Практикуващи педагогическо захранване (част 7)

• 38 529
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Бухти, вземай сурови ядки. Може и тиквени семки, сурови и белени, много са полезни.

# 76
Е да, стига да намеря Tired Последния път като пазарувахме се огледах и почти нищо сурово не видях, но ще огледам пак по-обстойно.

# 77
  • София
Извинете некомпетентността ми, но ще опитам да обясня от къде си взимаме сурови бадеми. Има и други ядки(ние ги взимаме белени, защото веднъж взехме орехи с черупките и от цял килограм нямаше нито един с ядка вътре. Или кухо, или гнило) . Та тази улица, където сложиха на трамвая свалящи се стълбчета, за да не влизат колите, където е площада Славейков, та нагоре по трамвайната линия се стига до един пазар плод и зеленчук от дясната страна. Ей там има сурови ядки.
 Хайде сега кажете името на улицата и пазара. Една от тия там е Графа, ама тая ли беше или другата  newsm78

# 78
  • Враца
на женски пазар, входа откъм трамвая /екзарх йосиф/ има няколко магазина със сурови ядки.
в кауфланд също продават- и на витрината дето се мели кафе, и на щандовете с пакетирани

# 79
Е да, стига да намеря Tired Последния път като пазарувахме се огледах и почти нищо сурово не видях, но ще огледам пак по-обстойно.
Бухти, големите вериги супермаркети имат от всички ядки сурови, но ги слагат на различни места - в Била са до входа, във Фантастико - след подправките и преди плодовете; в СВА - имат само на Детелина, на фирмен щендер обикновенно след плодовете и зеленчуците; в Пикадили - до входа.

# 80
Вие живеете в друга цивилизация, във Варна е монопол Laughing Не ви пожелавам да влизате в Билла във Варна, Фантастико изобщо няма, СВБ не съм сигурна.
Та обясненията за магазинчетата не ми помагат особено, но ще огледам пак като отидем да пазаруваме, сещам се за 1-2 места, на които не погледнах.

# 81
Бухтичка, иди до Колхозния - там има много магазини за ядки има и сурови.

# 82
Аз съм си купувала сурови бадеми и кашу- в Пикадили Център са при зеленчуците. Има насипни сушени плодове също. Точно на гърба на М-тел-ския офис.

# 83
Точно за насипните си мислех и аз, там не погледнах какви има Wink  А колхозният ми е далеч и не ми е удобно да ходя до там, но благодаря.

# 84
Цопвам се и аз при вас, че вече ни дойде времето.

Бухтичка, сурови ядки взимах от Билла, точно на входа са. В Пикадили са при плодовете и зеленчуците насипни, а отделно на друго място имат и пакетирани. А последно взех от един квартален плод и зеленчук на една пресечка до Спортна зала. Хубави бадеми и кашу имат. Пише, че са български, но, доколкото знам, българско кашу няма, но пак беше вкусно.

# 85
В Кауфланд също има. На килограм са - не пакетирани. При все плодове, зеленчуци и консерви можете да ги намерите.

# 86
За ядки имам няколко места в София от които съм много доволна- едното е квартално( оттам са бадемите, лешници, кашу)  и няма смисъл да ви занимавам, другото е  едно малко магазинче близо до Руски паметник( на Йокам Кърчовски) , откъдето си взимам суров слънчоглед,сурови тиквени семки и сусам, а останалите и сушените плодове са от едно магазинче на Женския пазар-(отдясно на пазара, веднага след Симеон-) имат просто невероятни фурми.  Wink

# 87
От Метро и една бутка  на пазара Иван Вазов купувам (заради цените).
Скреч, улицата е Графа (Граф Игнатиев).

# 88
Момичета искам да ви питам нещо-прилагам нещо като ПЗ,но подбирам храните спрямо класическата схема,тоест давам само по една нова,подходяща храна в продължение на няколко дни....не знам,но някак си ме е страх да му дам много нови храни.Пък и не знам дали всичко ще е подходящо за него-например му е много рано за сушени плодове,ядки,семена,кълнове,мед,някой видове зърнени(как се предлагат,само зърна ли?)...бобови,подправки(а те как се предлагат?),страх ме е да не сгафя нещо,кога се въвеждат тези неща?И всъщност какви са точно дозите,как се увеличават с порастването на детето(най-вероятно си е индивидуално за всяко дете,но пък да не претъпча ),чела съм много за ПЗ,но ме страх да не сгафя нещо.А не е проблем да го взимам 4-5 пъти на масата с нас/мен(освен,ако не спи,но аз вече почти не се храня докато той спи),дори и вечер към 19-20 часа???И според вас,ако не практикувам въвеждане на  само една нова храна няколко дни,как трябва да постъпвам хем да му е разнообразно и интересно,да се запознава с нови вкусове,хем да  не прекалявам,за да не направя някоя глупост.....по мъничко ли да давам,как?

А да ви попитам как предлагате вода,по точно кога.Знам,че не трябва да се пие вода 1 час преди,след ядене и по време на ядене и аз така и правя,но на детето педи ми каза да му давам по време на ядене,да не му е прекалено сухо,и след ядене.

И още един въпрос,малко глупав Embarassed.Тези от вас,които готвят,като сготвите една храна гледате ли да се изяде наведнъж?Знам,че така е най-хубаво,но просто нямам време и готвя по-рядко по по-голямо количество(това е още една причина,поради която не искам детето да яде всичко,което и ние,вярно,че все някой ден ще яде това,което и ние,но колкото мога да го опазя сега,пък и тогава може да имам повече време за готвене или пък да сме минали на суровоядство.макар,че то и за това си иска време .иначе не се оплаквам от нещата,които ядем,здравословни са за сегашните ми разбирания...)

# 89
Норчи, ти никога не си с един въпрос  Hug
Айде сега по ред на номерата:
- никак не е малък за сушени плодове - сливи и кайсии накиснати, фурми обелени също може, но нашенските плодове са номер едно по съдържание на важни минерали Simple Smile
- можеш да даваш по-смело новите храни, като комбинираш с вече въведените. На тази възраст може да яде повечето плодове (без цитроси, ягоди) и зеленчуци, всички безглутенови зърна също, а това никак не е малко като разнообразие Simple Smile
- за водата по време на ядене - ок е в малки количества, в по-големи разрежда стомашните соково и пречи на доброто храносмилане - това важи за възрастни хора. Кърмачетата си набавят всичката вода от кърмата, можеш да предлагаш вода по друго време, между храненията примерно.
- дозите - започваш с до 3 микродози, после вече оставяш детето само да прецени колко иска.

Общи условия

Активация на акаунт