Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 391
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Днес ми се губят Ксантипа и Бебешоци!!! Rolling EyesДано ни зарадват! Grinning

Ще ви зарадвам, ама друг път!  newsm62
Тук съм и няма изгледи да ходя другаде. Иначе ми резервираха място за хотела в Шейново за 2-ри ако не се наканя до тогава.  smile3503
А и в неделя съм канена на барбекю на РД на детето на едни приятели, явно и там трябва да се запиша.  Joy Гадното е, че трябва вече да ходя всеки ден до Шейново, а ме мързииии.

Честито на mama_Gaci!  smile3525

И в къщи е голяма жега, но поне сега се търпи. Надявам се да се задържи така времето още седмица-две, да може и да се извеждаме поне малко докато е топло.

# 631
 Hug  от мен
Гледам за Т говорите - на мен ми казаха най-много 25...

За раждането - на 20.09. около 18ч. ме хванаха болките.Обаче аз нали съм малко хамава и си викам не е почнало още #Crazy
Мъжа ми се прибра около 20ч и му викам че ме боли - и той като се шашардиса милия  Blush
И така почнах да ги засичам на колко са ми контракциите и бяха на 4 мин. Веднага се обадих на доки и тругнахме за Сливен. Надявах се да не родяпо пътя  hahaha
Като стигнахме , а това беше след 22 ч имах 1см разкритие.
Около 23ч вече бях с 4 см.Пратиха ме да спа Crazy
Към 4 сутринта се засилиха болките и викнах доки- бях със 7 см и пак контракции на 3мин.
Към 4:30 вече ми включиха  система ,но водите ми не изтекоха.Спукаха ми ги и към 5 вече бях в родилна зала.Малко мъки и в 5:20 видях моето съкровище. И на мен ми направиха епизотомия.(много гадно нещо  ooooh! ooooh! ooooh!)Но вече съм много по- добре, почти сядам като хората  hahaha bowuu

Кърмим се успешно - имам кърма за още 2 деца  #Crazy #Crazy #Crazy
Ако някои има нужда да се обади - аз съм насреща  bowuu

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 18:44 от keri_

# 632
Хелоу, сладурани!!!

Имам въпрос: как сте с прибирането на коремчетата след раждането? Моят май много стърчи  Sad . Знам, че това не е най-важното, ама ми се ще да вляза във форма по-бързичко, че да изглеждам добре  Party . Носите ли колани за стягане на корема?

Предварително се извинявам ако въпроса е обсъждан докато ме нямаше.  Hug

# 633
Веднага щом ме изпишат смятам да си взема колан!!!  Peace Знам, че след второто бебе коремът се прибира по-трудно, а и без това не си харесвах килограмите от преди да забременея Sad
Линкът ми седи във favorites Simple Smile http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2931

# 634
tsveta, ами то по принцип децата със жълтеница спят повече. Така, че не се притеснявай. Просто ще ти е малко по- зор докато го храниш, защото много ще се успива.

По отношение на температурата вкъщи- аз съм на мнението, че темп от около 21 градуса е добре, а при къпане на бебето да е около 23-24. Моят възлюбен обаче нещо много се  е шашардисал и постоянно пуска духалка и ме кара да завивам бебето с една мнооооооого дебела пелена тип "юрганче".  ooooh! А тя милата на няколко пъти е изпотена.. ама как да се преборя с него незнам.. Е, през деня си правя както усетя- тоест не тормозя детето с прекалено топло.

За пелените- аз ползвам Хъджис и съм много доволна. Досега няма нищо пропуснато. Те са с ластиче отзад и много добре пасват по телцето. Не изпускат нито отгоре, нито отдолу. За мен това са най- добрите пелени.

дд2, моят корем се прибра много бързо и сега изобщо нямам. Дори и кожата ми не е отпусната( пу пу). Явно си е до структура.... Бях си взела колани за прибиране, но при това положение няма да ми трябват... А иначе знам, че коланите помагат много. Също и коремни преси и мазила...

# 635
Gorska_Kitka а знаеш ли от кога мога да започна с коремните преси?
Моето коремче е все още като в 4-тия месец, яд ме е че няма къде да се претегля, не знам колко съм свалила след раждането...  newsm78 ooooh! Искам и едни упражнения за краката да почна ама ме е страх още...

# 636
  • Габрово
Цвета, супер е , че малкият Габи си е с теб вече и дано кърмата ти потече и да се кърмите успешно занапред Peace
А малкият на снимката в подписа ти страшно много ми прилича на теб  Grinning

Алекс пак е болна, но поне е само с хрема  и надявам се така и да остане без други екстри. Два дни походи на ясла и пак в нас, направо луда ставам с двете  ooooh!

Корема и моят си е още големичък, но плосък няма и да стане така, че се примирявам, но с килата ще се боря до дупка, че имам още 5-6 да свалям, но гледам без диети да се получат нещата.

# 637
Tsveta много се радвам, че вече се гушкате!  Hug
BebEshOnDeL  аз почнах вече, но по малко и то от леките преси. Ама нали бях се разкекала и с температура бях та занемарих тренировките. Сега от разходки навън не мога да стигна до тренировки  ooooh! ама трябва да се захвана, че спрях да свалям килца, а има още мнооооогоо  Crazy
Аз си слагам колан и по цял ден съм като в менгеме. Не съм сигурна че действа ама нали се се надяваме  Whistling

# 638
ами Бебешондел, след като ти минат шевовете и намалеят лохиите можеш спокойно да почваш с коремните преси- първо по няколко и постепенно увеличаваш.
Аз понеже винаги съм си имала коремче, така че след раждането просто корема ми се върна в първоначалната си форма, дори сега е поспаднало. Нещо по време на бременността бях отслабнала, а и като гледам продължавам да спадам на килограми... Не е зле обаче и аз да понаправя някоя друга коремна преса( ако не ме мързи де) Simple Smile

# 639
  • София; Дружбето
Аз колан няма да слагам. Миналия път слагах и файда нямаше. Сега ми казаха, че коланите не спомагали, а пречели на прибирането. Но аз съм на мение, че всичко е до физика. Предния път ми се прибра корема след 8-9-я месец, този път предполагам ще отнеме година. Но аз винаги съм имала коремче, затова не се притеснявам
Валката, всеки вика, че на мен приличал  Crazy само аз не съм още 100% сигурна Laughing

# 640
  • на Русе
Здравейте момичета!
Най-накрая да се запиша и аз Simple Smile Родих на 18.09.2009г. със спешно секцио бебе Светослав, 4050 кг, 55 см  Flutter
Ние вече сме си вкъщи и се радваме един на друг. Най-щастлив е таткото - държи той да сменя пампите, аз досега съм сменяла само 3-4 пъти  Heart Eyes
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМИ!

Хайде, отивам назад да ви чета.

# 641
здравейте скъпи мои хубавици    love001  love001  love001

ние от днеска сме си вкъщи с малкия и сладък Стефан  Heart Eyes Ицака не спира да го мачка,а таткото да пъчи гърди  smile3521 аз се радвам на мъжкото си царство newsm44 и се кефя на брюкселската си дантела/моите прекрасни шевове/ smile3532 smile3532 smile3532

имам много да ви разказвам момичета,но това ще е тези дни като се аклиматизираме  смалкия  Hugда знаете много ми липсвахте и нямах търпение да ви пиша  love001

искрено ви благодаря на всички да прекрасните пожелания и милите ви думи,искрено ме зарадвахте,просто ми стопляхте невероятно сърчицето и душичката  newsm76 newsm76 newsm76 newsm76

/честно ви казвам наистина,всяко получено съобщение и прочетен пост във форума ми действаха като свещичка Профенид  Joy hahaha Joy hahaha rotfImbo/

целувки и пожелания за спокойна нощ  Hug Hug Hug

# 642
Славип, честит бебок! Тъкмо си мислех тия дни, че съвсем се изгуби... Очакваме сега да се включваш по-честичко  Hug

Находке, добре дошла! И ти ни липсваше!  Heart Eyes Очакваме подробен разказ, на който, сигурна съм, много ще се смеем!

Аз пропуснах и този петък. Явно. На всичкото отгоре в групата на Невена има 3 потвърдени деца със скарлатина. Едното е още от петък, та си мисля, че тя щом досега няма симптоми, няма и да има. Те потвърдиха в сряда, мисех си аз да я спра, ама после се замислих отново - тя в петък цял ден е била с това дете, няма смисъл, контактна е вече. И така. Надявам се да й се размине, че не ми се иска да вляза да раждам и да я мисля с АБ и по баби... То всъщност едната баба вече се засели у нас и чака с мен.  Wink Вчера свеки дойде, да ми помогне с последните приготовления (основно изчистване на почти готовата кухня). Донесе подаръци за Невена и пълна чанта дрешки за бебо  Heart Eyes.

Да се включа по познатите ми теми - епизиотомията и Т в стаята на детето.

Та за шевовете - аз миналия път имах общо 4 (от които само 1 вътрешен). Зашиха ме с некви животински конци, които сами си паднаха някъде след седмица. Не си спомням да съм имала особени проблеми със зарастването и болката, но на всяко посещение на 00 се подмивах със смрадлика. За сметка на това имах ужасни хемороиди, та може би болката ми от шевовете се размиваше от другата болка...  hahaha Абе общо взето след десетина дни някъде вече можех да седна без да подлагам крак   Joy

За отопланието - ние сме на парно. Понеже и малката е родена по това време някъде, а времето беше горе-долу същото - топличко, държала съм я на температура ок. 20 градуса, по камизолка с дълъг ръкав, чорапчета и отгоре плюшено гащеризонче. Навън излязохме за първи път на седмия ден (на терасата), след още няколко дни вече направихме и първата разходка с количка. По принцип ние си падаме малко бели мечки и студът не ни пречи. В хола радиаторът е откачен, но бебето е седяло там, без да пускаме нищо, само го завивах с едно одеалце. Температурата е била не повече от 20-22 градуса. Както казват и другите студенолюбиви мами - не е боледувала. Чак след като тръгна на ясла (на 1 год. и 2 месеца - в началото на декември) се разболя, и то мина само със сиропче. Като цяло е доста калена. Били сме абсолютно всеки ден навън, независимо от сезона, ако на мен ми е било много студено съм седяла вътре, а нея изкарвах на терасата  Blush Сега, например, ако се къпем заедно тя винаги казва, че моята вода й е топла, къпе се с почти хладка  Rolling Eyes

Пак се отплеснах... Отивам да лягам. На неродилите пожелавам утре сутрин вече да гушкат бебчета. На останалите - спокойна нощ, с малко плач и без колики  Peace

# 643
Еййй Находке добре дошла Hug.Чакаме цветно да разкажеш как мина всичко Popcorn.

Славип честито бебче.Да расте живо и здраво!  bouquet

# 644
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКО ОБЕБЕЛИ СЕ МАМИ,ДОКАТО НЕ СЪМ ПИСАЛА!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА!  bouquet  bouquet  bouquet

Добре дошли на Цвета и на Находката Hug
На Цвета желая много дълго и безпроблемно кърмене. Wink
Лора е все още със жълтеница,ако не и мине няма да и бият и ваксината.Нищо не и давам,нито глюкоза,нито вода със захар,педи нищо не каза да давам и аз слушам WinkСамо кърмене и кърменеее.Та да опровергая този мит,че децата с жълтеница били поспаливи.Нищо подобно.Хапва на 2-3-4 часа и то страшно лакомо яде,докато не изпразни гърдата не пуска и не спира.Все е гладно милото.Не се налага да я пощипвам дори.Ей на сега от 20:00 до 23:00 сме се кърмили и приспивали,поспалива ама друг път Whistling
Иначе по цял ден сме вън по разходки.Обличам я с боди потник или къс ръкав и тънко гащеризонче от трико с дълъг ръкав отгоре.Завивам с пелена.У дома е пак така,само че завивам с тънко чаршафче.Нямам си на идея колко градуса е у нас,аз ходя по къси гащи, тениска и джапанки.
Включвам се само по последните теми,не съм изчела всичко,от разходки не остава време за нищо Mr. Green
Всички болнички дечица бързо да се оздравяват.Лека Hug

Общи условия

Активация на акаунт