Цьолиакия-тема 4

• 50 096
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Не мога да му спра глутена,защото той е много злояд и на моменти яде само хляб с кетчуп.  Купувам уж хубав доматен ктчуп от 4 лв.  Отивам, че бебето се разплака Wink

# 151
Аcer, не се паникьосвай! По всяка вероятност е вирус, детето на приятелката ми го кара същия миналата седмица. Не му спирай чак глутена, но давай ентерол, смекта и чай от джоджен. Сега се сетих, че и големия се оплакваше от същите неща преди 3 седмици. Не му давай нищо дразнещо стомаха, ако може варени картофи, оризче, без лук, чесън, цитруси и домати. Спазвайте 5 дена диета, още на 2-3 ден се пооправят. Peace
П.С. Все пак кетчупа е добре да спреш, има киселинност, която дразни стомаха

# 152
Купиха ми от това био детско какао
http://www.bioslunceluna.com/shop/napitki-i-vina/kakao/detsko-ka … o-hosole-bio.html

а аз купих днес и от какото на др.Йоткер.Миленка,ти беше правила запитване за техните продукти,това е румънско,става ли,на съдържание пише-какао с  масленост 11%,хубаво ми се видя и е по-скъпо дори от това био детското!?

Засилих се да взема от шпековия на Тандем,но го оставих и пак шунка взех Rolling Eyes.Вие давате ли?

# 153
Аз не давам никакви салами на малкото, а за децата месото го меля в чопъра. И кайма готова не купувам. Дано е нещо безобидно това със слузта  на това се надявам, но акото не е рядко. С нормална консистенция е, само дето има парчета слуз, като желенца и сополи.

# 154
acer ,споко!Само защото детето ти има слуз в акото не значи ,че и то ще има този проблем!
Слузта означава,че има някакъв дисбаланс в чревната флора и според мен с малко пробиотици ще си решите проблема.Но за по-сигурно,на твое място бих взела секрет от акото или по-точно от слузта,за да провериш да не би да става въпрос за бактерия.Ако се изолира такава, иди на гастроентеролог и той вече ще реши дали трябва антибиотик или само с пробиотик ще си разрешите проблема.Пусни изследванията с антибиограма,ако се изолира нещо за да стане най-бързо всичко.
Моето бебси е с Клебсиела и имаше слуз в акото....Може да не става въпрос за нещо такова,но по този начин най-бързо ще рабереш.

# 155
Благодаря ти, права си ще пусна. Минала съм по тоя път с бактериите. Малкото още от родилния го изписаха с бактерия и от там започнаха проблемите, докато стигнхме до това положение сега. Много поразии ни направиха в русенския родилен дом.

# 156
Сметана давали ли сте на децата? Има растителна, че тази на Данон нещо ми е съмнителна и се чудех дали да не взема от нея  newsm78
Иначе в Слънце и Луна има сметана от бадеми - с отметка Без глутен, но бадеми не съм давала...
http://www.bioslunceluna.com/shop/smetana-ot-bademi-ecomil-bio.html

Рози, за какаото от Йоткер не са ми отговаряли, само за кремчетата... И то конкретно за 3-4 вида румънски отговориха, че са нямат глутен. Аз ползвам Пудинг-а и нямаме проблем. На него си пише, че е от царев. нишесте, купувам Ванилия, че другите са с много оцветител и миришат гадно (Ягода, Банан и Сметана). Имаше и някои от румънските продукти, които са с пшенично нишесте (пише си го вътре), така че първо ги четете задължително.  Naughty

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 09:59 от M_Nik

# 157
Да споделя, че се обадих във фирма "Тръндеви" от Харманли - те произвеждат Сусамов тахан - бял (смлян без люспа) и натурален (смлян с люспа). Много полезен, в пъти по-богат от млякото на калций. Питах за глутен, пшеница и т.н. и съвсем категорично, че Е ЧИСТ СУСАМ, БЕЗ ДОБАВКИ И ГЛУТЕН. Става супер вкусно с мед и тахан - съвсем като халва, а и е страхотно за храносмилателния тракт.
http://www.tahan-bg.com/__2.html

# 158
Изгледах Пресконференцията.Успокоих се,че веднъж диагностицирани,при което е задължително вземането на биопсия,няма нужда от повторно обременяване с глутен и вземане на втора биопсия за продължаване на помощите.Надявам се и членовете на ТЕЛКомисийте да са наясно с това,защото съм чувала за болни деца,на които изобщо е била отказана помощ.На нас ни предстои следващият месец повторно явяване,така че се надявам всичко да е наред.

Миленка,аз не съм давала сметана,на нас прясното мляко не ни понася добре и затова си мисля че и със сметаната ще е така.

Аз правих със сусам сусамки,много вкусни и крехки,по-добри от купените!

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:56 от rozi-maxi

# 159
Миленче, аз също не съм давала сметана, но преди време имаше една майка , която сподели , че използва растителната сметана на Halta. Аз мислех да я използвам за торта на малката, но малко преди рожденият й ден, тя направи тежка алергия и трябваше да спазва стриктна диета.
 Ние  минахме Телк предният месец без проблеми, но този път ми отказаха ЧП. Можеше да обжалваме, но се отказахме- с бебе е много трудно .
Дарина, благодаря за споделената информация.
acer  Hug .

# 160
Здравейте мами,ето и отговора на ТАНДЕМ даден след запитване на една майка-

Пише Ви Зорка Симеонова, ръководител безопасност и качество в Тандем.
Първо, искам да Ви благодаря за гласуваното доверие към продуктите с
марка
"Тандем".

Вашето запитване е основателно и са надявам да успея да Ви дам
изчерпателна
информация относно съдържанието на глутен в нашите продукти. Ще
структурирам
отговора си, като се съобразя с продуктовите групи, които произвеждаме
и
предлагаме по оферта (в прикачения файл Ви изпращам продуктовите групи
по
асортимент).

1. Сурови заготовки от раздробено месо: при производството им влагаме
пшенични фибри в количество до 5g/1kg готов продукт. Съгласно
спецификацията
на производителя на тази добавки, тя съдържа до 10mg глутен на 1kg
добавка.
Оттук следва, че в 1kg готов продукт се съдържат не повече от 0.05 mg
глутен. Съгласно законовите изисквания хранителните продукти могат да
се
етикетират като "несъдържащи глутен", ако те не превишават ниво на
глутен от
20mg на 1kg. Друг е въпросът каква е чувствителността на дъщеричката
Ви към
глутена.

2. Малотрайни колбаси: при производството им влагаме пшеничен протеин
до 1%, които е глутен съдържащ. Това означава, че в 1 kg готов продукт
се
съдържа 10 g протеин. Смятам, че тези продукти не са подходящи за
консумация
от хора, проявяващи алергия към глутена.

3. Трайни колбаси: в тези продукти не влагаме пшеничен протеин.
Изискваме от всички наши доставчици декларации за алергенен статус на
използваните от нас подправки и добавки и съгласно тези спецификации в
нито
един от използваните препарати не се съдържа глутен. Същевременно се
стараем
да предпазим тези продукти от попадане на глутен по време на
производството
им, като спазваме установени правила за работа.

4. Варено пушени и печени деликатеси и шунки: В тези продукти също не
влагаме пшеничен протеин. Тяхната технологична обработка се
осъществява на
обособено място и не съществува вероятност от попадането на глутен
съдържащи
съставки.

5. Сурово сушени колбаси и деликатеси: Само при производството на
продукт "Габровски дядо" се влага пшенични фибри, които съдържат
глутен.

Надявам се отговорът ни да Ви е от помощ!

С уважение,
Зорка Симеонова
Ръководител безопасност и качество
"Тандем - В" ООД

# 161
Биси, браво за информацията.  bouquet  Може ли да получа файла с продуктовите групи по асортимент ако не е качен в блога? Ще ти напиша на ЛС пощатата си .

# 162
Биси,и аз много благодаря!Кои са малотрайни и кои трайни Embarassed-прати и на мен ако не те затруднявам Hug.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 18:16 от rozi-maxi

# 163
Много полезна информация! Благодарности на Биси и майката, направила проучването!   bouquet

Ето тук също може да се прочете и състава на всички продукти на Тандем:
http://www.tandem.bg/products/article72.html - и другите 3 раздела надолу

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 14:55 от M_Nik

# 164
Мами преди една седмица разбрахме че сладката ми дъщеричка която е на 1г. и 3 месеца е с ЦЬОЛИАКИЯ!Много съм притеснена.Попитах докторите дали ще се оправи някога, но те не ми дадоха точен отговор.Питам се дали може да е временно или ще е завинаги??? Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт