Практикуващи педагогическо захранване (част 7)

• 38 559
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
И аз се радвам да те видя Инс!!! Hug

При нас нещата вървят много добре-хапват с удоволствие а не насила.Чудя се само да не прекаля Simple Smile

# 226
galatea72, предполагам, че си чела доста след като си избрала захранване след 6ти месец и ПЗ  Simple Smile Линковете ти ги пуснах, ако могат да ти бъдат в помощ при отстояването на позицията ти  Peace А как ще подходиш с педиатъра ще си прецениш сама  Peace

# 227
  • София
чак сега успях да се домогна до компютъра Embarassedза водата ме притеснява да не реши,че и е по -вкусно от млекцето,иначе ако не и дам вода налита на гърдата още докато ядем

# 228
  • София
иначе с голям кеф пие от чашата,може би и заради самото подражание Grinningчудя се и дали трябва да и предлагам вече по-често/

# 229
ger9, едва ли ще реши, че водата е по-вкусна Simple Smile Предлагай й вода, а тя когато иска ще отпива - когато не иска ще ти покаже  Peace

# 230
    Здравейте   bouquet аз от самото раждане на Миа бях решена на изключително кърмене и късно захранване...и така, когато тя стана на близо 6 месеца, аз вече нямах търпение да я захраня по стандартна схема. Започнах сама да й приготвям пюрета, които тя отказваше... залъгвах я да изяде по 4-5 лъжици максимум, и то с цяло цирково представление, завършващо с рев  #Crazy започнах да "въвеждам" все нови и нови продукти, с надеждата че все нещо ще й хареса, но уви... накрая отидох и й купих готови пюрета, като си мислех, че може би нещо с домашно приготвените не е наред. Тя близна малко и направи отвратена физиономия... Беше почти на седем месеца и само на кърма, много се бях притеснила и изнервила, мислех си, че нещо с детето ми не е съвсем наред. Тогава случайно попаднах на една статия за ПЗ и веднага разбрах, че това е правилният начин на захранване, дори се зарадвах, че Миа отказа пюретата, защото иначе сигурно щях да я захраня с тях и щях я лиша от оргомното благо на ПЗ. Тя проявява голям интерес към нашата храна и й  давам да опита всичко, което е в рамките на здравословното... Откакто започнах ПЗ съм една щастлива и спокойна майка  Grinning желая на всички успех и много радостни моменти с малките гладници  Hug Hug Hug

# 231
Здравейте и от мен Simple Smile
След много четене на какво ли не за захранването, захраних Денис педагогически съвсем естествено. Както си ядях ябълка, той се прицели лакомо към нея и започна да я смуче. Това стана към средата на 5-тия му месец. Изчаках още 10-ина дни за по-сериозните храни и вече съм му давала почти всичко от това, което аз ям - картофи, грах, моркови, булгур, елда, нахут, спанак, краставица, червено цвекло, банан, зеле, овесени ядки, веднъж си открадна и малко кисело мляко от лъжицата ми. Общо взето от както го захраних, се стремя да готвя повече и да има на масата поне едно нещо подходящо за него. Давам му по съвсем мъничко, но той след 3-4 микродози губи интерес (от тези 3-4 обикновено 1-2 са изплюти). В акото му намирам парченца от каквото е ял предишната вечер, което както разбирам от прочетеното е нормално.
Имам няколко въпроса:
1. Кога да му предложа вода и как - от бебешка чашка или от обикновена (шише с биберон отказва, дори и вътре да има кърма)?
2. Кога да му предложа сокчета - имам предвид прясно изцедени?
3. Тъй като сутрин обикновено закусвам овесени ядки с малко мед, дали е проблем да му давам по мъничко (пак казвам, че по-голямата част от това, което му давам го плюе)?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 232
Tsurulina, привет Simple Smile

1. Моята дъщеря също никога не прие биберон, по-съществени количества вода от обикновена чаша пропи около 1 г. Преди това много се оливаше с нея. Предлагала съм й от разни накрайници, но никой не пожъна голям успех. В първите месец-два (шестия-седмия) успяваше да изпие 20-30 мл от лъжичка - явно й беше интересно, после спря, въпреки че точно започваха големите летни жеги. Но нямаш причина за притеснения, щом суче доволно.
2. Сокове - повечето момичета тук дават след 1 г., аз мисля няколко седмици преди годината й дадох. Общо взето повече от близване стана по същото време, когато пропи и вода.
3. Медът се счита за неудачен преди 1 г. (не толкова заради алергии, колкото заради ботулинови спори), въпреки че познавам майки, захранили педагогически, които не следват абсолютно никакви ограничения при положение, че се дават микродози.

# 233
Благодаря ти, Параход!!!
Горе-долу същото си мислех за водата и соковете, ще му предложа по-натам, и като стане по-координиран  Grinning
Аз също си мисля, че щом като даваме микродози не би трябвало да има проблем... Аз досега не съм се ограничавала особено от храни, нито по време на бременността, нито сега докато кърмя (единствено сурови меса и синьо сирене не съм си позволявала).

# 234
  • София
else благодаря за отговора  bouquet

# 235
Въпрос към по напредналите в занаята: кога проядоха паста вашите деца?
Не че намирам кой-знае-какви полезности в пастата, но понякога ми писва от всичко друго и искам проста, леса, мязаща на фаст-фуд вечеря и тогава правя паста, но детето и досега я плюе. Виждам, че консистенцията му е тръдна за дъвкане (варя я доста, не я харесвам като италианците) - хем е хлъзгаво и лигаво, хем изисква доста дъвкане... Има вече 16 зъба, не му проблем да дъвче, но не умее да предъвка дълго една и съща хапка.

# 236
  • София
Не си спомням  Crazy . Между 1 и 2 годинки ще да е било  Wink . Харесва сам да куса кус-куса, а макароните ги боцка с виличка. И аз така, не че намирам нещо много ценно в пастата, но като ме хване мързела точно когато той реши, че ще закусва(че често отказва) и това става най-бързо, без накисване.
 Другата бърза храна ми е варено яйце. Варя, охлаждам и му го давам да си го бели сам. Често не го изяжда цялото, но минава за закуска.

# 237
Мег, ако към напреднали отнасящ с "голям опт" - ние попадаме в графата. Владчи харесва паста  - ние си правим често за закуска баналните макаронки със сирене (някой път - ръжени, пълнозърнести, царевични, но най-често - обикновените), чат-пат - спагетки със сос. Освен че е много интересен със спагетите и трябва веднага да го къпя, други проблеми не сме имали. Варя ги нормално, без да разварявам. Слагам си и сол, и подправки. Това е, не знам дали ти отговарям точно на въпроса, но все пак е моето мнение  Peace

# 238
Мег Катерина много обича спагети...и понеже аз съм хлебоманка и много обичам паста и си правим често...като се има предвид, че тя яде ориз(във всякакви комбинации), елда, спагети и зеленчуци, когато е на кеф...отскроо пие и сок от пасирани плодове...това ми е закуската на мен...ето и снимков материал...не си личи много, но от устата и виси спагет...хахаха...тя ги смуче много смешно...

# 239
Мег, дъщеря ми прояде паста към година и 1-2 месеца. Беше и интересно да си измъква спагети с ръце и да ги яде, но не харесваше да имат какъвто и да било сос. Заедно със соса ги прояде преди 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт