jenska konsultacia

• 3 011
  • 22
  •   1
Отговори
Цитат
Здравейте, бременна съм за втори път и искам да ви попитам къде ходите на женска консултация и имате ли проблеми с болничните. Също така и кога и съответно какви изследвания са нужни да се правят а периода на цялата бременност. При мен първия път нямаше проблеми, но сега се наложи да отида при друг лекар за женска консултация и да ви кажа честно хич не съм доволна, постоянно ме разкарва за какво ли не а още дори не ми е издала и един болничен лист. Мисля си че май сте имам сериозни проблеми а и да ви кажа честно ми е много притеснено само при мисълта че трябва пак да отида там. Моля ви споделете как е при вас, имате ли някакви затруднения. През колко време ходите на прегледи. Аз по принцип искам да ползвам лекарката за женска консултация само за оформяне на документацията, иначе периодично си ходя при моята лекарка, тя си ме следи и съответно сте ме изражда, както първия път.

Благодаря ви предварително!
Zdraveite, bremenna sum za vtori put i iskam da vi popitam kade hodit na jenska konsultacia i imate li problemi s bolni4nite. Susto taka i koga i suotvetno kakvi izsledvania sa nujni da se praviat a periioda na cialata bremennost. Pri men purvia put niamase problemi, no sega se naloji da otida pri drug lekar za jenska konsultacia i da vi kaja 4estno hi4 ne sum dovolna, postoianno me razkarva za kakvo li ne a oste dori ne mi e izdala i edin bolni4en list. Mislia si 4e mai ste imam seriozni problemi  a i da vi kaja 4estno mi e mnogo pitesneno samo pri misulta 4e triabva pak da otida tam. Molia vi spodelete kak e pri vas,  imate li niakakvi zatrudnenia. Prez kolko vreme hodite na pregledi. Az po princip iskam da polzvam lekarkata za jenska konsultacia samo za oformiane na dokumentaciata, ina4e periodi4no  si hodia pri moita lekarka, tia si me sledi i suotvetno ste me izrajda, kakto purvia put.
Blagodaria vi predvaritelno!

----------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 16:31 от AnMary

# 1
  • София
Ми с първата бременност посещавах АГ специалист в най-близката до нас поликлиника, а с втората ходех в Св. София (бившата Тина Киркова).

P.S.: пиши на кирилица Peace

# 2
И как беше, тормозеха ли те много за прегледи, а документално имаше ли проблеми?

# 3
На мен изследвания ми правеха общо 4 пъти - в трети, четвърти, седми и края на осми месец. Иначе на консултация всеки месец, но там само ме мерят и теглят, на ехограф са ме гледали 3 пъти затова ходя допълнително на частно, вече малко по-често.

# 4
  • София
Общо взето и аз се записах при най-близката до мен докторка.Още при записването тя ми назначи изследванията...кръв,кръвна група,урина,микробиология,цитонамазката.А ако ме си доволна от тази лекарка съвсем спокойно можеш да я смениш,просто отиди до личния лекър и поискаи друго направление за наблюдаващ лекър.

# 5
Ами първия път като бях бременна на женската консултация само ме теглехар назначиха ми изследвания и ми издаваха болнични, а сега при тази лекарка за две седмици се наложи да ходя около 7 пъти, нито ме е мерила, нито дори картон ми е написала, а само ми назначи изследвания и ме подложи на какви ли не прегледи, а аз не искам при положение че си имам лекар тя да ме преглежда,л Сега следващата седмица пак трябва да ходя поне два пъти, направо ужас. Не знам какво толкова гледа, като всичко е наред, а и ми прави проблем за болничните. Май наистина ще трябва да я сменя.

# 6
  • София
По принцип на ЖК се ходи един път в месеца и ако кажеш,че не се чувстваш добре и неможеш да ходиш на работа трябва да ти издадът болничен без проблем.Явно си попаднала на кофти лекарка.Виж и този път ако не ти даде болничен по добре си намери друга.

# 7
Здравей, до колкото разбирам ти искаш фиктивно да ходиш на женска консултация. Ами не е необходимо.. това е право, което се дава на здравноосигурените лица, но не е задължително.. може да не ходиш. Обърни си се изцяло към лекарката, с която си имаш уговорка и прави всичко при нея.. прегледи, изследвания и т.н. Когато дойде ред за раждане и без оформени докумени ще те приемат в болница и там ще ти ги напишат.. а ако ще раждаш в частна е още по-малък проблема. Пишеш, че нито 1 болничен не ти е дала.. имаш ли проблем, имаш ли нужда от болничен? Все пак болничният лист се издава за удостоверяване на нетрудоспособност или просто искаш да си почиваш.. ако е така, кажи го лекарката, а не я нападай така.. и имай в предвид, че са малко гинеколозите на женската консултация, които искат да си преглеждат пациентките.. А и понякога е доста обидно, ако на ЖК усетят, че ходиш и при друг лекар. И ти на тяхно място би се засегнала.. ( за също ходех при двама лекари и на ЖК. винаги ми казваха странни работи Simple Smile Simple Smile )твоята явно е такава.. Успех с бременността и леко раждане, когато набллижи! Simple Smile

# 8
Ами работата ми е такава, че седя неподвижно на компютър 9 часа и съответно имам болки в гърба. А и лекарката от ЖК знае,че съм пациентка на друга нейна колежка и като че ли нарочно иска да и прави проерки и да ме тормози с прегледи и какво ли още не. З изследванията, които се правят съм съгласна, но да ходя по 2 пъти в седмицата да ме преглежда....

# 9
Каква е тази докторка дето те вика всяка седмица ooooh! Аз първия път ходих в „Св.София„,а втория-в поликлиниката до нас.Всеки месец ме гледаха на видеозон,следяха ми килограмите,3-4 пъти правихме кръвни изследвания и 2 пъти урина.Май това беше newsm78

# 10
Женската консултация е по каса и е задължителна, от там ти се издава болничния 45дни преди раждане и след това.Хубаво е да попаднеш на свестна лекарка, за да нямаш проблеми с болничните.
Нормално е да се ходи и на "частно" защото в ЖК нямат тази практика, както на "частниците", които в повечето случаи имат акушерска практика.
Но ако те приемат някъде в б-ца за 2-3 дни, после нямаш проблеми с болничните, защото те се издават от б-цата.В Шейново например си плащаш за 2 дни леглоден и ти дават 1 мес.болничен.То е ясно, че бременността не е болест, но като знам как се чувстват повечето бременни,............то изобщо не си работоспособен, спи ти се , драйфа ти се, изобщо........гадост.

# 11
По принцип на ЖК се ходи един път в месеца и ако кажеш,че не се чувстваш добре и неможеш да ходиш на работа трябва да ти издадът болничен без проблем.Явно си попаднала на кофти лекарка.Виж и този път ако не ти даде болничен по добре си намери друга.

Подкрепям!
Най-добре смени лекарката.  Peace

# 12
Ходех по веднъж в месеца в МБАЛ "Доверие". Според мен е до лекар, явно твоята е по-притеснителна и те вика по-често. Говори с нея, че нямаш възмажност толкова на често да се преглеждаш или я смени - имаш това право. За болничните - принципно нямат право да ти откажат.
Успех и честита бременност.  bouquet

# 13
Аз ходя в Тина Киркова(сегашна Св.София) и си ми пускат болнични за по месец,без проблеми,но и ако отида на работа при мен е равносилно да си загубя бебето.Щом си имаш лекар,който даже ще те изражда,говори си направо с него да ти поеме и ЖК,така и така те преглежда от време на време.Най-лесната работа е да си смениш лекаря.До 9седмица и моята първа докторка ме караше всяка седмица да ходя при нея,но след това установих,че не е достатъчно компетентна(не питай как,защото си скъсах нервите и не е приятно за разправяне) и я смених.Сега ходя 1 път в месеца на консултация и на 2 месеца за изследвания,а иначе съм ходила и при друг доктор за фетална морфология,защото в болницата не правят.Сама решаваш как ще ти бъде най-добре,но имай в предвид,че достатъчното внимание си има голямо значение. Лека бременност!!!:hug:

# 14
Mnogo vi blagodaria, oste dnes ste otida da proveria dali ste moga da ia smenia. Ste vi pisa posle kakvo e stanalo.

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 11:12 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт