Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 389
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!!!

Заповядайте кафенцето!!! Grinning

Както се вижда аз още съм необебила се!!! Mr. GreenИмам надежда още 4 дни!!!
Снощи свекървата пристигна!Донесе цял куфар подаръци за бебка от Италия.Много красиви дрешки!Ще имаме да се обличаме до годинка!!! CrazyСега съм вече и по-спокойна,че ако тръгна да раждам има на кого да разчитам за ученика...

Находке,добре дошла,душице!!!Превари ти всички,калпазанка такава!!!Уж до края с нас щеше да стоиш!!! Mr. Green

Славип,честита радост!!!Да ти е живо и здраво бебчето!!!

# 646
Добро утро и от мен...
Честито на мама Гаци и на Славип!!!
Tsveta Габи е много сладък  Simple Smile радваме се че вече си е в къщи..
находката добре дошла, липсваше ни и ти чакаме разказа....
Миринда, Горби .... хайде малко остана съвсем скоро и ние ще сме откъм родилите Simple Smile)
Аз пък тази нощ се събудих от доста силни контакции и като видях че са през 15 минути така се зарадвах че се сбъдва желанието ми за нормално раждане , обаче бяха само 3 и след това съм заспала.... сега ме наболява корема от време на време.... Rolling Eyes
Иначе утре 27 ми харесва като дата Simple Smile) и пак 1 ден преди термин ми е ....
Някой знае ли при секцио по спешност като си си ял преди това целия ден проблем ли е ?? Защото слушах как на една мама и казваха да не яде и да не пие вода след 10 вечерта а секциото и беше за следващия ден??

# 647
Здравейте момичета! Много отдавна не съм се включвала, ама все имам нещо друго да правя или ме домързява! Ние сме добре!

Искам да поздравя всички всички мами - бъдещи и настоящи, с нещо с което винаги като го прочета очите ми се пълнят със сълзи:

Бог казал:
- Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб. Той всичко ще ти обясни.
- Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?
- Той ще те научи на своя език и ще те пази.....
 - А как е името на моя ангел?
- Не е важно как се кадва, ти ще го наричаш Мамо!

# 648
  • София; Дружбето
Оооо, находката, добре си си дошла Hug Хайде сега да започваме да говорим за памперси, колики и недоспиване Crazy
Аз цяла нощ не можах да спя. Т уй дете не реве ooooh! събужда се и започва да гледа в тавана и да си цока ръката. И мълчи. Явно много го боли гърлото от тръбата. Много кашля, ако не знаех от какво е щях да реша, че е болен Rolling Eyes Иначе сутринта ме зарадва с пълна пампа и едно гУууулямо ако. Тъкмо се бях притеснила, че вчера цял ден нищо нямаше в памперса. Но явно нещата ще се подредят Mr. Green
Сега пращам каката да се разхожда и ще се кърмим. Ако успея да го събудя де Crazy

Честито на новите мами. Хайде, хайде, септември свършва вече, иде октомврийското време

# 649
Добре дошла на Находката!
Честито бебе на Славип!   bouquet
На мен тия 2 дни ми е бойно кръщене с двете деца - мъжа ми замина да зазимява вилата и самички ще се отглеждаме. Дано няма изцепки  Grinning
И на мен все ми се дреме-Свилен яде около 1-2ч и после в 5или6. По-кротък и поспалив е от бати си.

# 650
Здравейте момичета,
честити бебчета на новите мами, на Надина, Мама Гаци, Находката, Диди !!! Доста момичета са родили след мен. Да са ви живи и здрави, щастливи и слънчеви децата!
Ние сме си вкъщи вече трети ден, завъртя ни вече ежедневието. Голяма радост е бебчо, не мога да му се нарадвам. За съжаление въпреки всичко и аз усещам желание да плача от време на време, винаги съм се чудела защо, дори и в момента не виждам причина, имам си добри помагачи майка ми и мъжа ми.
Последно ви писах като ми изтекоха водите, като тръгнахме за болницата хванахме най-големия трафик, петък преди празниците и в големия дъжд. Че си забравих в суматохата и телефона, едвам открих лекарката в болницата и мъжа ми се връща после за телефона. Стояхме после с него във ВИП зала сами двамата през повечето време, сложиха ме на система, така и не можах да докарам до редовни контракции въпреки голямото желание и старание през последните десет дни. Така ми се размина ваната, бях ви споделяла, че това ми беше голямо желание. Обаче това не беше толкова важно колкото да родя нормално и мъжът ми и аз да сме свидетели на раждането на детето ни. Е, и това ми се размина за огромно мое разочарование Sad. Бебо освен, че беше над 4 кг явно си беше завъртял главичката накриво и един час при пълно разкритие се мъчеше да се провре надолу. Така и не успя и аз се съгласих на секцио, в този момент просто не издържах вече и исках да ме режат. През самото секцио лежах разочарована и сърдита на целия свят, чух го как изплака за кратко, но го отнесоха без да ми го покажат. Показаха ми го след няколко минути вече облечен, само го гледах, дори не можех да посегна към него, така не си контролирах тялото от упойката. Въобще момента на радост и облекчение от раждането, щастието да си видеш детето, не можах да го изживея. На следващия ден не можех да ставам разбира се, пак не го видях. Чак на втория ден успях да стигна до него и да се опитам да го кърмя. Оттам нататък вече нещата се оправиха, преместиха ме в двойна стая с бебо, на четвъртия ден ми дойде кърмата и спрях да давам мляко, почнаха да ми го оставят през нощта. И посвикнахме един с друг.
Днеска се постреснах доста, защото го открих по гръб в леглото, аз го подпирам отзад за да е настрани. Взех го в другата стая и след минута-две започна много да повръща, да се дави. Не мога да си мисля, какво щеше да стане ако не бях го взела. Огромен проблем ми е , че почти никога не успявам да го уригна след хранене (с адаптираното мляко ставаше много бързо). И заспива тези дни много бързо на гърда като почне да суче.
Май поста ми стана много отрицателен. Искам да пожелая на всички, които им предстоят тези емоции леко раждане и бързо възстановяване! А на всички много радост и колкото се може по-малко тревоги!
Мария27, аз бях яла последно към 3 и нещо , а секциото ми беше към 1 часа през нощта, ама явно стомаха ми беше празен, защото  повръщах по време на контракциите и нямаше нищо.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 10:49 от gingerina

# 651
gingerina, постът ти е много сладък Simple Smile Всичко ще си дойде на мястото с времето Simple Smile Мойта кака почна да повръща на 3 месеца - на всяко хранене повръщаше всичко. Аз много се бях притеснила, но на консултациите се виждаше, че въпреки това си качваше на кг и си беше здравичка. А ядеше и по-малко... Бебешка му работа, само ни притесняват. Ама ей я на сега - голямо момиче на мама ми е тя Simple Smile

# 652
Здравейте мацки!

gorbi благодаря за кафенцето! И аз сега пийвам едно слабо кафе, знам че не трябва, но с това ниско кръвно не мога да се лиша  напълно от кофеина.

Честити бебчета на Мама Гаци и на slavip. Да са им живи и здрави и много послушни!   bouquet

tsveta и аз се присъединявам към мнението, че малкия Габи много прилича на теб! Покажи повече снимки на малкия сладур да му се порадваме.

nahodkata добре дошла мила! Много се радвам, че сте добре и че не си загубила чувството си за хумор.  Laughing Хайде, чакаме те с подробен разказ.

arllina, при нас е същата работа. Сами е още със жълтеница, но въобще не е поспалив. Вече будува доста през деня, но го мъчат и колики, та доста хленчи и се гърчи милия, само гушкането го успокоява. И както си беше изградил режим и се хранеше точно на три часа, от няколко дни едвам издържа два часа, незнам каква е причината. Виждам, че имам кърма, редувам гърдите при хранене и когато се нахрани проверявам дали от гърдата, от която е сукал има още мляко и се оказва, че има. Значи не би трябвало да не му стига кърмата, явно просто се е засилила нуждата му от храна, де да знам. Но на всеки два часа се кърмим, после почти винаги повръща и така.  Crazy Вчера спрях захарта във водичката му и сега му предлагам само чиста такава, ами пие си човека, явно има нужда. Но дали ще му отмине жълтеницата така, не се знае и се притеснявам.

gingerina, наистина неприятно, че твоите очаквания за раждането не са се оправдали, но по-важното е, че всичко е минало и че двамата с бебо сте добре. Все пак е хубаво, че мъжът е бил до теб през цялото време и ти е давал кураж. Пожелавам ти оттук нататък само хубави моменти с малкия човек и много, много усмивки!

Искам да питам тези от вас, които давате Инфакол, как го давате? Аз опитах първия път да му дам направо в устичката с капкомера, но той направи такава ужасна физиономия и замалко да се задави с тях, че втори път не посмях да ги дам така. Оттогава изцеждам 10 мл кърма и там слагам капките, и след като ги изпие тогава го слагам на гърда. Но исках да знам дали има по-лесен начин, защото когато е много гладен и заплаче, хич не ми остава време да се изцедя предварително и съответно пропускам да дам и капките, а коликите вече са му доста силнички.

Сигурно поста ми е доста объркан, за което ще ме извините, ама го пиша от половин час сигурно, че малкия само мрънка и тичам да му пъхна биберона в устата.  Crazy

# 653
Здрастиии,
аз очевидно още съм тук. Само да се запиша.  Wink
Днес си купих едни като памперси за родилки, уж най-малкия размер, ама много големи ми се струват. Вие ползвали ли сте нещо подобно? Слагате ли нещо отгоре? Имам чувството, че ще ми паднат, ако ги нося само така.  Embarassed
Ужас, вие вече за колики и кърмене говорите, аз за гащи се притеснявам.  Rolling Eyes

# 654
Ксантипа, от къде ги купи? Това са еднократни гащи за след раждане, нали? И аз мисля да си купя, ама само в интернет магазини ги намирам, а не знам дали ще оцеля размера.

# 655
От една аптека в Дружба, обаче най-малкото беше М. На мен ми се струва голямо, но това е. Иначе са 0.80лв. бройката. Предполагам, че и в останалите аптеки има.

# 656
Здравейте, момичета!
Хайде не остана до октомври, стига сте се моткали! Пожелавам на всички беъпроблемно раждане и здрави бебоци!
Киара и аз давам Инфакол. Първият път беше и при нас същата история, но после си го хареса. Така че опитай спокойно да му дадеш още един път от капкомера. Аз все още не му давам цялата доъичка както си е по упътване. И не давам всеки път, но вечерта задължително. Нашият мъж обича да си поспива през деня, а вечер будува и му се играе  Sad Не знам как ще му завъртя режима. Абе да ми е жив и здрав пък ще будуваме  baby_neutral
Пиете ли някакви витамини за кърмачки? Аз през бременността бях на Центрум Матерна и те бяха и за кърмачки? Та се чудя.  newsm78
Лек ден на всички и само хубави новини!

# 657
Здравейте , здравейте....
Аз започнах да пропускам по ден два да се включвам ,но се надявам че разбирате как е с бебешоците. Темата доста дългичка станала.
Находката добре дошла мила в редиците на обебилите се  Hug
Киарра ние капките ги даваме в млякото като тебе. Аз пък да те питам каква доза даваш- на опкавката пише че повече от 6 хранения не трябва да се дава. Моите са с разграфен капкомер и слагаме по един капкомер на всяко хранене. В началото слагах през хранене ама не действаше и започнахме на всяко ядене по предписание на педи.Страхувам се да не предозирам. Алекс издава мнго странни звуци и не мога да разбера дали й действат тея капки- като започне едно пъшкане, едно свиване докато спи  #Crazy #Crazy #Crazy чак си мисля че се дави.  Вашите издават ли такива звуци  newsm78
Ксантипа мила , ако си секцио няма да ти трябва такова чудо. Аз се бях заредила с всевъзможни гащи, превръзки подложки и т.н. но се оказа че толкова хубаво са ме почистили че само в реанимация кървях по обилно и на следващия ден си сложих обикновена Олуейс - нямах кой знае какво течение.Питах доктора и той ми каза че било нормално за секциото, защото те изцеждат много добре повреме на операцията. В Шейново няма да те оставят да седиш мръсна или не измита. И аз бях там и мн съм доволна от хората в реанимация- идват гледат те- чист ли си , мръсен ли си- мият те -е вярно малко примитивно с чайника ама....все пак си е нещо. Ти си прецени но за мен се оказаха безмислени и ги оставих в болницата, а и в аптеката долу има всичко. Mr. Green
Да ви питам нещо и за чая на Хип за колики - колко давате на бебчетата и затопляте ли го на всяко даване??? newsm78
Днес врменцето пак е ОК и ще ходим на по дълга разходка , Алекс мнгого обича- като всяко бебе- спи през цялата разходка. Mr. Green
Това е за сега от нас - поздрави на Мама гаци за малкото слънчице !!! newsm51 newsm51 newsm51

# 658
bibsy, аз не пия нищо. Четох някъде, че витамините за кърмачки съдържат желязо, а на някои бебчета то влияе на коликите, усилва ги, затова реших да не рискувам. Но пък от друга страна се притеснявам дали кърмата ми е качествена, защото не се храня много добре и не много здравословно.  Embarassed

dundito 2 ами аз засега ги давам през хранене, като гледам задължително да дам на последното за деня хранене, за да спи през нощта по-спокойно. През нощта като го храня не давам, гледам да не го разсънвам допълнително. Та общо взето май давам 3 или 4 пъти по един капкомер за денонощие, но може да започна да давам по-често, ако коликите станат нетърпими. Чая на Хип с копър - давах го два дни вместо водичка, не го затоплях, беше си със стайна температура. Ще взема днес пак да му направя и пак да давам вместо вода, ако не помогне, то няма и да навреди. За звуците на бебетата - да, моя младеж е същия. Докато спи и го свие коремчето започва да се гърчи и да издава ужасни звуци, но съм свикнала и знам, че го прави от болка и дискомфорт. Така че не се притеснявай, като отминат коликите ще станат по-спокойни дечицата ни.

Сега получих смс от Дидии, за да ми прати мерките на малкия Александър. Та те са - 3000 гр и 48 см., моля Веситка да си впише на първа страничка, когато може.  Hug Иначе Дидии ми писа, че днес ги изписват, кърмят се вече и двамата са много добре. Праща поздрави на всички!

# 659
Киара:мисля,че Сами е на преминал на по-следващ етап в храненето т.е това количество,което е сукал до сега не му стига вече.За това иска по-често да яде и така ти стимулира гърдите,за да увеличат количеството кърма,което ще му трябва.Не се тревожи,ще отмине за около седмица максимум.Нормално е Winkрадвай,че се че не е почнал още кърмаческите стачки.Зоя много ми стачкуваше,до 4 месец някъде,бях се побъркала с нея,но никога не съм си и помисляла,че не и стига кърмата.
Инфакола го давам от капкомера направо.Не и харесва,мръщи се ,ама аз стискаммм.Бебетата до 5-6 месец имат вроден рефлекс да избутват всичко,което им попадне в устичките с езичето навън,за да не се задавят с нещо.Та това се случва доста често и с капките,които давам,за това гледам да капя по-навътре в гърлото.
gingerina:важното е че всичко е минало добре и с  бебо сте добре.Иначе аз пак казвам Лора не я уригвам.Заспива си на циците ми и я оставям при мен или я местя.Ако я уригвам ще я разбудя WinkМерси.Иначе не се шашкай,че е по гръб.Обикновенно като лежат по гръб главите са им настрани и рядко може да се задавят.Ето сега я бях сложила настрани да спи,а тя се е извъртяла по гръб и вдигнала ръцете Mr. Green.Ами няма да я местя,да си спи.
На всички мами 2 в 1 им пожелавам да родят най-късно до края на месеца Wink

Общи условия

Активация на акаунт