Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 385
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Киара:не се притеснявай за качествата на кърмата си.Тя е най-добрата за твоето бебче.Има си всичко.Ако не си се харнила добре,ти си имаш в организма запаси,които спасяват положението.Така че с кърмата всичко е наред,проблема е че бебетата направо ни изсмукват и всичко полезно отива при тях,ето защо трябва да гледаме да се харним здравословно. Peace

# 661
здравейте хубавици със големи ц............ Joy hahaha Joy/ми тва поне е файдата от кърменето де,за майката  Party/

честити бебоци на Надина,Мама Гаци,Диди,Славип!да са ви живи и здрави бебоците и да ви носят страшно много щастие и да пълнят къщите с весел детски смях  Hug Hug Hugза гордите майки  newsm51 smile3525 newsm51

Горби и Миринда-благодаря ви щъркелета мои,много си ви обичкам и стискам палци и двете да имате скорошно ,бързо и лесно раждане и да гушкате живи и здрави сладки бебчета  Hug Hug Hug

същото пожелавам и на всички в темата,които все още са в очакване  Peace

айдеееееееееее сега,ша са лъжем в очите-липсвала съм ви била ,мале смяхххххххххххх   rotfImbo rotfImao Joyне толкова щот много ма любите,ама щот тука няма кой да ви расмива с изкуфелия си от бременността мозък,нали  smile3521

не се притеснявайте,вече съм на линия и отърване от мене няма   smile3508 smile3508 smile3508

Цвета,много се радвам,че сте добре с Габи-да знаеш в болницата все те мислех и се молех всичко да е ок  Hug Peace

Славип,ти в Горна ли ражда,защото ако си била там и аз съм била по същото време в болницата  Peace
айде сексани чао и до после,когато имам повечко време и ще ви разкажа за раждането и ще кача снимки  Hug Hug

# 662
Прескачам само да ви се покажа. Да не си помислите случайно, че съм родила... Обаче имам идея - да измия днес прозореца на кухнята... евентуално... ако не ме примързи... Което е по-вероятно, та май само с идеята ще си остана... времето ще покаже...  Joy
Сега гледам, че почват разни приятни филмчета по БТВ, а аз имам цяло пакетче семки (нещо в последно време се пристрастявам към тях  Embarassed), поне ще има какво да гледам, че Илия маже нещо в кухнята и не ме пуска... А после ще излизаме за подарък, че довечера сме канени на рожден ден. До скоро!

# 663
arllina много, ама много ти благодаря мила за всичко, нямаш представа колко ме успокоиха думите ти.  Hug Hug Hug Нали с Хриси нямах успешно кърмене и сега не съм много в час дали правя всичко по най-правилния начин. Тя майка ми ми пусна мухата, че не ми е качествена кърмата, защото докато изцеждах, за да дам Инфакола, тя се изненада с каква лекота се цедях и реши, че кърмата ми е много рядка.  Shocked Каза, че едно време нейната кърма е била много гъста и е хващала каймак дори, а цеденето е било много трудно и постоянно са й се запушвали каналите и е направила мастит. Явно трябва да й забраня да ми говори такива неща. Още веднъж ти благодаря!   bouquet

# 664
  • София
И аз съм все още в отбора на неродилите! Sad
Искам да се раждааааа!

# 665
Миринда,ами мий си прозорците бе мадам,кат беше мързел и не искаше да ми копаш лозето  smile3534 smile3533

Симбиоза,айде миличка стискам палци скоро всички да се обебите,да не прескача никоя от списъка в Октомври  newsm17 smile3521

а,я да ви питам-с коя програма си намалявате снимките за лентичките Simple Smile

# 666
Няма нищо,радвам се че мога да помогна HugС лекота цедиш,защото имаш късмета да са ти отпушени хубаво каналите и повечето каналчета WinkА в началото,като започнеш да цедиш млякото е почти прозрачно,защото това е предното мляко.То е по-воднисто и утолява жаждата на бебето.След това е по-мазното т.н задно мляко.То е много калорично и засищащо.
Ето една статия по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0
Ето цитат от още една статия:

Лиляна, двадесет и седем годишна майка на едно дете, разказва за началото на кърменето: “Докато бях бременна, с мъжа ми изчетохме всичко, каквото намерихме, свързано с кърменето. И двамата бяхме много ентусиазирани. След първите седмици установихме, че бебето не наддава толкова, колкото педиатърката смяташе, че трябва. Тя е от “старата школа” и лесно беше готова да изпише дохранване. Предвид желанието ми бебето да бъде само на кърма, ме изпрати в Банката за майчина кърма, където трябваше да изследват дали млякото ми е достатъчно хранително. Специалистите там добродушно ми се присмяха, че макар да не съм първата, която идва за такова изследване, не могат да го направят, защото просто не съществува: нехранителна кърма няма. След това се обърнах към консултант по кърменето от чужбина по интернет и с нейна помощ разреших проблема, който се оказа неправилно поставяне на гърдата. Бебето ми започна да наддава добре, сега е на година и 8 месеца и още я кърмя с радост”.
Противно на разпространеното мнение, почти всеки лекар ще потвърди, че такова нещо като нехранително женско мляко няма. Млякото, което бебето поема първо, се нарича ‘начално’. То е с високо водно съдържание и служи основно за утоляване на жаждата. На вид може да е синкаво и воднисто, и това е съвсем нормално. Второто мляко, което следва, или ‘крайно’ майчино мляко, е по-плътно, бяло и мазно, то е богато на мазнини и хранителни вещества. Именно то е питателното мляко, от което основно зависи как ще надава детето. Единственото, за което трябва да следите, е бебето да суче достатъчно дълго и ефективно, за да поеме достатъчно количество от крайната кърма.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4920

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=933

Находката:за лентичките ми не съм намалявала снимките,а те са доста големи.Като се прикачи снимката сама наместваш,това което да се вижда.А за аватара с Фото шоп или ACD Systems.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 14:13 от arllina

# 667
arllina   bouquet Наистина първото мляко, което цедя е синкаво на цвят и доста воднисто, вече разбирам каква е причината.  newsm51

nahodkata аз ползвам VSO Image Resizer, с нея намалявам снимките за лентичките от БгМама.

# 668
здравейте ,момичета !!!  и аззз  родих Simple Smile    на  08.09.09       48 сантиметра и 3.360 грама .   много съм щастлива.Вече съм мама на бебче Елен Simple Smile  . 
много ме е яд ,че не мога да ви чета вече и да пиша редовно.С мъй ми се преместихме и сега нямаме компютър .А всичко което обсъждате е толковая важно.  
  лек ден на всички     и  всичко наи наи наи -хубаво   Hug

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 15:18 от fyrty

# 669
  • на Русе
Славип,ти в Горна ли ражда,защото ако си била там и аз съм била по същото време в болницата  Peace
Да, със сигурност сме се засекли - нас ни изписаха на 23-ти. Жалко, че не сме се видяли обаче... Я кажи знаеш ли как е Гери - едно момиче, което преносваше доста дни и накрая я срязаха?

Някой питаше за храненето преди спешно секцио - аз се бях наяла доста добре преди операцията с леща  Crazy и след нея повърнах. Сега обаче червата ми са много зле и дори ме наболяват, докато се опитват да се наместват. Съжалявам, че не успях да родя нормално... Confused

# 670
  • Бургас
Ето ме и мен с прекрасна новина: мама Рая Светлинова си има момченце- Рафаел с прекрасните мерки: 3600 и 52 см. Да й е жив и здрав малкия писанчо и много, много радостни мигове да имат заедно цялото семейство!  Heart Eyes Hug

Ние с Боб сме нагости у мама! Яд ме е,че не си взех помпичката и сега само заради цеденето трябва да се прибираме.
Довечера ще ходим в болницата при педиатърката ни, че пъпа на Боб никак не ми харесва- още не е паднал и ми се струва, че е почнал на гноясва. Дано е фалшива тревога и да падне най-накрая!  Tired

# 671
Киара,Арлина-мерси мацки,ще видим как ще се справя със снимките   love001

Славип,ами може да сме се видяли по коридорите,няма как  Hugти идваше ли да кърмиш,защото аз още на 22 почнах да кърмя  Peaceа тебе кой те оперира-както беше казала Д-р Косев ли  newsm78

а за Гери- която преноси 13 дена,нали  newsm78много е добре,даже вчера дойде вече да кърми,малкия много добре дърпаше  Peaceа тя самата беше много усмихната и щастлива,след всичко което преживя Peaceи многосе бъзикаше на самото кърмене /представете си някой е могъл да вземе думата от мене   Joy hahaha Joy/ и си играеше с малкия  Hug

# 672
Да е жив и здрав малкият Рафаел! Да папка, да спинка, да слуша мама и тати а и те него Simple Smile
 smile3501 това за мама Simple Smile

# 673
  • на Русе
nahodkata, идвах да кърмя или поне се опитвах. Значи там сме се засекли със сигурност. Аз бях с най-ревливото бебе  Embarassed Иначе
д-р Косев ме оперира и съм много доволна от отношението му нас.

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА РАЯ! ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ РАФАЕЛ!

# 674
Честито и от мен на всички мами! А на тези, които са в очакване мога само да им стискам палци всичко да мине по най-бързия начин!

Виждам, че обсъждате кърменето и искам да попитам дали някой е имал проблем като моя... От няколко дни започна да ме боли много силно зърното на едната гърда, докато суче малкия умирам от болки. Започнах да се изцеждам защото с помпата не ме боли, но ми намаля кърмата на другата гърда от която продължих да му давам да папка. Говорих с личната ми лекарка и с педиатърката на бебо, едната ми каза да слагам топли компреси, а другата студени и да продължа да изцеждам, а през хранене да му давам да суче, но болката не намалява. Продължава да си ме боли... Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели...  Tired Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт