Финландия - 19 тема

• 32 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Адашке, на изпит съм на 12 чак и това е последния изпит за този семестър  Party
Следва пълно отдаване на предколедно настроение и т.н.

Накрая да се похваля, че днес си получих безсрочното разрешително за престой  newsm53

Аз започвам подготовка на палците за стискане,но знам,че и без тях ще се справиш  Peace

Честито Безсрочно разрешително и да си го "ползваш" със здраве, т.е. да си много много щастлива в Норге, така както и досега с мъжа до теб, с всички успехи  Hug  bouquet

# 691
Щастлива, ама ти почти си приключила ангажиментите си за тази година - изпити, подаръци, че имаш вече и разрешение за престой и то безсрочен  smile3501 Най-накрая! Голямо чакане му удари, повече и от мен  Whistling Ама и продължаваш да ме съблазняваш с торти. Обаче аз ядох преди малко един чийзкейк. За протокола - беше разкошен.

Ходихме да ядем и хамбургери, и си припомних едно време как стоях над ценовата листа и ми се завиваше свят от тия фински думички. Сега да ви се похваля, хайде да не казвам 90%, но 80% от менюто можех без проблем да си го преведа  bowuu

Мама, аз пък искам сега да съм дете ... толкова готини неща продават за малките, че аз вече възрастна и се впечатлявам и точа лиги.

Анамезон, как мина хокея? Аз ходих преди 2-3 седмици. До мен стоеше едно момче, което ми спука тъпанчето от викове. Дори го изгледах леко на криво с цел да се почувства неудобно, че ми писна цял час да ми надува главата. Е, не се впечатли ... добре, че поне викаше за същия отбор, че трябваше и аз да зина  hahaha

# 692
Рали, мимота - благодаря   bouquet
Наистина голямо чакане, но и да си призная се изненадах малко, защото очевидно през септември са променили закона и мен са ме таксували по новите правила Simple Smile
Това е пример за всяко зло за добро - забавиха ми обработката, но ме хванаха новите промени.
Не очаквах безсрочно разрешително, а както преди за 1 година - този път обаче ми написали само в един ред, че изпълнявам изискванията за безсрочен престой и че няма нужда да подновявавам документа  newsm44
Порових се и открих новите промени, наистина са улеснили процедурата за граждани на ЕС (макар че за повечето неща пише в скоби без България и Румъния).
Но и също уточняват, че се преценява според индивидуалния случай.
А от 1 януари 2010 ще има изцяло нов закон за имигрантите, който е доста по-строг и справедлив от сегашния.
На тези, които искат само да използват системата и да злоупотребяват, ще им бъде по-трудно, а на онези с чисти намерения - по-лесно Simple Smile
След малко ще прочета новия закон да видим конкретно какво е новото.

Мимота, браво за финския, виж как бързо напредваш  Peace
Много по-хубаво е като разбираш какво се говори покрай теб, продължавай все така!

# 693
щастлива, РЕСПЕКТ! хубаво е , че има все още идеалисти! newsm10; честито за разрешителното...със здраве да си го ползваш; а колкото до немската кака, добре че не си е издухала и носа по време на „изпитната закуска” Joy...това е  много типично немско качество-в мензата си хапвате тихо и кротко и изведнъж някой така се изсеква до теб (неколкократно при това), че се чува из половин менза и че не само ти се отяжда, ама и се чудиш как са му оцеляли тъпанчетата на изсекващия се

момичета, гледам активни сте, кой готвил , кой кафе сервирал, кой чистил и прал, кой от снощи прекрасни кейкове забъркал smile3501....а аз цял ден мързелувах и бях навън да се повъргалям в снега (ама е разкошен) след сауна и естествено на хокей

мимотич
, браво за финландкия...аз най-много да разбера некое число и тук там някоя дума като чета, а като слушам чувам само икси, какси, неля hahaha; пък и курсовете се оказват в супер неудобно време, не знам къде да търся други  Confused....сега за хокея-хареса ми, доволна съм; първо правостоящите места се оказаха седящи и следвайки съвета на девойката дето ни ги продаде, не се навряхме във фенския сектор, та не ни паднаха ушите от барабаните Grinning; второ, почти всички голове се случиха във вратата пред нас и трето- имаше интрига; местния отбор (който е и доста добър) изравни в последните 20 мин и се наложи продължение....накрая спечели със златен гол-изобщо имаше атмосфера, имаше емоция, имаше зрелище; мислех, че ще му ударим по едно с колегите след това, ама немци бе, какво да ги правиш newsm08 ....дори след толкова години пак ме изумяват на моменти...та сега съм си стоплила едно глоги и съм го ударила на битов алкохолизъм...мисля да си пусна едно филмче....мда

# 694
Анамезон, не си издуха носа - не.
Това щеше да е върха наистина  Joy
Аз закусих преди да изляза и си носих само един термос с чай с мед, та чак ми стана неудобно, защото немкините се бяха запасили доволно с храна все едно ще векуват в тая зала  Grinning
Абе весело беше, но всеки си има различни стратегии за успешно представяне на изпита  Wink
Значи е било интересно на хокейния мач  Sunglasses

Вчера с мимота говорихме за сайдера, тук също има сидер и не е лоша напитка  Wink
Поне този, който аз опитах, беше като ябълков сок Simple Smile

# 695

ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ!

# 696
Добро утро снежинки мили  Hug
Влизам да ви почерпя, защото моето момче - Мъжът на живота ми - Днес има имен ден!

# 697
Дънди, Дънди, да ти е жив и здрав именика! Весел празник!

# 698
Честит имен ден на твоето момче, Дънди!   bouquet

Както и на всички останали именници!
Аз да си кажа, че точно днес едва ли ще ядем риба, ядем си я доста често и без да е Никулден  Crazy

# 699
Дънди, да ти е жив и здрав именника!   Hug

Пожелавам ви да сте все така влюбени, готини и успешни в това, което правите!   bouquet

Страхотна почерпка!  Wine Glass

Да им е честито и на останалите именници!

# 700
Да поздравя и всички финландци, че днес е Денят на независимостта тук!  Wink

# 701
Дънди, да ти е жив и здрав именника и все така да те слуша  Wink !!!

Честит имен ден и на всички именници!

# 702
Честит Ден на независимостта !!!

Hyvää itsenäisyyspäivää !!!

# 703
ех, Рали, можеше да се пробвам и на финландски да поздравя, но не се сетих  Embarassed

Щастлива, в момента дават по телевизията съзтезание от Норвегия, ски дисциплини - подскоци и прочие  Grinning Много сняг, много нещо  Whistling

# 704
Никулден
Един от най-големите зимни празници. Посветен на свети Никола - покровител на моретата, на моряците и рибарите. Най-типично за обредността е приготвянето на рибник. Всеки трябва да хапне риба/най..добре шаран/ - "На Никулден човек трябва да си почопли зъба с рибя кост, макар и от боклука да я вземе".
Именници - Никола, Николай, Николина
В Западна Европа също честват свети Никола (Николаус). В немско-говорящите страни, Холандия и Белгия този ден е особено важен за децата. В нощта на пети срещу шести декември децата оставят обувките си с надеждата добрият светец да ги напълни с лакомства и подаръци.  В много райони на запада празненствата за свети Николаус постепенно се трансформират в Коледа.

На всички именници:"Наздраве!" с много добро вино и отлично настроение!

Общи условия

Активация на акаунт