Финландия - 19 тема

• 32 765
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Щастливчето е нашата годост  Hug  bouquet

Дънди, както винаги си много внимателна и си ни поднесла кафенце  Hug

Мимотче, на мен ми допадат тези бонбони, но има някои видове,които имат сякаш нещо допълнително,което ги прави ужасни. Понякога дори ми се прияждат. Знам обаче,че не всички финландци ги обичат,така ,че всичко си е въпрос на вкус  Wink 
По повод подаръците, мисля, че подаъка трябва да е нещо,което би зарадвало човека,който го получава или най-малкото ,което е да е практичен (в случай,че не познаваме човека или пък имаме ограничен бюджет). Аз съм за чорапите, защото какво би станало ако на всеки трябва да подариме скъп подарък.

Весел уикенд момичета и много  Hug от мен за всички

# 676
 Hug

Здравейте отново!
Всичко с изпита мина чудесно.
Много съм доволна от темите, които се паднаха, откачи ми се ръката от писане и съм оптимист за хубавата оценка  Sunglasses
Имаше и малко забавни случки по време на изпита - наложи ми се да превеждам от норвежки на английски инструкциите за всички, защото масово бяха студенти на обменни начала с нула норвежки, а квесторите бяха възрастни хора, които знаеха само 5 думи на английски.
То е нормално за изпитите да наемат пенсионери, които да гледат някой да не преписва, да раздават допълнителни листа, да отбелязват кой е тук и кой е предал работата, да те придружават като излизаш, и т.н.
Както и да е, започнахме да пишем и скоро след началото слушам шумолене на торбички до мен.
Обръщам се и какво да видя - каката, която носеше тавички с храна в час, си наизвадила на чина дъска за рязане на хляб, голям нож, салам, кашкавал, нещо червеникаво като лютеница и някаква подправка за поръсване като чубрица  Joy
От там си наряза няколко филийки, намаза ги с червеното, сложи им кашкавалче, саламче, поръси ги и доволно си ги изяде.
А аз си мислех, че Бай Ганьо бил българин  Laughing
Немец е, немец  Joy

После ще ви черпя, отивам да си взема колети с подаръци от пощата и да релаксирам  newsm44

# 677
Привет снежинки!

Щастлива, голям смях е с тази кака Joy. Предложи и малко чесън другият път.
А за изпита- ти си знаеш smile3501.

Анамезон- за подаръците- и тук са такива-= чорапи, гащи hahaha

Мимота, тези бонбони са любими на повечето датчани. Няма да ти казвам каква беше реакцията на нашите (и особено племенникът ми) когато мъжо донесе за 1 път Sick. #Crazy.

Ние ходихме в Тиволи- има Коледен базар. На мен ми останаха очите- толкова беше красиво, светлини..имаше една пещера с джуджета- работилницата на Дядо Коледа и всичко се движи, музика. Алекс беше много впечатлен, но особено от едни пещери-тунел,  където падна едно гонене Joy.

Много целувки и весел уикенд Hug..
И малко снаг за нас Praynig

# 678
Немец е, немец  Joy
Joy Joy Joy ама, че точно го каза

# 679
Почерпката   chef

http://4.bp.blogspot.com/_20Z5Z72G-wI/SZ5sdRLejkI/AAAAAAAAAlc/uD … Sjokoladekake.jpg

След малко започвам да я правя  eat

# 680
момичета, това с чорапите и аз си го мислех-пък са и едни хубави, мекички, пухкави; прави сте, че е добре да се пита какъв подарък иска някой, ама нашите приятели ни съчувстват заради "разкрачването" в три държави в момента и не искат да ни товарят финансово; от друга страна пък не върви да отида с празни ръце, а те наистина си имат всичко....обичат да си похапват, ама пък са със силно еко съзнание и не смея да им занеса еленско...все ще измисля нещо

днес си купих коледна звезда в саксия и съм толкова доволна....огря ми кухнята

bouquet

# 681
Пухкави чорапки, анамезон Simple Smile
Особено подходящ подарък през зимата  Sunglasses

# 682
момичета, това с чорапите и аз си го мислех-пък са и едни хубави, мекички, пухкави; прави сте, че е добре да се пита какъв подарък иска някой, ама нашите приятели ни съчувстват заради "разкрачването" в три държави в момента и не искат да ни товарят финансово; от друга страна пък не върви да отида с празни ръце, а те наистина си имат всичко....обичат да си похапват, ама пък са със силно еко съзнание и не смея да им занеса еленско...все ще измисля нещо

днес си купих коледна звезда в саксия и съм толкова доволна....огря ми кухнята

bouquet

Беше писала,че си живяла в Германия. Сподели какво си подаряват немците? Има ли нещо типично,което подаряват или е повече индивидуално?

# 683
Немец е, немец  Joy
Joy Joy Joy ама, че точно го каза

Щастливче, за немците не мога да кажа, обаче съм си мислела определно, че бай Ганьо е финландец  Mr. Green
Тук спокойно можеш да видиш нагласена мома да си извади в метрото салам да разкъса опаковката и да започне да дъвче без никакви угризения,че е на обществено място. А как само интелигентно си слагат ръка на устата като кихат, а в следващия момент се изхрацват на улицата.....  Sick 
Да взема да сменя темата,че е време за сън,та да не сънуваме кошмари  Mr. Green

Кога е следващия изпит, да знаем кога да стискаме палци?  Peace

Валенце, и при нас започнаха да украсяват, но май тази година е по-бедна украсата или на мен така ми се струва, защото нямам много време за обикаляне. Като казах по-бедна година, се сетих за подаръка,който получих от фирмата,в коята работя. Един от подаръците е абонамент за списание по избор (аз естествено си поръчвам ELLE Simple Smile ). Миналата година абонамента беше 1 годишен, а тази година е 6 месечен, но в благодарственото писмо имаше обяснение,че кризата се е отразила и на тазгодишните подаръци. Много абсурдно ми прозвуча...

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 01:19 от happy girl

# 684
Добро утро сладуранки поспаланки  Hug Flutter  bouquet

Хайде на кафето, че като гледам сериозна активност до късно снощи сте отбелязали  Hug

Щастливче и аз мило стискам палци за теб  Hug а за девойката, много се смях  hahaha
Я вземи и кажи рецептата на туй хубаво нещо Flutter
сладурки - целувам ви подред, ама нямам време и изчезвам   bouquet

# 685
Беше писала,че си живяла в Германия. Сподели какво си подаряват немците? Има ли нещо типично,което подаряват или е повече индивидуално?

според мен си е индивудуално; по мой наблюдения близките немци често си подаряват 1-2-3 дневни пътувания, спа процедури, концертни билети или карта за подарък за определена сума от определен магазин; по-неангажиращи подаръци са книга, свещ, както и традиционото – шикознo опакована кутия с бонбони и/или бутилка хубаво вино; това, което трябва да призная е, че немците са царе на красивата опаковка и декорация, почти във всеки голям магазин опаковат безплатно, а стилната, елегатна опаковка създава едно такова празнично, тържествено настроение;

но ако ме питаш какво традиционно немско бих занесла в България или където и е, не знам-то вече нявсякъде можеш да купиш всичко; по-скоро бих направила на място някой  прекрасен немски пай (kuchen), въпреки, че тук е трудно тъй като кварк-а е обезмаслен (поне само такъв съм намирала досега)

# 686
Дънди, ах, че хубаво замириса на кафе Simple Smile

щастлива, браво за изпитите smile3501 и ако не те мързи много да ми кажеш какви изпити взимаш - това съм го пропсунала Sad

момичета, да се похваля, че и при мен най-сетне заваля сняг! дано понатрупа, че да се просветли малко....а и още една хвалба - днес съм на хокей, играят местните величия... премиера ми е hahaha

прекрасен уикенд!

# 687
Здравейте, момичета!

Дънди, много благодаря за кафето  Hug Ти приключи ли с работата? Върти ми се в главата, че в началото на декември беше краят на зора   bouquet

Щастлива, тая германка ме втрещи направо ... и това в университета! при това на изпит!  Shocked А квесторките не й ли направиха забележка?   Mr. Green Аз сигурно на твое място нямаше да се сдържа и дълго щях да се хиля  smile3532

Вале, и моят приятел много ги обича тия бонбони Лакрица. Обаче Рали ти ме изуми - и ти ли харесваш Лакрица? Аз си мислех, че само местните могат да ядат това  hahaha

Анамезон, купуваш една бутилка водка Финландия  Mr. Green и си оправяш ангажимента откъм подаръци  Crazy Честит ви първи сняг! Много е красиво, когато има сняг.

Заминавам да чистя, готвя, пера и прочие  Sunglasses

Приятна почивка   bouquet

# 688
Здравейте !!!

А Щастлива направо ме разби с тази германка, че чак немога да си го представя как ще отидеш на изпит и ще с извадиш софрата на изпита да ядеш... Joy Joy Joy

Мимота аз нито лакрица нит салмияки мода да сложа в устата  Sick

Иначе виждам,че вече за подаръци говорите. Аз вече съм изпълнила на половина желанието на майка ми но в понеделник трябва да й го пратя,че иска да до жсложи в двора преди да тръгнат. А за Александра направо съм в чуденка какво да й взема баща ми предлагада й купим телевизор за децката,че да си гледа филмчета,но тя си има ДВД плеиър... newsm78 направо незна,че и кръсниците й звънят и питат какво да й купят. Не съм очаквала,че няма дазнам какво да подаря на собственото си дете Embarassed.

# 689
Ехо, ето ме пак   bouquet

Адашке, на изпит съм на 12 чак и това е последния изпит за този семестър  Party
Следва пълно отдаване на предколедно настроение и т.н.

Дънди, това е обикновена шоколадова торта - продават готови смеси за по-мързеливите, а иначе можеш и сам да си забъркаш смес.
Аз този път заложих на готовата смес (когато не ми се занимава да бъркам от нулата), добавих и малко счукани ядки, отгоре поръсих кокосови парченца и разлях малко топен шоколад.

Анамезон, най-разнообразни - старогръцки, следва философия  Wink

Изглежда всяка държава си има Бай Ганьо  Rolling Eyes Wink

Мимота, аз не се втрещих особено, защото вече я бях виждала с тавите в аудиторията  Joy
Квесторите се спогледаха, но не й направиха забележка - за какво да й правят?
Можем да си внасяме храна и напитки, това не е нарушение на правилата  Laughing
Каката просто свърши на чина това, което други направиха вкъщи преди да излязат (приготвянето на закуска).

Накрая да се похваля, че днес си получих безсрочното разрешително за престой  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт