Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 519
  • 816
  •   1
Отговори
# 195
  • Страната на приказките
Bergkristall , много ти благодаря!

# 196
# 197
  • Балчик-Сливен
Момичета,чудесна тема!Благодаря на Monda за чудесното оформление  bouquet
Аз си купих комплекта от Веридия и шишенца с капкомер-там са по 60 ст.От сряда си пия капчиците ,комбинацията ми е 3 седмично лутане в книги и сайтове.Направих комбинация за всички в семейството-ще чакам и ще споделя какъв е ефекта.
monda,сподели инфо за хората ,които се опитват да отслабнат,моля те  Praynig

# 198
Цитат
monda,сподели инфо за хората ,които се опитват да отслабнат,моля те  Praynig

И на мен ми е любопитно  Flutter.

# 199
  • Балчик-Сливен
Барбара Мацарела дава някои насоки в книгата си "Жените и терапията на д-р Бах"-в справочника,където по азбучен ред е подредила психо-физически смущения,за "Храна",а явно и проблеми с храненето ,е изброила някои есенции,но и самата тя пише,че универсални комбинации няма. Wink Но има някои неща,които коригирах днес в моята комбинация.
Днес си сложих в крема за лице и по 4 капки Olive и Wild Rose.Ще видя резултата.

# 200
Барбара Мацарела дава някои насоки в книгата си "Жените и терапията на д-р Бах"-в справочника,където по азбучен ред е подредила психо-физически смущения,за "Храна",а явно и проблеми с храненето ,е изброила някои есенции,но и самата тя пише,че универсални комбинации няма. Wink Но има някои неща,които коригирах днес в моята комбинация.
Днес си сложих в крема за лице и по 4 капки Olive и Wild Rose.Ще видя резултата.

Защо по 4 капки ,2 не са ли достатъчни  newsm78

# 201
  • Балчик-Сливен
По две капки,когато приготвяш комбинация,а в крема -4 капки Маслина и 4 капки Шипка-за красива кожа  Peace

# 202
  • България
Здравейте  Hug
отдавна не съм чела , защото нямах нет, местим се и т.н.
Искам да попитам в Пазарджик дали има аптека, в която да предлагат Баховите есенции., тъй като вече тук ще живеем. До скоро си купувах от една аптека в бургас. Там само казвах на жената каква комбинация искам и тя ми я приготвяше. Ако няма в Пз, може ли да ми кажете къде в Пловдив мога да ги открия
Благодаря   bouquet

# 203
Ето и   реперториума  на Франсис М. Уилър

# 204
Можете ли да ме посъветвате какво да дам на малката си дъщеря ,която вечер не иска да заспи без мен и така естествено приспива и мене LaughingА обедното спане е- двете лягаме и докато заспи минава половин час.Иначе други проблеми нямам с нея .А голямата е със като запушен нос и говори носово.
във Варна няма от къде да си ги купя ,нали?

# 205
Можете ли да ме посъветвате какво да дам на малката си дъщеря ,която вечер не иска да заспи без мен и така естествено приспива и мене LaughingА обедното спане е- двете лягаме и докато заспи минава половин час.Иначе други проблеми нямам с нея .А голямата е със като запушен нос и говори носово.
във Варна няма от къде да си ги купя ,нали?

и аз го имам същия проблем с приспиването ........дано се изкажат знаещите момичета по въпроса

# 206

Amitola ,  Heart Eyes   bouquet

Можете ли да ме посъветвате какво да дам на малката си дъщеря ,която вечер не иска да заспи без мен и така естествено приспива и мене

и аз го имам същия проблем с приспиването ........дано се изкажат знаещите момичета по въпроса

Барбара Мацарела "Здрави и щастливи деца с терапията на д-р Бах с цветовете на растенията"

Помощ! ДЕТЕТО МИ НЕ СПИ!
Смущенията на съня при децата са по-често срещани, отколкото обикновено се предполага...

Ако произтичат от страх или просто става дума за кошмари, дайте следната комбинация: Aspen, Rock Rose, Mimulus.
Децата, които отговарят на тези цветове, се страхуват от тъмното, отлагат непрекъснато момента да отидат да си легнат и не биха искали никога да спят сами, защото смятат, че страшни призраци и чудовища биха могли да се появят до леглото им. Те се очароват от истории за магия, но после се страхуват. Разказвайте им успокояващи приказки и преди момента на лягане ги накарайте да направят простичките обичайни ритуали за всяка вечер: измиване на зъбите, подреждане на играчките, а защо не и молитва към техния ангел-пазител.

Ако сънят не идва поради това, че са твърде палави деца, може да им помогне Vervain или Impatiens, защото в този случай именно техният прекалено бърз ритъм пречи на добрия им сън. Тези деца не успяват да синхронизират своите телесни ритми с тези на мозъка, защото винаги имат прекалено много енергия за изразходване.
Накарайте ги да се пораздвижат малко, преди да си легнат, но не така, че да се възбудят още повече - затова никакви скокове върху леглото; по-скоро малко аеробика или още по-добре някакъв свободен танц.

Ако са деца, които са кротки и спокойни през деня, а през нощта се измъчват (възможно е и да скърцат със зъби), техният лек е Agrimony. Ще ви поискат вода, а после бонбон, но няма да ви кажат, че са разтревожени. Има много начини да го разберете; обикновено си гризат ноктите.

Ако кажат, че не успяват да заспят, защото някаква мисъл не им дава покой, дайте им White Chestnut, а ако усетите, че може би има нещо, заради което се чувстват виновни, дайте им Pine.

Не забравяйте, че не бива да сте прекалено строги в искането ви да останат сами. Има моменти, в които ръката на един възрастен, хванала тяхната, може да им даде сигурност, затова в такива случаи не им я отказвайте.
А по въпроса за съня искам да ви разкажа за своя опит. Моят син никога не е трябвало да моли да дойде в голямото ни съпружеско легло - напротив, аз и мъжът ми бяхме много доволни понякога той да идва там. Във всеки случай, аргументът, който синът ми използваше, за да постигне целта си, беше неоспорим: „Не е правилно аз, едно малко дете, да трябва да спя само и да не се страхувам, и да не се оплаквам, докато вие, големите, спите заедно и то в едно и също легло!" Наистина, приятно е да спиш в компания. Едно време къщите на семействата са били подредени така, че възрастни и деца са спели заедно в големите стаи. Сега, в този свят на семейства с по едно дете, с множество стаи и с двойни сервизни помещения, всички или почти всички наши деца имат собствена стаичка, за каквато ние само сме мечтали. Там те си играят добре... но за спане биха предпочели огромна обща стая, за да имат компания и през нощта!

# 207
  • Варна
Esme, това от книгата преписваш ли го, или я имаш отнякъде като файл? Много искам да я прочета цялата, но не се продава отдавна.

Juliet, във Варна ги няма, аз поръчвах от Веридия с доставка до офиса на куриера тук и ходих да си ги взема (удома нямаше кого да намерят).

# 208
Момичета ,благодаря ви .Знаех си ,че и в тази тема сте разкошни.Но имам един тъпичък въпрос ooooh!Къде в сайта на Пашкулев ги има тези есенции на Бах ,аз не ги виждам.Или се обаждам и казвам какво искам и каква разфасовка ? Embarassed

# 209
  • Варна
От менюто отиваш на препарати, после в текста щракаш на Билкови препарати и оттам на Други.
Оп, няма ги там, преместени са в Справочници, Природни продукти, най-надолу е Цветолечение по Бах.
Дано ми схванеш описанието  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт