Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 379
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Честито бебче на Рая Светлинова, да й е жив и здрав малкия Рафаел! Надявам се, че операцията й е минала леко и й пожелавам бързо възстановяване!

LaDiDa, така се надявах пъпчето на Бобо вече да е паднало, дано поне довечера педиатърката ви те успокои и да се окаже, че пъпчето си е наред. Между другото нашето преди да падне също така ми изглеждаше и много се притеснявах, дори се виждаше кръвоносния съд, който беше защипан с щипката и имах чувството, че никога няма да изсъхне и да падне. А ето, че вече всичко е наред, пожелавам ти и вашето пъпче да падне съвсем скоро и да забравиш за този проблем.  Hug

^MIA^ много неприятно, за съжаление не знам какво да те посъветвам. В интерес на истината и мен ме боли едното зърно, имам чувството, че докато кърмя от тази гърда, малкия направо ми го сдъвква, странното е, че като суче от другата гърда това не се случва.  Thinking Може би не го поставям правилно на тази гърда, де да знам и аз, все пак моите гърди са много малки и може би затова ми е по-трудно. Ти забелязала ли си дали бебчо добре ти захапва цялата ареола на гърдата или само зърното? Дано се включи някой по-компетентен по въпроса.  Embarassed

# 676
^MIA^, и аз съм така с едното зърно. Погледни в кърмаческия. Има много полезни съвети там...

Пъпчетата въртите ли ги бе хора?
Аз само мажа със спирт.

# 677
kiαrrα При мен проблема е само с едното зърно и то от три-четири дни. С другата гърда нямам проблеми и не ме боли. Според мен си засуква много добре, добри опитвам и да го намествам докато суче, но пак ме боли...

wish Гледах в кърмаческия, но не открих проблем, като моя...Продължавам да чета, дано намеря разрешение на проблема, че е много неприятно... 
Нашето пъпче падна в деня когато ни изписваха, но още има секрет и продължаваме да почистваме със спирт...

# 678

Пъпчетата въртите ли ги бе хора?
Аз само мажа със спирт.

За пъпчето: Освен, че се капят капки спирт, се подръпват всеки път кончетата, т.е пристягат се леко за да падне по-бързо пъпчето. Нашето пъпче падна на 6-тия ден и се прибра много хубаво.

# 679
Аз кърмя със силиконовите зърна на Авент. Още в родилното ме беше разранил и на 2 гърди бях с рагади,че чак имаше жилки кръв в изпражненията (изкарах си акъла, та му правиха допълнителни изследвания). Та въпросните силиконови ме "спасиха".Горещо ги препоръчвам.Мажа се с Лансинох и се оправих.
На Свилен пъпчето още не е паднало-цели 14 дни. Звънях 2 пъти на педиатъра, той каза,че са му го вързали по-нависоко, затова и щяло да падне чак след 15-я ден. Наполовина е изсъхнал, с пипета го поливам със спирт и после Топоцин. То и на Божидар падна на 9-10 ден, но това поставя рекорд. Явно моите деца са дебелопъпи Simple Smile

Киара, няма нехранителна кърма, давай да изсуква едната гърда до последно, за да стигне до задното мляко  Peace
Честит да е Рафаел на Рая Светлинова!   bouquet

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 16:54 от Atrakcia

# 680
  • София; Дружбето
Честит син на Рая, жив и здрав да е младежа Hug

Вече са ти отговорили, Кирара. Прочети в кърмаческия статиите за Скок в растежа .Много добре с аописани периодите, колко траят и какво да се прави, за да се премине лесно през тях. Толкова много инфо са събрал имомичетата, че има отговор на почти всеки проблем

Болката в гърдит еможе да е от неправилно поставяне. Габи засуква неправилно, не ще да си отвори устата като хората и само бута с езика Crazy ДОкато се научи зор ще видя, но аз си му намествам устните после както трябва.
И да се похваля - все пак може да плаче Laughing Ходих на зъболекар и го оставих с тати. Понеже минаха 3 часа и синковеца се събудил и реве с пълно гърло. Вервам, че като събере сили ще ме накара да си купя тапи за уши Crazy

Миринда, никакви рожденни дни, днес мисля да раждаш пък Crossing Arms

# 681
Славип,а тебе има ли те на снимки в албумчето бе,няма как да не съм те запомнилка  newsm12а мене не ме ли позна от снимките ,а пък и да не си ме познала,едва ли е имало втора като мене-да не я слуша главата много,много   smile3532и да и приказва устата като ЯРМОМЕЛКА  smile3532

честит бебок на Рая Светлинова-нека да им е жив и здрав,да им носи страшно много щастие и да пълни сърцата им с любов  Hugза мамата много  smile3525

Киара,аз зърната си ги мажа с гел Пантогел,страшно съм доволна наистина  Peace

Миринда,ти да не изчисти прозорците на блока бе мила  hahahaуж един прозрорц,пък никаква не се включваш  Hug

# 682
# 683
Момичета да ви питам - мъчиме една чуденка- възможно ли е в една си гърда да имам много по малко кърма от колкото в другата  newsm78 newsm78 newsm78
Особенно откакто направих оня ден мастита- рязко намаля в едната. Ама парадокса е че мастита беше на другата. Преди си цедех по 100 мл и от двете сега от едната ако изцедя 40-50 мл съм герой. Давам на Алекс да суче че ако има нещо запушено да тръгне , ама не става. Не ме боли но определено е мн малкокърмата- дайте някакъв съвет  Praynig

# 684
Искам да попитам за гноясването на пъпчето. Нашето беше със щипка и падна на 5-тия ден. Отдолу остана другата част на пъпа, пак е чертна и твърда. Капя спирт всеки ден но още не е паднала само се е сбръчкала. Моля ви кажете ми имал ли е някой този проблем и кога трябва да падне и тази част.
Благодаря ви!   bouquet

# 685
Мамета да ви питам преведоха ли ви вече болничния 45 дни преди раждането? Моя е от 12ти август и още не е постъпил в НОИ  ooooh! ooooh! ooooh!странно мисля че много се бави нещо...
Моята Саня не можах да я науча да суче от мен , нито силиконови зърна ,нито нищо не помогна, сега се цедя с помпа и и давам, общо около 100 мл цедя не знам дали е много или малко преди беше доста повече при вас как е?По колко цедите? Искам да питам ако някой има електронна помпа и е доволен да ми препоръча , че не мога вече ръката ми окапва с ръчнатааа Cry((((((( ужасно е....
Цвета, за съжаление наистина не сме се познали в болницата, жалко...ама аз много не обичам да се снимам че не съм фотогенична, пък сега съм и като хипопотам та хептен...хихи затова не съм качила в албума...
За сега малакта яде около 50 мл на хранене и другото замръзявам в камерата...но ме е стах че каот почне да яде повече тия около 100 мл дето цедя ще са малкоооооо...

# 686
Честито синче на Рая!!!Да им е жив и здрав,малкият сладунчо!!!
Находка,да взема ,душко,да ти дойда на царевицата,вече се замислям newsm78Белким помогне и вземе моята мома да се покаже!!! Mr. Green
LaDiDa,дано всичко е наред с пъпчето! Praynig

# 687
  • Бургас
bubole4e , моя болничен е от 8 август и също нямам преведено нищо още. Мъжът ми твърди, че чак другия месец ще ми пуснат парите. Странна работа!  newsm78
На втория ти въпрос за помпата- аз ползвам електрическа на Авент и смятам, че е перфектна! Млекодобива от преди 20 мин от двете гърди е 310 мл.  Crazy
kiαrrα[/b,]  gorbi, благодаря ви, милички за успокоителните думи!  Hug След малко ще го храня и приготвям да тръгваме към болницата.  Confused
^MIA^ , пробва ли да мажеш зърното с Гармастан. на мен много ми помага този крем!  Peace

# 688
Честито синче на Рая!!!Да им е жив и здрав, малкият и много много радост в къщи !!! Рая бързо възстановяване ти желая!

За кърмата и аз взех да се шашкам нещо. Малкото плъхче суче много лакомо около 2-3 минути, после естествено си  почива и пак 2-3 минути активно сукане. Гърдите са ми меки, но пък не виждам признаци да не и стига защото си спи 3 часа без прекъсване, а нощната пауза е около 6 часа. Не мога да преценя колко изсуква, защото с помпата не мога да изкарам повече от 50 грама, а усещам, че в гърдите има още... Онзи ден я мерихме и е наддала за една седмица 220 гр. Това нормално ли е?

# 689
Честито бебче на Рая!  smile3525

Мамета да ви питам преведоха ли ви вече болничния 45 дни преди раждането? Моя е от 12ти август и още не е постъпил в НОИ  ooooh! ooooh! ooooh!странно мисля че много се бави нещо...

Ако имаш ПИК и при проверка ти дава, че все още не е заведен, най-вероятно проблемът е в счетоводителката, а именно - не е занесен. Моят е от 10 Август, превеждат ни заплатите до 3-то число, т.е. 3 Септември, на 7-ми вече беше заведен с номерче в НОИ. Можеш да се обадиш на (02) 926 10 10 за София или 170061010 ако си абонат на Мтел. Искаш да те свържат с този, който отговаря за обработка на болничните, казваш си ЕГН и те ти дават инфо какво се случва. С моят имах страшно много проблеми заради грешен номер на сметка, а трябва да ми го изплатят следващата седмица.

И тъй като болничният се изплаща за месец, а не за периода за който е подаден, досега трябваше да ти преведат частта от 12 до 31 август. А в началото на Октомври - останалото по него.

За Бургас: 
056-80-37-50 - парични обезщетения за безработица и ГВ

056-80-37-68
056-80-37-64
056-80-37-15 - парични обезщетения за временна  неработоспособност

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 18:22 от ksantipa

Общи условия

Активация на акаунт