Цветолечението на д-р Бах- 3

• 69 929
  • 816
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!
Искам да ви попитам има ли някой от вас в Германия и знаете ли случайно откъде мога да си поръчам всички есенции тук?

# 31
 Сега...,направих аз наталните карти на фамилията,въпреки че е доста сложно за мен  Blush ..., но в крайна сметка,не можах да определя 7.мата есенция от коя планета ще я търся-или , за да не си оплитам мисълта- Управляващата планета на асцедента  не можах да определя.Не ми е ясно нито какво означава това,нито къде да я търся!
Ако е примерно Рак асцедента,то управляващата планета за рака е Луната-това ли ще е?
Ако не ви затруднява-погледнете тази карта и кажете къде да я търся тази управляваща планета-има ли я там?   bouquet

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=0&ast=&gm=a1&b … o.x=14&go.y=9

# 32
Записвам се само за да не изпусна темата.

И аз  Blush

# 33
  • Пловдив
Сега...,направих аз наталните карти на фамилията,въпреки че е доста сложно за мен  Blush ..., но в крайна сметка,не можах да определя 7.мата есенция от коя планета ще я търся-или , за да не си оплитам мисълта- Управляващата планета на асцедента  не можах да определя.Не ми е ясно нито какво означава това,нито къде да я търся!
Ако е примерно Рак асцедента,то управляващата планета за рака е Луната-това ли ще е?
Ако не ви затруднява-погледнете тази карта и кажете къде да я търся тази управляваща планета-има ли я там?   bouquet

Асцендента ти е скорпион, а неговата планета е Плутон  Peace

# 34
Асцендента ти е скорпион, а неговата планета е Плутон  Peace
Предполагам, че всъщност пита за това Управляващата планета на Асцендента в кой знак е по време на раждането. В случая Плутон е във Везни, ако не се лъжа. Правилно ли съм разбрала? Че се зверих доста какво са искали да кажат с последната седма точка. Ако е само планетата на асцедента, то ще е същата есенция като по т. 2 - есенцията на асцедента.
Апропо, в посочения от мен сайт може да не ходите на Натална карта, по-трудно е за работа. Като избереш Short Report - Personal Portrait, и по-надолу излизат слънчев знак, асцедент и прочие и прочие. А последната точка се намира от следната табличка:

Planetary positionsplanet sign degree  motion
Sun Virgo 26°03'07 in house 10 direct
Moon Aries 29°19'07 in house 6 direct
Mercury Virgo 16°24'54 in house 10 direct
Venus Scorpio 10°05'39 in house 12 direct
Mars Libra 29°39'08 in house 12 direct
Jupiter Leo 2°33'05 in house 9 direct
Saturn Virgo 6°49'30 in house 10 direct
Uranus Scorpio 13°48'08 in house 12 direct
Neptune Sagittarius 15°40'53 in house 1 direct
Pluto Libra 15°47'08 in house 11 direct
True Node Virgo 26°44'33 in house 10 direct

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 08:34 от Сребърен облак

# 35
  • Пловдив
 Blush Сребърен облак, права си. Аз малко не съм с всичкия си акъл преди работа  Embarassed
Сега тук си гледам какво съм си вадила за мен си и е така.
Т.е. в кой знак е планетата управител на асцендента  Peace

# 36
Абе честно казано това определяне на индивидуалната комбинация като съвкупност от съответстващите на разположението на планетите ни в наталната карта ми звучи малко като манджа с грозде  Confused Ха малко от това, ха малко от онова и хоп - комбинацията готова  Confused Само дето нищо не лекуваме в дълбочина. В края на краищата не всички черти на характера ни са проблематични, нали така? А други са многто дълбоко залегнали като причина за голяма част от проблемите ни.
По-скоро ми се струва, че трябва да се проследят произтичащите пътеки по Крамер от слънчевия и лунния знак; да се видят аспектите между планетите и разположението им в домовете; и така да се стигне до извода коя планета има най-силно влияние; коя планета има негативно влияние; и спрямо тях да се направи комбинацията.

# 37
Ако питаш мен, цялата тази работа с астроанализа ме накара само да обърна внимание на 2 есенции, които ми се натрапват направо по този метод (в смисъл - дублират се), а винаги съм ги пренебрегвала.  Но пък може да се окаже, че точно това ми е трябвало. Като се замисля, има логика да ги пробвам... Особено Агримонията е есенция, която абсолютно винаги препрочитам с мисълта - е това АБСОЛЮТНО не ми трябва  Grinning

# 38

Mamagemelar

Асцендентът на DaDa е РАК, с Управляващата планета ЛУНА, която се намира в ЛЪВ  и Vervain е есенцията му.

Sign   Planet
Virgo   Mercury
Geminis   Mercury
Libra   Venus
Taurus   Venus
Acuarius   Saturn
Leo   Sun
Sagitary   Jupiter
Piscis   Neptune
Aries   Mars
Scorpio   Mars
Capricorn   Saturn
Cancer   Moon

# 39
Асцендентът на DaDa е РАК, с Управляващата планета ЛУНА, която се намира в ЛЪВ  и Vervain е есенцията му.
Срам  Embarassed ама и аз ненапразно препоръчах личния портрет, че там всичко е написано в прав текст - кой е асцедента, къде са планетите... в картата не можах да се ориентирам за асцедента и продължих наизуст. Е, важното е, че приниципа оправихме.  Embarassed

# 40
Ето и малко пояснение (по Крамер) към значението на планетите/респективно съответстващите им есенции:

Позицията на СЛЪНЦЕто символизира основните личностни черти на характера. То представя себеуважението, отстояването, издържливостта, търпението, твърдостта, индивидуалната жизнена сила и енергия, корелира с мъжката страна.

Асцендентът  символизира нашата индивидуалност, следователно нашият външен имидж в заобикалящата действителност (нашето обкръжение). Той ни показва нашия темперамент и начина, по който разрешаваме проблемите, и подходът ни към задачите, които Животът ни предлага.

ЛУНАта символизира нашия емоционален свят, нашите желания и нашата страст. Тя  изобразява нашата женска, пасивна страна и следователно – подсъзнанието. В 12-те лечителя Бах пише, че нашата индивидуалност  ни се разкрива от разположението на Луната при раждането ни, но че ние не трябва да придаваме особено значение на планетите; ако ние стоим зад нашата индивидуалност и оставаме верни на себе си, няма нужда да се притесняваме от положението на планетите в хороскопа или от външни влияния. Есенциите могат да ни помогнат в това отношение.

МЕРКУРИЙ – символизира нашия ментален темперамент – нашият интелектуален капацитет или нашият ум. Символизира както нашите разумни схващания и логическа мисъл, така и жаждата за знание, ентусиазъм и поставяне на цели, които са ментална активност. Меркурий предлага указание за начина/модела на мислене – важен фактор, тъй като есенциите въздействат на начина на мислене.

САТУРН въплъщава човешкото жадуване за защита и сигурност. Поради тази причина ние си издигаме защитни граници, които обаче ни ограничават и правят живота ни по-труден.  В резултат на това Сатурн се е превърнал в символ на ограничение, стеснение, лимитиране. Той ни показва нашите слаби места и пречките по житейския ни път. Освен това страхът е в тясна връзка със Сатурн, защото стесняването и ограничаването на свободата ни автоматично поражда страх.

Първи дом – УПРАВИТЕЛят на Асцендента като символ на Аз-а показва основата на хората както на ментално ниво (черти на характера, сила на волята), така и на физическо ниво

(В книгата липсва описание за НЕПТУН    Thinking  )

# 41
# 42
Здравейте!
Искам да ви попитам има ли някой от вас в Германия и знаете ли случайно откъде мога да си поръчам всички есенции тук?

Виви, всяка (онлайн) аптека има Bachblüten. Аз лично си ги донесох от БГ обаче, нали казват, че е хубаво да са от родното ти място. А и са на много по-добра цена. Wink

# 43
  • Пловдив
ммм така описано планетите много добре подреждат картинката Simple Smile
Нептун е свързан с мистични работи, с интуицията, с магията...
Намерих едно описание, що годе да даде представа

Нептун  в хороскопа символизира божествената любов и мистиката. Той олицетворява праматерията и началото. Нептун ни потапя  в онези блаженни състояния, които след напускането на майчината утроба трудно можем отново да изживеем. Той премахва границите на нашето АЗ и ни прави съпричастни и емпатични към проблемите на другите. Нептун ни провокира към духовно търсене, когато засяга лична планета в хороскопа, изостря нашата интуиция, прави ни много по-сензитивни за нещата около нас. В отрицателните си проявления Нептун може да откъсне човек от реалността, да му създаде един нереалистичен и откъснат от реалния живот свят. Поради това, той се свързва и с повечето психотични заболявания и състояния. Използвайки негативно нептуновите вибрации, човек се изправя пред заплетени и неясни – илюзорни ситуации. В митологията Нептун е свързан с бога на водните стихии Посейдон.
Архетипът на Мечтателят/Мистикът

# 44
  • Варна
Бихте ли ми казали дали има в интернет за четене книгата Здрави и щастливи деца чрез терапията на д-р Бах с цветовете на растенията на Барбара Мацарела? Намерих само другата за жените.

И втори бърз въпрос за варненки - трябва тази вечер или утре сутрин да намеря тези капки във Варна (основно орех, цикория и червен кестен), че ще заминаваме за доста дни. Моля ориентирайте ме къде из центъра ги има, да не се шляя безцелно. Благодаря предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт