Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за витамини и хранителни вещества както за деца, така и за възрастни?
Как мога да предложа различни храни на дете, без да се притеснявам за алергии?
Какви са препоръките за хранене на деца с нисък хемоглобин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за витамини и хранителни вещества както за деца, така и за възрастни?
-
Как мога да предложа различни храни на дете, без да се притеснявам за алергии?
-
Какви са препоръките за хранене на деца с нисък хемоглобин?
-
Как да предложа твърда храна на дете, което не я приема добре?
-
Как мога да насърча детето си да се храни самостоятелно?

А как ще подходиш с педиатъра ще си прецениш сама
чудя се и дали трябва да и предлагам вече по-често/
аз от самото раждане на Миа бях решена на изключително кърмене и късно захранване...и така, когато тя стана на близо 6 месеца, аз вече нямах търпение да я захраня по стандартна схема. Започнах сама да й приготвям пюрета, които тя отказваше... залъгвах я да изяде по 4-5 лъжици максимум, и то с цяло цирково представление, завършващо с рев
започнах да "въвеждам" все нови и нови продукти, с надеждата че все нещо ще й хареса, но уви... накрая отидох и й купих готови пюрета, като си мислех, че може би нещо с домашно приготвените не е наред. Тя близна малко и направи отвратена физиономия... Беше почти на седем месеца и само на кърма, много се бях притеснила и изнервила, мислех си, че нещо с детето ми не е съвсем наред. Тогава случайно попаднах на една статия за ПЗ и веднага разбрах, че това е правилният начин на захранване, дори се зарадвах, че Миа отказа пюретата, защото иначе сигурно щях да я захраня с тях и щях я лиша от оргомното благо на ПЗ. Тя проявява голям интерес към нашата храна и й давам да опита всичко, което е в рамките на здравословното... Откакто започнах ПЗ съм една щастлива и спокойна майка
. Между 1 и 2 годинки ще да е било
. Харесва сам да куса кус-куса, а макароните ги боцка с виличка. И аз така, не че намирам нещо много ценно в пастата, но като ме хване мързела точно когато той реши, че ще закусва(че често отказва) и това става най-бързо, без накисване.