са тези есенции? Има ли нужда от други?

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 09:32 от Refuse

# 439
Благодаря на feyaa за отговора. Wink
Имам питане.Както вече ви писах имам страхова невроза ,от години не мога да излизам сама,страхувам се да отида някъде където има много хора,страх ме е да се кача в градския транспорт и от други неща.
Имам чувството ,че целият ми живот е подчинен на страха,включително и страх,че това няма да свърши никога.Това ме държи непрекъснато в една депрсия от която също няма излизане.Непрекъснато се чувствам зле и плача,вече се срамувам от семейството си и близките си.
Пробвала съм какво ли не и последно започнах с терапията на Бах.Ходих при специалист,който ми направи следната комбинация (пиша ги с номерцата по Бах):
6-Cherry plum
10-Crab apple
15-Holly
21-Mustard
29-Star of Bethlehem
28-Scleranthus
Известно време бях по-спокойна,но сега не знам дали се дължи на някаква лечебна криза ,но от 2-3 дни се чувствам отново много зле
(може да се дължи и на това че спрях анти-депресантите от няколко дни).
Тъй като не съм много доволна от мнението на специалиста и не мисля че това което ми изписа е правилната комбинацич за мен и тъй като вече имам комплекта с капките и някои от книгите си определих една комбинация за която ако можете да ми кажете дали е правилна според вас,тъй катоот  вас имам много по-компетентни по тази тема.Много ви моля за съдействие.
Ето я и моята комбинация:
12-Gentian
19-Larch
20-Mimulus
21-Mustard
26-Rock rose
29-Star of Bethlehem
35-White chestnut
Предварително благодаря на всички Wink

# 440
Както вече ви писах имам страхова невроза ,от години не мога да излизам сама,страхувам се да отида някъде където има много хора,страх ме е да се кача в градския транспорт и от други неща.
На  първо четене бих започнала само с
26-Rock rose
29-Star of Bethlehem
20-Mimulus
Хубаво е да си направиш сметка от какво е произлязла, как се проявява... нещата от твоя вариант ми изглеждат по-подходящи за състоянието на страхова невроза. Всъщност имам случай с паник атаки, и горепосочените бяха от най-важните есенции, които помогнаха. Все пак е важно и каква е ситуацията, как се чувстваш... може специалиста да е уловил неща, които на първо четене не споделяш. Все пак, ако не усещаш чак пристъпи на паника и ужас, не слагай Rock rose.

Сега, по въпроса със спирането на антидепресантите. Няма неща, които да одобрявам по-малко от тях, но за да са ефективни есенциите, трябва да се чувстваш възможно най-спокойна. И ако това означава на първо време да не спираш лекарствата, тогава го правиш. И после спираш да мислиш и да се притесняваш дали есенциите ще помогнат и дали специалиста е добър. Просто се оставяш на природата. Да не звуча сякаш подкрепям антидепресантите - не. Единия довод е да не се притесняваш, и втория, не по-малко важен за мен - когато спреш досегашното лечение и започнеш ново, не можеш да установиш колко точно е ефективно новото, просто защото нямаш база за сравнение. В статистиката има израз "при равни други условия".

# 441
.............още нещо ....освен че подкрепям с две ръце мнението на Сребърен облакда кажа едно предупреждение за АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ-никога ама никога не се спират на своя глава.Това става бавно....и  се извършва отнеманито им от организма само под зоркото око на ПСИХИАТЪРА ,който ги е изписъл.В противен случай"шоуто" се връща с пълна сила.Казвам го от опит.Аз се отървах от тях преди 8 години благодарение на хомеопатията-но това е друга тема и не искам да я спамя тази.  Баховата комбинация си действа и не е нужно да очакваш чудеса.Все пак те не са за основно лечение ,а са патерица ....добре е да знаеш това! Naughty
Аз този ужас ,който изживях с детето, много ми помогнаха капките.Буквално живях 10 дни само на вода и капките вътре.Добре ,че бяха ТЕ newsm20

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 20:16 от feyaa

# 442
Здравейте WinkБлагодаря ви че ми пишете.Искам да попитам кои капки да включа за депресията?Аз искам да включа 12 и 21 за депресията,а 35 заради непрекъснатите тревожни мисли в главата ми.Какво значи че това не може да бъде основно лечение а само "патерица" не мога ли да разчитам само на него?Означава ли че трябва да започна отново анти-депресантите,които спрях преди 12 дни?
Благодаря Wink

# 443
Здравейте WinkБлагодаря ви че ми пишете.Искам да попитам кои капки да включа за депресията?Аз искам да включа 12 и 21 за депресията,а 35 заради непрекъснатите тревожни мисли в главата ми.Какво значи че това не може да бъде основно лечение а само "патерица" не мога ли да разчитам само на него?Означава ли че трябва да започна отново анти-депресантите,които спрях преди 12 дни?
Благодаря Wink
-първо не знам дали на своя глава си ги спряла или специалист те е посъветвал?
-кои есенции да вземеш е написано достатъчно по горе.
-написала си ,че накакъв специалист ти е направил капки  от които си се чувствала добре и  после си се почувствала зле....редно е да му се обадиш  (може и да е от това че си спряла хапчетата)
-Антидепресантите действат с  натрупване -така ,че след спирането  им РЯЗКО след около 2 седмици ще го усетиш
п.п. Съветвай се с този който ти е предписал комбинацията от есенции и психиатъра ,който ти е предписал антидепресантите.

# 444
Какво ще препоръчате за начален пубертет-10 год. възраст? Детето непрекъснато опонира и се противопоставя, прави на пук пред родителите,а насаме е по-организирано. Но като цяло, ако не се подканя, може по цял ден да си губи времето.

# 445
Благодаря Wink

'айде и аз да се включа  Peace

laletka, и 12 и 21 и 35 така, както ги казваш, са си напълно уместни.
Сребърен облак ти е дала най-спешните и необходими за овладяване на пристъп, другите, които си изброила са вече да започнеш да работиш по цялата "картинка", както впрочем и комбинацията на терапевта.
в тази връзка не знам какво да ти кажа за антидепресантите, най-добре е да се консултираш с лекаря, който ти е изписал Баховата комбинация.
според мен, след като си ги спряла и ако си преодоляла кризата, не ги започвай, но пак казвам -нямам никакъв опит и не съм компетентна.

но категорично не съм съгласна с идеята, че
Баховата комбинация си действа и не е нужно да очакваш чудеса.Все пак те не са за основно лечение ,а са патерица ....добре е да знаеш това!

Баховата терапия действа и ПРАВИ ЧУДЕСА и е едно прекрасно и напълно завършено лечение, а не патерица!!!

# 446
06 - 07 февруари 2010
Второ ниво - Цветотепария по метода на д-р Бах.
Лектор - д-р Господинов

http://www.edicta-bg.com/

# 447
Здравийте да се вслюча и аз в темата Laughingот 1 година страдах от тежка хипертония 3 степен.неми помагат лекарствата,напротив усложнявам се от ден на ден.ходих и на акупунктура и нищо.лежах 11 пъти в болница за това време.успокоителните не ми помагат. smile3518 Всъщност някой има ли наблюдения за хипертония с есенциите?Дали помагат..... ooooh! А от къде мога да ги намеря?

# 448
Здравейте и от мен
С моят син страдаме в началото на пролетта от цъфтежа на дървета и поникването на тревата, ходих ме да се тестуваме и там ни преписват хапчета и спрей за носа. Ако може да ни помогнете с Баховата терапия.

# 449
06 - 07 февруари 2010
Второ ниво - Цветотепария по метода на д-р Бах.
Лектор - д-р Господинов

http://www.edicta-bg.com/

в Пловдив организирали ли са се такива курсове?

( а евентуално желаещи има ли )

Общи условия

Активация на акаунт