Практикуващи педагогическо захранване (част 7)

• 38 533
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
♥Juju♥ , честити първи микродози! Доста доволна изглежда малката принцеса, че най-сетне е докопала нещо от чинията  Grinning

А при нас и амаранта отпада от класацията. Хапна 3-4 лъжици и почервеня пак. По-натам ще пробваме киноата, засега остава на елда и царевица Rolling Eyes

# 556
tsurulina благодаря!

И от оризовата ли се изприщва?

# 557
  • София

Каква е тая градска фръцла?! С два пръста хваща още от сега  4470 Митко стискаше в юмрук и каквото изскочи между пръстите, това яде  Animal Pig

tsurulina, съжалявам за строгата диета, но знаеш, че няма да е все така  Hug Ориз, тиква тях може ли?

# 558
Тиква не съм пробвала сега, но май може, че докато бяхме на море му дадох пюре тиква с пуйка и нямаше проблем. А ориза ни е сред най-силните алергени...

# 559
tsurulina това е много неприятно! Тук има едни био каши от шпелта. Така поне ми го превежда речника... На немски е dinkel, а на английски spelt - росдственик на пшеницата е, но уж много по-малко елергенен и даже тези с алергия към глутена понякога го толерирали. Пробвала ли си нещо такова?

http://www.nitrobg.com/production/schapfenMuhle/info%20spelt/vital.html

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 21:23 от ♥Juju♥

# 560
Благодаря ти, ♥Juju♥ ! Булгура го изключих отдавна, а доколкото разбирам той е нейн потомък, иначе много го ядеше...

# 561
Просо, нахут? Ние откакто опитахме просото много ни допадна и честичко го използваме вместо ориз.

# 562
Хич не го долюбва просото, как ли не му го предлагах, накрая аз си го изяждам сама. Нахут..., ще пробвам пак, скоро не съм готвила. Иначе любимо за закуска му е елда с банан и малко прясно изцедено мляко от мама Simple Smile
Благодарско, pip Simple Smile

# 563
♥Juju♥ , честито захранване   bouquet  Изражението на лицето на Дара ми напомня Мислителя на Роден Simple Smile Иска ми се да знам какво си мисли  Laughing

# 564
♥Juju♥ , с какъв хъс само яде малката госпожица  Simple Smile В началото ще плюе по-големите парчета, но все пак нещо вриза и в устата все пак. После ще си покаже на "изхода"  Crazy Добре е когато децата ядат сами да не се изкушаваш да пъхаш и ти парченца в устата. Точно тогава има повече опасност от задяване. Докато контролират сами процеса се справят абсолютно безпроблемно.

Мисля си, че за да се получи наистина гхи си трябва добро скъпо масло.
A аз си мисля, че трябва домашно  Wink . Това, с което аз разполагам. Нямам килограм за сега и ще забавя гхито, но задължително ще пробвам.

Поне от последните ми наблюдения в БГ никое българско масло не беше масло, а маргарин с аромат на масло  Sad Даже едно уж чешко масло пак си беше маргарин. Единствените свестни бяха вносните (немски) масла  Peace
Все пак обаче и след тази обработка маслото си остава по-вредно от зехтина, заради влиянието, което оказва на холестерола, например  Peace Това, разбира се, не важи за децата, но за възрастните - да. Има и още нещо, обикновено вредните вещества (напр. диоксините) се натрупват най-вече в мазнините на животните (вкл. и в майчината кърма, за съжаление  Sad). В този смисъл мазнините от растителен произход (особено зехтина) са за предпочитане.  Peace Дори се препоръчва да се яде месо от по-малки и по-млади животни, защото при тях натрупването на вредни вещества е по-малко т.е. при големите животни е нужно повече време за отглеждането им и съответно има повече натрупване. По тази логика пилешкото месо се смята за по-малко вредно от говеждото.
В крайна сметка обаче истински "чист" продукт едва ли вече има, но пък фактите са интересни и човек може поне малко да се съобразява с тях Thinking 

tsurulina
, дано с възрастта отминат алергиите,  Hug

# 565
Else, Fata  Hug Grinning

Fata, уж с таткото се опитваме да следваме всички препоръки на Рапли. Изобщо не бих и посмяла да и пъхам храната в устата. Тя вчера се задави.. в смисъл, изкашля си едно по-голямо парче, което и беше влезнало по-навътре върху езика. Веднага реагира само детето да го изплюе. Много ми беше обаче трудно да се въздържа и да не се притека на помощ, но устисках. Нали трябва сама да се научи да се справя с храната...

За първи път от 6 месеца с татко и успяхме да седнем да ядем заедно. Иначе единият се занимава с малката докато другият хапне и после се сменяме, а като съм сама ям на крак докато я държа с една ръка или в слинга...  Crazy Беше невероятен кеф да седнем тримата да ядем на спокойствие!  Mr. Green

Днес сме на зеленчуци на пара (броколи, картоф, морков)... ще докладвам довечера как е минало!

# 566
Juju, много ми е интересно да чета това, което пишеш, понеже и ние след около месец ще се захранваме, и ми е много актуално и полезно това, което споделяш, продължавай да ни държиш в течение! Simple Smile

# 567
Звездичка радвам се, да съм ти от полза!

И така днес на обед предложих на дребната картоф, морков и броколи на пара (еми на мен супер вкусни ми се видяха и без сол и без мазнина), след това и сурова изстудена крастевица. Моркова не го и погледна..броколите най-много и харесаха. Подъвка и картофа, но си отчупи едно по-голямо парче и в опит  да го изплюе повърна малко...  Rolling Eyes Обаче краставицата много я хареса. Поначеса си зъбите с нея. Не знам дали нещо е преглътнала, може би мааалко брокола, но това не е най-важното за сега. Малко по-късно ще има и снимков материал...

# 568
  • София
skrech, благодаря за мнението ти по моя въпрос. Определено обаче в началото на захранването ще внимавам каква и по какъв начин приготвена храна ще слагам на масата. Или иначе казано, ще "дирижирам" и "цензурирам" набора от храни, до които Али ще има достъп и ще може да избира.
Juju и аз следя с интерес твоите разкази за захранването на Дара. Те определено хвърлят много светлина за това, какво трябва да правя при предстоящото захранване на Али.

# 569

За първи път от 6 месеца с татко и успяхме да седнем да ядем заедно. Иначе единият се занимава с малката докато другият хапне и после се сменяме, а като съм сама ям на крак докато я държа с една ръка или в слинга...  Crazy Беше невероятен кеф да седнем тримата да ядем на спокойствие!  Mr. Green

Това беше при мен водещ мотив за този вид захранване  Simple Smile Иначе не знам когя щяхме да хапнем нормално четиримата  Crazy При близнаци е още по-забавно, защото после започват да се хранят взаимно и да си менкат храната  Grinning
За задавянето няма защо да се притесняваш, те сами контролират много добре процеса. Беше ми много интересно в началото при първите хранения как преглъщаха странно, просто си личеше усилието да изпратят нещо различно от течност през хранопровода  Simple Smile

Звездичка радвам се, да съм ти от полза!

И така днес на обед предложих на дребната картоф, морков и броколи на пара (еми на мен супер вкусни ми се видяха и без сол и без мазнина), след това и сурова изстудена крастевица. Моркова не го и погледна..броколите най-много и харесаха. Подъвка и картофа, но си отчупи едно по-голямо парче и в опит  да го изплюе повърна малко...  Rolling Eyes Обаче краставицата много я хареса. Поначеса си зъбите с нея. Не знам дали нещо е преглътнала, може би мааалко брокола, но това не е най-важното за сега. Малко по-късно ще има и снимков материал...

Само един мъничък съвет, който споделят и други майки, правили този вид захранване. Най-добре е да даваш малки количества от всяко нещо в чинийката. Така опитват от всичко и не се изкушават да играят и хвърлят храната по пода. На моите и до днес ако им дам пълна купичка почват да се лигавят, а като им дам малко количество го изяждат веднага и искат още  Simple Smile

Чакам и аз снимките  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт