Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 473
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро момичета!

Честити бебчета на polly, Бу, bamba и wish !

Да са живи, здрави и много щастливи, а на мамите - бързо възстановяване!

Цвета  Praynig fingerscrossed fingerscrossed

# 61
3 болнични???  Shocked  Shocked  Shocked
че аз имам само един засега и само го разнасям и показвам на докторята  Shocked

Първия болничен се издава от лекаря - той е 45 дни преди термина.
Втори болничен издават от болницата, когато се роди бебчето - той е с продължителност 42 дни.
И когато изтече този 42-дневен болничен педиатърът издава един изравнителен трети болничен.
Дано да съм го обяснила разбираемо Peace

# 62
Привет момичета Simple Smile

е, вече сме си вкъщи и сме добре:) След малко ще ходим да мием дупето на малката и да я храним. Все още не съм свалила снимки на копютъра, но скоро ще пусна няколко да я видите какво е сладурче.

По отношение на раждането- не беше леко, както ви е споделила Емир, но има и по- тежки, така че не се оплаквам много Simple Smile Просто радостта от бебка е много по- голяма от болката. След раждането си мислех, че повече няма да искам да раждам, но сега като я гушна и просто така ми домилява, че бих изтърпяла подобни болки още веднъж, само че втория път вече няма да правя експерименти със себе си.

Нещо кърмата никаква я няма.. Беше тръгнала малко в началото, ама сега циците са ми меки като тесто.. Въпреки всичко аз я слагам на всяко хранене на гърдите и после я дохранвам.

Освен това милата ми е страшно подсечена и кожата на цялото й тяло е изпръхнало... Много ми е мъчно така, но си я мажа и се надявам скоро да се оправи. Поне пъпчето й е добре. То е паднало явно в болницата, та сигурно ще става докторка и тя Wink
Много е смешна като тръгнем да сменяме памперс- голям рев и ритане пада. Откъде намира толкова сили да рита незнам, а изглежда толкова крехка Simple Smile

# 63
Цвета, мила, стискам палци вече да си се успокоила след прегледа и всичко с бебчето ти да е наред, и в нормите.  Praynig Hug

На всички нови мами, честити бебешоци!   bouquet (няма да изброявам, че отдавна не съм писла и да не пропусна някое сладурче)Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват!  Hug

Аз още не съм родила, много задачи имах тези дни и вчера вечерта вече много се бях изтощила и от емоции, и от тичане. Днес мисля да си почивам, ще пусна една пералня и ще сготвя нещо.
За сега признаци никакви нямам, че ще раждам.

Ами това е за сега от мен, по-късно пак ще се включа.

# 64
  • Габрово
Честити бебчета на polly, Бу, bamba и wish !
Да ви растат здрави и послушни рожбичките и късметът да ги съпътства през целият им живот!

Тези дни се скъсахме с Рая от разходки. Има един парк до нас и висяхме почти по цял ден там като там се и кърмехме. Исках максимално да използвам хубавото време и сега ми е много гадно като трябва пак да сме вътре.

Gorska_Kitka, това, че са ти меки гърдите не е критерий- и моите са меки, но щом взема да кърмя след минута почват " игличките" и млякото слиза.
По гълтането на малката ще се ориентираш най-добре има ли или не кърма.

вили, щом не помагат никакви кремове може да е и нещо гъбично. Алекс преди беше така и аз четейки из форума за подобни случаи накрая почнах промивки със содена вода и мажех с клотримазол и всичко се оправи- явно наистина са били някви гъбички щом се повлияха от това мазило и се оправи детето.

# 65
Весита007 ,Вилли благодаря ви.Hug

# 66
Честито бебче и на Wish! Да е жив и здрав малкия Борис и бързо възстановяване на мама!

Чифлигарова, Горска китка, радвам се, че вече сте си вкъщи. Нямам търпение да видя и вашите бебчета.   bouquet

raver_ivi нашето пъпче падна преди 5 дни, но продължавам да обработвам със спирт и да ръся прахчето, защото до ден днешен продължава да кърви. Вече ми писна, на каката много бързо й заздравя и веднага щом й падна, я изкъпахме от глава до пети. А сега още го пазим с пеленка докато го къпем и е голямо мъчение. Ще взема тези дни да звънна на педиатърката да питам дали е нормално да не заздравява толкова време.

И аз си мисля за Анита, дано всичко с бебка е наред.  Praynig

С нетърпение чакам Цвета да се включи с новини, Дай Боже добри.  Praynig Дано цялата положителна енергия, която й изпратихме да има резултат.  fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Отивам и аз да мия дупето на малкия и да го храня, после пак ще вляза да проверя за новини.

# 67
Цвета , Hug Hug Hug.
 Praynig Praynig Praynig
Дано Господ да ти помогне и всичко да е наред!

Честити бебчета на всички мами ,които съм пропуснала ,живи и здрави!

# 68
Здравейте . Да се запиша и аз на 13.09.09г в 22:37ч. родих дъщеря си Йоана-3.400кг-50см.

От вчера сме си в къщи и свикваме с новостите.

# 69
  • София
пъпчето ни падна и спрях да го третирам със спирт. днес обаче, като сменях памперса, видях, че прокървило.  Sad много се притесних и потърсих в нета... сега го накапах със спирт и довечера вероятно ще пропуснем банята. ще наблюдавам днес какво ще се случва. дано е само това.  Praynig
Нашето педи каза да не пропускаме банята....продъжаваш да третираш със спирт...без да слагаш пудра отгоре...като се опитваш максимално да отвориш пъпчето и да го изчистиш...поне педи ми го показа и видях как става....неприятно изглежда, но бебоците не ги боли...чистиш докато изчистиш кръвта и така докато пъпчето си стане хубаво без кръв...банята не е проблем...защото и аз реагирах като теб...ми довечера да не го къпем...ама педи беше категорична, че не е проблем...а дори по-добре, защото иначе кръвта се спича и по-трудно се отмива...та това за пъпчето...
Горска китка добре дошла...нали за циците се разбрахме..това, че се меки незначи, че нямаш кърма...айде пускай снимка на Невена, че нямам търпение и аз да я видя...
По този повод...всеки си прави албум на бебето или качва  в албум "нашите бебета"...дайте да вземем някакво решение, че май много албуми ще станат а?
Честит бебок на Мая Кирилова!

# 70
  • София
 KirilovaMaya  Честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава!

Цвета трябва вече да е минала прегледа, поне доколкото си спомням пишеше, че прегледа ще е рано сутринта. Дано всичко е наред Praynig Praynig Praynig, чакам с нетърпение да разбера как е бебчето й. Снощи много я мислих искрено се надявам всичко да е фалшива тревога.

# 71
  • Габрово
Честита дъщеричка на KirilovaMaya  Hug

киара, и мойта педиатърка препоъчва само тртирането със спирт без топоцина и с памуче навито на фитилче и напоено обилно със спирта почиствай смело пъпчето по няколко пъти на ден.

За албумите аз вече казах- капацитета на снимка.бг е голям и като се напълни страничката с албумчета се минава на 2 стр. и т.н.- за мен лично така е по-удобно като сме с отделни албуми  Peace

Ох, и аз чакам цвета, дай боже с хубави новини  Praynig
И Анита дано скоро се разпише!

# 72
Честито на новите майчета ! Здрави и сладки бебочета, да ви слушат и радват !!!
Аз си изпросих още един ехограф днеска и ми казаха, че бебо е 4 кг както си и очаквах и главата му е големичка, повече от 10 см и според лекарката ще ме разкъса. Не спомена нищо обаче за секцио, то и не зависи от нея де. Направих една изтощителна разходка, вече просто крайно време му е да излиза на малкото ми слонче Simple Smile.

# 73
Честити бебчета на polly, Бу, bamba, wish и Мая Кирилова! Пак е настанал бебевалеж, а аз все така си чакам...
Дано Цвета днес се включи с добри новини  newsm17

# 74
  • благоевград
ИЗВИНЕТЕ за нахлуването но търся мами родили съвсем скоро в Тина Киркова да ми разкажат за престоя си там от влизането до излизането за да знам какво ме 4ака . Ще раждам нормално и без уговорка . Може на ли4ни за да не спамим хубавата ви тема. Много благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт