Отговори
# 165
  • Мнения: 838
САМО ЗА СЕДМИЦА ШЕФА НА ДАЗД (предолагам става дума за Христо Монов, защото от два дни ДАЗД има нов шеф)ТА МОНОВ Е ИЗХАРЧИЛ 250 000 ЛВ. ДА ХОДИ ПО ТУРНЕТА ИЛИ КАКВО Е ТАМ, ЗА ДА РЕКЛАМИРА ГОРЕЩИЯ ТЕЛЕФОН ЗА ДЕЦА!!!!!!!!  КАК МОЖЕ ШЕФА НА ДАЗД ДА СИ ВЕЕ ЗАДНИКА И ДА ХАРЧИ ПАРИ, А ДЕЦАТА В ТОЯ МОМЕНТ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ ДЕТО УЖ СА ГО ТУРНАЛИ ДА ЗАКРИЛЯ, ДА НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ!!!!???

# 166
  • Мнения: 139
 Искам да знам кога ще е срещата. Искам да задам лично на министъра и на ББ въпроса как е възможно в България в 21 век болница да откаже да те лекува, тъй като е скъпо лечението ??????????????????????????????????????????? След всичките репортажи на Нова тв и писма и дела , които вдихме в Комисията по дискриминация , в момента отново имаме случай на отказ едно дете - българче да бъде прието в болница с аргумента , че лечението на това заболяване-Муковисцидоза - е много скъпо за блоницата , а тя била задлъжняла вече. Един ден забавяне при лечението на инфекцията ще бъде с ужасни последствия.

# 167
  • София
  • Мнения: 1 333
това просто е потресаващо ...
никога лекар не трябва да отказва лечение ...
нали затова се обръщаме към тях --- ако можехме бихме се лекували сами , но не можем всичко да правим сами

пак ни оставят само в ръцете на Господ  Praynig
Нека поне той бъде милостив към децата ни и към нас  Praynig Praynig Praynig

# 168
  • Мнения: 314
Здравейте момичета!
извинявам се че така се включвам на големи паузи, и не изчетох всичко.
Искам само да алармирам за реалните възможности.Програмите от които може да се изкопчват пари започват да се отварят една  след друга ивремето им не е много.Сега например е отворена за обучение на кадри работещи с деца с увреждания но на 21 декември затваря.По градове е важно майките да се обединят и да търсят контакти с общините и да се пишат програми защото така се изтърват пари и възможности.
За по-малките населени места допълнителни възможности има и от програмите за развитие на селските райони.
Предполагам че можем да поддържаме контакти помежду си и сигурно има хора които могат да дадат повече инфо.Трябва да се рови
и да се търси но трябва майките по-места да се захванат и да ровят и търсят.
Вече има и опит на някой градове който може да се използва.
Трябва някой да ръчка кметове и зам.кметове  и  да си формулира искания преди това-конкретни.Те вече  не могат да скрият нищо.
Това е . Успех и ако нещо може да се помогне насреща сме .

# 169
  • Мнения: 3 504
САМО ЗА СЕДМИЦА ШЕФА НА ДАЗД (предолагам става дума за Христо Монов, защото от два дни ДАЗД има нов шеф)ТА МОНОВ Е ИЗХАРЧИЛ 250 000 ЛВ. ДА ХОДИ ПО ТУРНЕТА ИЛИ КАКВО Е ТАМ, ЗА ДА РЕКЛАМИРА ГОРЕЩИЯ ТЕЛЕФОН ЗА ДЕЦА!!!!!!!!  КАК МОЖЕ ШЕФА НА ДАЗД ДА СИ ВЕЕ ЗАДНИКА И ДА ХАРЧИ ПАРИ, А ДЕЦАТА В ТОЯ МОМЕНТ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ ДЕТО УЖ СА ГО ТУРНАЛИ ДА ЗАКРИЛЯ, ДА НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ!!!!???

ТОва е ново двайсет ooooh!,

# 170
  • Мнения: 3 504

http://dox.bg/files/dw?a=1ae2a4ab89

Това е една стара нереализирана стратегия, която бихме могли да представим...


И на мен ми хареса написаното, точно защото тези дейности и отговорности липсват, та се стига до такива потресаващи случаи с децата.
Може да се задейства според мен, тези 250 000 ЛВ са хвърлени на вятъра, а можеше да остане нещо свършено с тях. Close

# 171
  • Мнения: 3 835

http://dox.bg/files/dw?a=1ae2a4ab89

Това е една стара нереализирана стратегия, която бихме могли да представим...И на мен ми хареса написаното, точно защото тези дейности и отговорности липсват, та се стига до такива потресаващи случаи с децата.
Може да се задейства според мен, тези 250 000 ЛВ са хвърлени на вятъра, а можеше да остане нещо свършено с тях. Close


Е, тази е 2003-2005, очевидно не е реализирана. Сега имаме Национална програма за гарантиране правата на децата с увреждания (и семействата им) 2010 - 2013. В заглавието го няма това в скобите, защото още нямаме закон за детето и семейството и по сегашните било в противоречие, но цялата програма е пропита от тази идея.  Този път са ангажирани пряко всички институции, не проформа, паралелно с приемането на програмата беше създадена и специална работна група от представители на институциите, така че всеки от тях да прегледа целите, да ги съгласува , и да посочи конкретно всичко, което може да изпълни в рамките на утвръдения си бюджет. Като резултат те са поели ангажиментите си, нямаме съкратени цели по програмата, уговорката беше, каквото нямат пари и възможности за изпълнение, просто да се съкрати, няма смисъл да пишем празни приказки. Единствената агенция, която не пое нищо, и нямаше и лев заделен за децата, беше АГЕНЦИЯТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ. Не случайно го пиша с главни букви, защото там е разковничето, всички пари за децата с увреждания и семействата, основно се преразпределят чрез тази агенция и Национално представените организации на и за хората с увреждания. Това са милиони от всеки бюджет.

Защо няма пари, защо не стигат нито до децата, нито до младежите, нито до възрастните хора с увреждания? Защото начинът им на преразпределение, след като се отпуснат от държавния бюджет е порочен, и те просто се изпаряват преди да стигнат до крайната си цел, а именно хората и децата, за които е предназначена народната пара.

Ако не преодолеем този адски порочен кръг, и тази ни Национална програма постигната с толкова труд и написана изцяло върху нашите искания, ще си остане просто една хартия, просто защото парите не се разпределят от правилните хора и за правилната цел, а влизат просто в нечии джобове.

# 172
  • Мнения: 3 504
"Ако не преодолеем този адски порочен кръг, и тази ни Национална програма постигната с толкова труд и написана изцяло върху нашите искания, ще си остане просто една хартия, просто защото парите не се разпределят от правилните хора и за правилната цел, а влизат просто в нечии джобове. " 


 teo7777, за това се борим и това искаме да кажем и на сегашните управляващи, за да постигнем този толеранс и условитя на живот на хората с увреждания в ЕС и много други страни, нали все за ЕС си говорим....

Общи условия

Активация на акаунт