Деца с диабет - тема 6

• 68 658
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • гр.Добрич
Льоня, като се сетя и ние бяхме така. май е по-добре да не се сещам. Вие уж в Софията имате специалисти. Нашите детски тук нищо не разбират. Биеха инсулина, а детето не  ядеше и постоянно беше в хипогликемии, ама кой да ти каже. Добре, че мъжа ми отказа една вечер да му сложат инсулин.

# 286
Ох,то на никой не му се ще да се сеща за този ден,но все пак е факт.Стискаме зъби и продължаваме напред,заради децата.И естествено да се молим да стане чудо Praynig

Спинки,кажи как са бебешоците,как се справяш направо ти се чудя.На мен с две ми е трудно,а за три да не говорим.

# 287
Здравейте майчета, нека и аз да се включа в темата за никотинамида, ние го пиехме около година и мога да кажа, че при нас определено имаше ефект. Синът ми пиеше Никобион, който по нищо не се различава от никотинамида, просто различни производители. Вземахме го от франция. При нас ремисията продължи почти 1,6 г. имахме доста дълги периоди от време, около 3-4 месеца слагахме па 1Е вечер и 1Е сутрин. Никотинамида или никобиона се премат докато количеството инсулн, които се слага се пада до 0,5Е на килограм тегло на детето, или по просто - тежи 30 кг. общата доза на инсулина за денонощие до 15Е.  За разлика от времето в ремисия сега нещата са други, навлизаме в пубертет и всичко е съвсем различно, справяме се колкото можем.
Скъпи мами пожелавам ви весели празници и нормални захари на дечицата.

# 288
Мили момичета, и нашите празници ще са труднички. Когато става въпрос за събиране на маса изобщо ни е трудно. Зная че много добре ме разбирате. Е нещата не са съвсем като в началото вече е значително по-лесно, но мъката която ни тежи е жестока. Аз вярвам, че няма да е далеч деня когато дечицата ни ще са напълно здрави и всичко ще е само един лош кошмар. До тогава трябва да сме силни, смели и да даряваме децата си с голяма любов и разбиране.
Намослила съм като се пооправи времето да отидем и до център Дар! Ако някой е ходил нека сподели. Целувки на всички   bouquet

# 289
  • гр.Добрич
bella 99, бебоците са добре. Папкат, пълнят памперсите, растат. Трудничко ми е, но все пак майка ми помага много, мъжа ми е той, така че да не се оплаквам. По-скоро проблем е баткото, защото е вкъщи и постоянно викам след него.

tonito974, Ивчо е 15кг и му се събират 10Е инсулин.

des26, храната ни е голям проблем. Вече не искам да се събирам с никого, защото започва едно висене по маси и ние само се караме това да не яде, онова да не яде детето. Накрая всичко завършва с пердах и развалено настроение.

# 290
  • София
От все сърце ви желая весело посрещане на Бъдни вечер при любимите хора!
И утре Дядо Коледа да е зарадвал с най-желаните подаръци нашите умни, хубави, дисциплинирани и толкова изстрадали дечица! Hug

# 291
Мили момичета, приемете искрените ми пожелания за весело посрещане на най-хубавите празници през цялата година - Бъдни вечер и Коледа! На смелите ни дечица желая да са здравички и все така борбени. И нека в святата нощ да запалим свещичка и да се помолим да няма повече болни деца  Praynig
Весели празници!

# 292
  • Пловдив
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
На всички пожелавам здраве, щастие и отлични захари на децата.

# 293
  • София
Честито Рождество Христово! Пожелавам ви благословена година, изпълнена с много здраве за децата и любов у дома!  Hug

# 294
Весела Коледа и дано сърцата ви са изпълнени с повече надежда и оптимизъм. На милите ни дечица желая пекрасно детство въпреки изпитанието на което са подложени.   bouquet  bouquet  bouquet

# 295
  • София
Честито Рождество и от нас!
Бъдете здрави и щастливи! Никога не спирайте да мечтаете и да се надявате!

# 296
Здравейте мили мами,
връщам се от бюрото за издаване на карти към "Центъра за градска мобилност".
Новините не са много добри. Може би става въпрос само за София. Не знам.
От януари ще ни сурвакат с нови цени. Картите за градския транспорт за придружител ще се заплащат според процента инвалидност. Ще представяме ТЕЛК-а.
Касиерките се позачудиха как сме трета група, а сме с придружител. Не бяха много сигурни, но ми казаха, че картата за 1 месец ще ми струва 20 лв.
Ако ви изтичат картите отивайте да си ги заредите. През работните дни преди Нова година ги хващат по старите цени.
Е, след тази новина - Весело посрещане на Новата година!

# 297
Незная вие как се справяте с разбиране от страна на близките, но на мен на моменти ми идва да си взема децата и да избягам от всички. Поне да зная че няма на кого да разчитам и толкоз. Не стига, че живея във вечен стрес около стойностите на Дени. За непрекъснатите разходки и готвенето също ви е ясно,а и трябва да съм буфер между родителите ми и "страхотния" ми съпруг, на който вечно му се струва че малко му е помогнато  Sad Нашите наистина не са се разлетяли да ни помагат, но това не мисля че означава че трябва да си изхвърлим децата на улицата.
Охххххххх много се извинявам че ви занимавам с тези глупости  Embarassed. Ясно ми е на всяка майчица как и се е свило сърцето за детенце, но с този стрес просто незная колко може да се изкара. Ние още нямаме 1г.и 6 м. а вече издъхваме. Напрежението ескалира и дано намерим изход от ситуацията, защото децата ни са най-малко виновни за това което ги е сполетяло.
Е поне малко ми олекна  Hug
Целувам ви и дано Господ ви дава сили   bouquet

# 298
Здравей des26,при всеки може да е различно,но ние със съпругата сме решили да се оправяме сами.Особенно след като синът ни се разболя от диабет вече не можем и не искаме да разчитаме на никой.Още повече,че възникнаха проблемите свързани със свекърви и тъщи...Не е невъзможно,трудно е,но важното е да има желание от двете страни.На бабите разчитаме дотолкова доколкото да излезем да напазаруваме нещо,ако изисква присъствието и на двама ни или понеже в момента правим ремонт на друго жилище да избираме материали и обзавеждане.Имаме и  момиченце на 2 годинки,баткото беше и с друго много тежко заболяване,но се справихме,така,че изискай малко повече от съпруга си....

# 299
Мн.ни е трудно,само който е в нашето положение може да ни разбере.Толкова съм се изнервила,особено някой като почнат пред детето да се охкат и да се вайкат:горкото,колко е малко,ама как ,ама що?Направо ми идва #2gunfireАз колкото се опитвам да се въздържам,по оптимистично пред детето и такива направо ме смазват.А за помощ единствено майка ми е обучен кадър,и на нея мога да имам пълно доверие.
Да попитам:Имате ли закъснение с превода от ТЕЛК?

Общи условия

Активация на акаунт