Цьолиакия-тема 4

• 50 110
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Моята ксантан гума я ползвах точно 3 пъти,докато правех хляб в машината,и това беше,стои си,няма срок на годност,няма нищо,ама май ще я хвърля.Достатъчно си е бакпулвера или содичка ,ако има кисело мляко в рецептата,все си става хубаво.

За да се предпазим от грипа давам 2 пъти в седмицата Осцилококцинум,аз също вземам,и витамин С.
Преди малко се прибрахме,игра в двора на едно училище с батковците на мач(силно казано,по-скоро на пиян морков Party),плувна в пот,а е студено и духа,пък не му се тръгва.Зачервен,задъхан и изпотен ooooh! но щастлив,какво да го правя... Heart EyesПосле сме бягали като  луди до колата,да не истине,че си беше направо мокър.

Страхотно че в това грипаво време,нашите дечица са здрави,и дано така да си искараме зимата Praynig Hug!

Ето ти рецепта за крекери(соленки) от Миленка,аз прибавих 1 яйце,че иначе стават много ронливи и прахосмукачката е почти нон стоп след мъника(у дома сме с един тъмно син ламинат ooooh! Tired).

1 яйце
1/2 пак.кр.масло,нарязано на марченца и леко размекнато
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. сирене или кашкавал(все с кашкавал съм правила и даже слагам повече)
1/3 ч.ч.смлени лешници или бадеми,може и без
1ч.л. зелени подправки-копър,магданоз(аз все с копър съм правила
може и сусам отгоре

Разбиваш яйцето,прибавяш маслото,кашкавала или сиренето,брашното и мачкаш с ръката в купата,защото е твърдичко тесто,прибавяш подправките.От тестото си късам парченца и си оформями  пръчици с ръцете,които нареждам в тавата.Отгоре може да намажеш с яйце и да поръсиш със сусам,по-хубаво става.на умерена фурна,бързо стават.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 15:06 от rozi-maxi

# 211
Благодаря Grinning За Осцилококцинума провери ли с какво нишасте е? Аз дадох няколко пъти Инфлуцид и после видях, че ползвали пшенично. На много от хомеопатичните нищо не пише и аз спрях да ги давам.  А дали ще ти е възможно като ходите при Георгиева, ако стане на въпрос и е удобно  да попиташ дали дават Ентеросан на деца с нашата болест? На него също не пише какво нишасте е използвано.

# 212
Инфлуцид-а не става за нас,но Осцилококцинум-а става,със сигурност!Ще питам Георгиева,само да не забравя Peace!

Тези хомеопатични,които са в тези кръглите флакончета,малките дражета,които се смучат по 3 броики,нямат никакво нишесте,но тези,които са като таблетки,някои имат!

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 18:05 от rozi-maxi

# 213
Вижте какво пише проф. Мермерски:
http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=6366
Само трябва да се внимава с прополиса, че алергизира и може да нарани лигавицата, прополиса трябва да е в разтвор от вода. Доктор Михайлов от "Часът на мама" също препоръчва пчелния клей - клеева тинктура, разтворена - 5 капки на 15 мл вода и се капе в носа.  Peace

# 214
Здравейте,тази вечер купихме от Метро торта СНИКЪРС.Има още шоколад и ванилия.Тази която купихме е наистна невероятна.На грамаж е 1.200.Нарязах я на парчета и хоп във фризера.Толкова е сладка,че Радост я хапва на почивки!
 smile3503
Утре вечер ще кача и снимките.

# 215
Бистре, разкажи къде (на кой щанд) намерихте тези торти? И по какво разбрахте, че са без глутен? Вкусни ли са, колко са големи?
Питам, понеже Филип днес има имен ден и ще ми е голяма отмяна да купя готова торта. А и той ще се почувства много щастлив да хапне нещо ново!
Ако не прочетеш до следобяд, ще ти звънна!

# 216
Миленка,да ти е жив и здрав именника!  bouquet
Тортите са три вида и се намират във витрината със сладоледите.Големи кутии по 1.200гр.Имат знака-задраскан житен клас в долния ляв ъгъл.Имат голям надпис ALMONDY.Ние взехме сникърс и е разкошна.Нямам думи Радост как се изкефи.Каза,че ще предопреди бабите като идват на гости да минават първо през МЕТРО!  Laughing
Целувки!

# 217
Благодаря!   bouquet Бързо-бързо ще отидем да ги намериме! Това е голяма радост за дечицата, а и за майките! Така ще можем и в детската да носим, когато имаме повод. Намерих изображения на тортите за улеснение на търсещите.
http://www.ukfoodanddrinkdirectory.com/images/uploads/Promotions … ickers%20cake.jpg
http://www.azbukavkusa.ru/i/photo/bg/health/almondy_bg.jpg

# 218
Миленка,да ти е живо и здраво синчето,и дано да можеш да го зарадваш с такава торта,страхотни са!

# 219
А каква е цената на тортата?

# 220
Ние взехме Бялата бадемова торта, тя с по-малък грамаж - 900 гр. и струва 22 лв, като сложиш и ДДС-то накрая - 26 лв. Но е доста голяма, бяхме 6 човека и едва изядохме половината, а парчетата са големички. Излизат 12-16 парчета. Много е вкусна и лека, една тъничка, но с мноого бадеми. Доколкото разбрах от съдържанието въобще няма брашно в нея. Съдържа яица, захар, сметана, бадеми, кайсиеви ядки и суроватка. Прилича на торта Гараш, но с бадеми. Шоколадовата е съвсем като Гараш сигурно, но за малкия толкова шоколад щеше да дойде много. Щях да взема Сникерса, но е с фъстъци, а те алергизират повече и още не е ял Фили.

# 221
Ей,супер са направо тези торти,и изобщо не са скъпи,колкото другите са си!Дали няма да има и в Кауфланд,ние нямаме Метро в града,никога не съм се заглеждала във витрината за сладоледи newsm78.

Благодаря на Биси и Миленка за информацията  bouquet,ще ги опитаме задължително!

Тортите са шведски и в тази връзка,докато работех в Златни пясъци,в скандинавски ресторант,за 4 години съм имала няколко случаи,когато сядат клиенти и единият ми подава лист,на които пише на бългаски,понеже на английски не може точно да ми обясни-имам глутенова непоносимост,моля предложете ми храна ,която не съдържа пшеница,ръж....много добре си спомням,и колегите имаха доста такива клиенти.Кой ти е предполагал,че моето дете ще има същото заболяване,не бях чувала за това в България!

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 11:25 от rozi-maxi

# 222
Няма да споменавам марката на колбасите,явно се приема като реклама,един мой пост беше изтрит,знаете я.Искам да споделя,че шпековият салам не ни хареса особено,но днес опитахме сушеницата-много е вкусна!Пастърмата и филето Елена предполагам ще са много солени(а само в тях отцъства гадният и вреден оцветител Е 120),но другият път ще опитаме суджука eat.

Не мога да не се похваля,тази вечер хапнахме прословутата бъркана пица,за която има изписани 30 страници

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0

И аз ще кажа-невероятна,чудесна,най-вкусната ,която някога сме яли!Само че,не ни стигна Embarassed!
С безглутеновото брашно си става пак страхотна,със сухата мая на др.Йоткер,разтворена във топла вода със захар оставих да втаса на 40 градуса във фурната за 15 минути,като забърках тестото,пак втаса 20 минути във фурната.
Направих я с дом сок,сушеница,царевица и пресни гъби(за нас),малко чубричка и червено пиперче.Кашкавала прибавих преди да я изкарам.Ето я моята
http://gal.ineogen.ro/galleries/socialbg/1b/f4/7da4a9f5_0040021610593_00_600.jpg
Мъжо каза,че я искал всяка седмица,но двойна доза Laughing!

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 19:26 от rozi-maxi

# 223
Страхотна изглежда пицата ти, Рози, ще се възползваме от рецептата!   bouquet

Като стигнете до ТЕЛК-а - 2-ро явяване, споделете как протича, искат ли нови епикризи и изследвания, минавате ли пак комисия (би трябвало). Че ние след 3 месеце трябва да ходим, предишния ТЕЛК беше за 2 години.

# 224
Миленка,искат кръвни изследвания,правени най-рано месец преди явяването ни,даже днес ходихме,взеха ни кръв(беше поредният кошмар,30 минути изтезания направо,в София и Варна вземат много леко,какво било това дете,много мърдало и плачело ooooh!)-хемоглобин,еритроцити,левкоцити,кр.захар,урина-пълно изследване,една урокултура,ехограф на коремчето,и консултативен преглед при детски гастро,ще ходим при Георгиева.И епикриза,разбира се,не по-стара от 6 месеца.Това е тук при нас,може би ще има леки разминавания  с това което ще искат от вас,но общо взето това е.Ще се явяваме на 8 декември,и пак ще пиша как е минало Hug.

Днес видях шипково брашно в диетичният ни магазин и веднага реших да купя,обаче после се позамислих,че може да има нишесте newsm78.Слага се в сладкиши,кексове...ароматно и полезно,обаче не сигурно ми се видя.Някой ползвал ли го е?
http://www.dexterdiet.com/shop.php?type=1&sec_id=3&obj_i … 292&func=view

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 16:39 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт