Отговори
Здравейте,аз съм Ирина Савина, заместник-кмет на Столична община, направление "Инвестиции и строителство" и ще отговарям на Вашите въпроси свързани със свързани със строителството и ремонта на училища и детски градини в София.

# 1
Здравейте,

искам да попитам конкретно за 80 ОДЗ - кога ще започне и колко дълго ще продължи ремонта на парното. Кога ще се открие новата яслена група и кога ще се обявят свободните места в системата. Колко свободни места ще се обявят за набор 2008?

# 2
Здравейте!
Искам да попитам кога ще се открие новата детска градина в кв. Левски В и как ще става класирането за нея?
А знае ли се колко ще са яслените групи и за колко деца?

# 3
Здравейте,
моят въпрос е свързан с 95 ОДЗ Омайниче, район Люлин.
Кога ще бъде открито новото крило и предвижда ли се яслена група?
Благодаря!

# 4
  • СОФИЯ
Тъй като през тази година средствата за ремонти на ДЗ бяха предоставени, с решение на СОС, на отделните райони, моля да предоставите информация за използваните способи за избор на изпълнител /ЗОП, НВМОП/.
Конкретно използван ли е редът предвиден в чл.2а и следващите от НВМОП?

# 5
Добър ден!!!

Първо Благодаря,че най-накрая някой от правителството се сети да "слезе " при народа и проблемите му.

Аз искам да попитам,защо при липса на сгради за Ясли и Детски градини,поделението на Социални служби в кв.Люлин се помещава в сградата на Детска градина в 3-4 мкр.?
Кому е необходимо това,при положение,че има такава огромна липса.
И аз съм от потърпевшите,чието 2 годишно дете НЕ попадна дори в резервите за яслени групи.
Ако трябваше да се върна на работа,кой,как и по-какъв начин щеше да ми гледа детето?

Надявам се да получа отговор и да бъде направена проверка по въпроса със надявам се достатъчно задоволителен резулат

# 6
Здравейте,
Ремонтите на отоплителните инсталации в детските градини и училищатата на територията на София ще започнат от 24.09.09. В момента се финализира процедурата за избор на изпълнител и тече 10 дневен срок за обжалване. Ако няма такова на 23.09.09 предстои сключване на договор с изпълнителите и стартиране на ремонтните дейности. Конкретно за ОДЗ 80 Красно Село, по предварително изготвен  график ремонта трябва да започне на 23.09.09 и трябва да преключи на 19.10.09. Тази година в детското заведение не е предвидено разкриване на нова група. До края на годината предстои откриване на две нови разширения на детски градини в Красно Село (разширения на ЦДГ 114 и ЦДГ 136). Точният брой места за набор 2008 ще мога да ви предоставя следващата седмица в сряда по същото време, тъй като информацията е от компетенциите на ресор "Образование".

# 7
  • София
Здравейте,
Въпросът ми е за 168 ЦДГ Слънчогледи, Слатина. В момента там се строи ново крило, за какво ще бъде използвано то и конкретно - ще бъде ли открита в него още една първа група??

# 8
Уважаема госпожо Савина,

Благодаря от свое име и от името на родителите за Вашето включване във форума.

Във връзка със строителството и ремонтите на детски заведения, Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" преди няколко месеца изпрати писмо до г-жа Фандъкова с искане на достатъчно информация, която да ни позволи да направим оценка на усилията, които Столична община полага за справяне с кризата с местата в ДЗ. В отговор получихме някаква информация, която по наше мнение беше в доста схематичен и обобщен вид и липсваха важни детайли по отношение на всеки конкретен обект. Беше поискано от нас да предложим формат, по който тази информация да бъде предоставена на родителите, така че да ги ориентира максимално добре. Въпреки това, до този момент, достатъчно подробна и максимално актуална информация не е представена нито на нас, нито е публикувана на сайта на ИСОДГ, за което настоявахме.

За родителите от всички райони е важно да знаят къде, кога и какво е планирано за изграждане. Какви са предвидените бюджети и срокове. Какво е предназначението – по предписание, за прибиране на филиали, за нови групи и т.н. Важно е също да се даде информация и за етапа на който се намира всеки конкретен обект, което е в пряка обвързаност с планираните срокове за завършване, както и периодична актуализация в случай на промяна в обстоятелствата. Предполагам че повечето въпроси към Вас ще бъдат от този характер.

Моля да ни отговорите кога и в какъв вид родителите биха могли да получат тази информация с подходяща аналитичност и актуалност?

Готови сме да съдействаме при подготовката ако е необходимо. Вашите колеги от дирекция "Образование" имат наши координати.

Благодаря предварително.

Елена Христова

# 9
Здравейте!
Искам да попитам кога ще се открие новата детска градина в кв. Левски В и как ще става класирането за нея?

Относно детската градина в кв. Левски В – район Подуене: нейното откриване ще бъде след почивните дни в седмицата между 24-26 Септ. 2009. Тя ще е за шест групи или за около 180 деца, разбира се в нея ще има и яслена група. Децата ще могат да се радват и на голям басейн.

# 10
Аз май няма да получа отговор,но все пак ДАНО догодина да успея да си дам детето поне на Детска градина,което от най-нормалното нещо се превърна в Огромен проблем.

Благодаря Peace

# 11
Здравейте,
моят въпрос е свързан с 95 ОДЗ Омайниче, район Люлин.
Кога ще бъде открито новото крило и предвижда ли се яслена група?
Благодаря!

Разширението на ОДЗ 95 в Люлин, ще бъде открито в края на м. Септ. 29.09 или 30.09. В момента новото крило се обзавежда. В началото на м. Октомври ще може да приема деца. Новопостроеното разширение е за две групи (една яслена и една градинска), общо 50 деца.

# 12
Тъй като през тази година средствата за ремонти на ДЗ бяха предоставени, с решение на СОС, на отделните райони, моля да предоставите информация за използваните способи за избор на изпълнител /ЗОП, НВМОП/.
Конкретно използван ли е редът предвиден в чл.2а и следващите от НВМОП?

Във връзка с ремонтите, които бяха извършени това лято на територията на Столична Община в общинските училищни и детски градини, всеки един от 24-те района на София е извършил ремонтите в общинските учебни и детски заведения, след провеждане на открит конкурс или на НВМОП, в зависимост от съответните отпуснати суми. Всяка районна администрация спазва стриктно ЗОП, затова не би трябвало да имате притеснения относно начина на изразходване на средствата. Искам да ви уведомя, че регулярно се извършват одити и в Столична Община и в районните администрации, затова никой не би си позволил да наруши законовите и подзаконовите нормативни документи.

# 13
Здравейте!Детето ми е прието в 119 ЦДГ район Възраждане.От няколко години вътрешната ограда на градината се руши и има опасност да падне върху децата.Като попитах директорката защо не се поправя оградата,тя ми отговори че е писала писма до общината и има жалби, но никой нищо не прави.Трябва да стане някое нещастие ли,че да се направи ремонт?Също така и съоръженията в двора за игра са много стари и счупени.

# 14
Здравейте!

Относно детската градина в кв. Левски В – район Подуене: нейното откриване ще бъде след почивните дни в седмицата между 24-26 Септ. 2009. Тя ще е за шест групи или за около 180 деца, разбира се в нея ще има и яслена група. Децата ще могат да се радват и на голям басейн.

За откриването добре, но не казахте как ще става класирането или то вече е станало пак само за свои хора без ние обикновените да сме разбрали?
От ИСОДГ бяха казали ,че ще ми пратят е-мейл,когато ще става класирането,но явно не е така.

Общи условия

Активация на акаунт