Кои са най-красивите и вкусни детски торти?

• 169 352
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Вън от темата е, но... да си кажа (оплача): аз се метнах с ентусиазъм, едва ли не от сега да я "запазя" за февруари тази виртуозна майсторка, напълно уверена, че ще изненадам щерката страхотно, обаче тя, маймуната, иска ПАК фото-торта. Точка! Sad

# 556
  • София
А нейните торти дали стават за детска градина - издава ли сертификат?

# 557
Нямат сертификат, защото са домашно производство.
Не мисля, че и големината им е стигне за всички дечица в градината. Но прави различни видове cupcakes :

Flower basket cupcakes by bubolinkata, on Flickr

Може за тях да не изискват сертификат, и да се поръча съответната бройка?  Thinking

# 558
За втора поредна година съм възхитена от работата и ентусиазма на хората от клуб "Цар Лъв" по тортата за сина ми. Миналата година ви пуснах снимки, тази също ще го направя, но след няколко дена. Тортата беше едно от най-красивите произведения на сладкарското изкуство, които съм виждала. На вкус - също отличен 6! Направиха ни я на два етажа, като единият етаж беше с по-подходящ за децата пълнеж - банан и шоколад, а другият беше по като за възрастни - шоколадови платки, напоени с кафе и карамелен крем. Не може да се сравнява по нищо с кремовете и вече доста скучните еклерови пълнежи на повечето други сладкарници. Отново искам да благодаря на хората там за желанието, за мерака, за изкуството им, с което ни направиха празник по-шарен и вкусен!
Обещавам при първа възможност и снимки  Peace

# 559
  • София

Може за тях да не изискват сертификат, и да се поръча съответната бройка?  Thinking[/color]
Едва ли, май за всичко искат сертификат в ДГ, или поне храната да е пакетирана /ако са бисквити например/.
Нищо, ще си взимаме за вкъщи. Simple Smile

# 560
  • София
100 грама сладки Peace

# 561
За тортите на Вега разбрах случайно и поръчах веднага при първият подобаващ случай - не бях очарована, много суперлативи за една последствена на вкус торта без почти никакъв крем от маскарпоне за едноименната Тирамису. Красива на вид, но на вкус...... Няма да повторя.

Скоро опитах тортите на Скайлайн в тяхна сладкарница - МНОГО харесахме бисквитена с шоколад и направихме поръчка за повод , избрахме от каталога модел и изненада! Когато дойде вкъщи тортата - нищо общо с картинката от каталога като цветове. А за вкус, направо се подиграха с нас. Това ако беше шоколадов крем или изобщо ако го имаше...само гадни бисквити. Защо така се получава, защо си мислят, че ядем доматите с колците. Няма да повторя.

100 грама сладки и 2те фукли бяха забравили да сиропират блатовете, сухи подметки. Мерси.  Mr. Green

Имам и опит с почти всички известни сладкарски цехове, но като цяло заключението ми е- красиви на вид, но като съдържание пълна скръб. Така, че външният вид лъже. Ще продължавам да ви следя, защото пак се задават хубави поводи, а без торта не може.  Grinning

# 562
Преди няколко дена мъжа ми ме изненада с тортичка от Маркрит - сахер с портокалов аромат/нещо такова на етикета пишеше/ - уникална торта, прилича малко на Гараш, малко на фъч...абе невероятно шоколадово нещо, следващата ни ще е такава сто на сто. Вярно, тежичка е, но аз такива обечам, детето също не яде сметановите.

# 563
Пак за тортите от сладкарския цех на "Цар Лъв" в София. Общо 4 вкуса от техните съм опитвала - мисля, че най-много ми харесва японския или нещо от сорта - с малинов шербет, целувки и разни там сладости завъртяни. При все, че по принцип обичам най-много шоколадови торти, тази миналата година ми взе акъла - просто беше много фина и елегантна.
Тазгодишната ни торта беше с два вида вкус - по един на етажче. Хората препоръчаха банан с шоколад за децата. И понеже в момента си хапвам от останалите парчета, мммммм!!! Банановият слой е нежен и мек, а шоколадът се разтича върху него. Малко са дебели стените на глазурата, която е много ярко цветна (пак казвам, ще пусна скоро снимки), но част от глазурата като оставиш настрана, е перфектно  Peace Вероятно трябва да е дебела глазурата, защото с нея са нарисували нещо изумително красиво - няма как да стане с тънка глазура. Ако не се плаши човек от захар, и тя е страшно вкусна  Laughing

# 564
Напълно подкрепям Stelda.И аз мисля,че тортите са по скоро красиви,отколкото вкусни.Аз мислех точно към Скайлайн да се насоча следващия път.Ако имате мнения за други вкусове освен бисквитена със шоколадов крем пишете.Иначе Неделя и Лагуна ги отписах.

# 565
Препоръчайте ми красива и вкусна торта, в Пловдив къде мога да намеря?

# 566
ето малко инфо и от мен  Simple Smile :
За първия рожден ден исках да поръчам уникална торта за близнаците Wink, след много умуване и разговори с главни сладкари се оказа, че добавяне на два чифта пантовки, два биберона и т.н., липсващи на снимките на избраните торти  може да стане, но може и не Rolling Eyes, лично ходих и до Лагуна/тяхната еклерова мн. ми допада Wink/, където исках торта във формата на цифрата 1, но по-голяма/около 25 парчета/ и ми казаха, че нямат такива подноси и просто да си взема 2 единици  Shocked  За да си спестя неприятни емоции точно на този ден, накрая банално поръчах от Неделя  Mr. Green  Познатия вкус, но съвсем прясна и не остана   Party Ето тази:

На втория рожден ден поръчахме от Вега, разговарях с декораторката им, казах, че са близнаци и тортата, която си бях харесала от "влюбени калинки" безпроблемно стана калинки, хванати за ръчички Simple Smile Всички мн. я харесаха- беше мн. красива и вкусна /баварски крем, тънки блатове, не натъртваше/, доставиха ми я в къщи. Ето я:

После поръчвахме и от Гаврош- също мн. добра комуникация имахме, красота, не беше лоша и като вкус.  Ето я:

М/у другото, като идеи мисля при тях имаше най-голямо разнообразие newsm78, но не в сайта на сладкарницата, а на др. място ги гледах/ще потърся, ако някой иска Rolling Eyes/

Следващата ни торта беше от Двете фукли-поръчката е удобна, доставка също имат, интересна беше, вкусът обаче ни разочарова-най-слаба оценка й поставихме, а цената май беше по-височка  Thinking Ето я:

За това на следващия повод отново поръчахме от Вега - именяците ми се сдобиха с торта във формата на листо с 2 сладки охлювчета отгоре-декораторката /на която бях казала повода/ ги беше направила голямо -с бомбе и папионка и малко-с рошава руса косица -  голям смях беше  Joy Ето я:

Ами-това е от мен-сега пак ни предстои офанзива с торти, та и аз ще следя темата.....   bouquet

# 567
  • София

Нямат сертификат, защото са домашно производство.
Не мисля, че и големината им е стигне за всички дечица в градината. Но прави различни видове cupcakes :

Flower basket cupcakes by bubolinkata, on Flickr

Може за тях да не изискват сертификат, и да се поръча съответната бройка?  Thinking

Уау! Прелест! Как да го нареже и яде човек това?!  Simple Smile Наистина, не съм виждала по-изпипани торти, браво!  Hug

# 568
Не знам дали е писано, но за мен най-красивите са на Bubolinkata - потребител от форума.  Simple Smile

Ето още снимки:
http://www.flickr.com/photos/41132251@N06/

Уау, наистина са страхотни   bouquet

# 569
Съвесм скоро за първия рожден ден на малката, поръчах от Вега - бисквитена. Обичам леките торти, а и хората, които бях поканила + децата, също, така че на вкус ни хареса много. На външен вид (е след като видях творенията на Буболинката вече не толкова), също много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт