Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 422
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Защо не пробваш с варено жито, орехи и въобще ядки.
А за акането не знам защото Катето ако ако не на всеко хранене то през едно. Аз си записвам в един тефтер и си следя кога е акала и кога е яла, че ме беше страх дали яде достатъчно и съответно дали ака достатъчно.

# 571
  • Габрово
Честито на всички мами, които са родили междувременно докато не писах   bouquet
 Да са им живи и здрави рожбичките!

киара,аз пък все на своя глава действам и също не давах водата със захар за жълтеницата- ми давах един ден, но пък изчетох доста в нета по въпроса и я спрях веднага, а ето, че жълтеницата си е минала.

Та да се похваля мойто кюфтенце както и подозирах е качило доста- цели 1,600кг и то абсолютно само от кърма  Grinning За сметка на това е порастнала само с 3 см. на височина.
Педито каза като нправи 45 дни бебето да почна да му давам сокче от ябълка, ама и това мисля да пропусна. Не знам как може да продължават да карат по тази комунистическа схема- едно си баба знае, едно си баба бае  Laughing
Имаме си и гъбички в устата и сега ще ги лекувам с някакво специално направено в аптеката мазило.

anita29, за орехите знам, а и съм изпробвала лично и наистина ми увеличиха кърмата с първото ми дете и сега тъкмо им  сезона и гледам да похапвам редовно.
За акането и Рая не ака редовно, горе долу 2 най-много 3 пъти дневно и днес педито ми показа как да й правя някакъв китайски точков масаж  за да се изаква, ама аз пробвах и не проработи нещо.

Хайде момичета стискам палци на теиз, които очакват и нека родят като котките(демек бързо и лесно) Wink

# 572
Хайде момичета стискам палци на теиз, които очакват и нека родят като котките(демек бързо и лесно) Wink
И аз да се включа в пожеланието и да ви кажа, че вечерта преди да родя ходихме на кръчма и аз храних една бременна котана и само и разправях на "колежката" да помага и да ми донесе леко раждане и така и стана! Така че потвърждавам, че храненето на котки действа  Mr. Green

# 573
За жълтеничката нас ни гряха на една лампа и за 2 дни отмина.

# 574
  • Испания и Стара Загора

# 575
Добро утро   bouquet, аз пак съм ранобудна днес явно ме тресе нервата , пък и така адски ме прерязва корема  Embarassed гаднярски, ама по препоръка на доки изпих един дуфалак демек да се избегне клизмата ,ама то аз от снощи съм си с разстройство та ще станееее Joy
Пожелавам Ви усмихнат ден милички Hug

# 576
Добро утро момичета! Честито на chocomoco, да ти е здрава и спокойна щерката и много бързо възстановяване за теб.

За водата със захар наистина мненията са противоречиви, но аз давам и Райна си я пие с удоволствие. След като и харесва не виждам смисъл да не давам.

RAQSVETLINOVA не се притеснявай - всичко ще мине и след 10-тина дни ще забравиш. Сега секциото е толкова рутинна операция, че чак си мисля колко малко майки раждат нормално.  Катетъра на мин лично ми беше най - неприятен от всичко и за това станах 6 часа след операцията та да ми го махнат. Наистина не боли, но имаш усещането че се напикаваш. Само гледай да си спокойна. Друг съвет от мен : Ако операцията ти е утре постарай се днес да не се храниш с много тежка храна, за да се подготвиш. Обикновени бисквити с кисело мляко или солетки - те така или иначе днес в болницата ще ти дадат само кисело мляко. Не избягвай клизмата - ефекта от нея е в следващите няколко дни трябва да изкараш газове и да идеш по голяма нужда.  Понаспи се. Погрижи се за себе си и не мисли за това.
Каква упойка ти предложиха???

# 577
  • където има любов
Добро утро и от нас!
Анита ,мерси за кафенцето,тъкмо си пия моето,е,не е същото като това ,разредено е с доста мляко и почти не усещам вкуса на кафе Sad,но като съм свикнала с конските дози,така ще го разреждам Tired
Киара и ние сме още с жълтеница ,но като че ли започна да отминава.В болницата му правиха фото терапия,но май ефект нямаше,защото си остана все толкова жълт.Откакто сме вкъщи пием 10 процентова глюкоза-втора банка.Мисля че като привършим и с тази ще се е оправил.След това мисля да давам чайче,или вода ,но не подсладена.
 ConfusedДнес Алекс се оплака от гърло.От 3 дни е на градина и вече очаквам,я сопол да текне ,я нещо такова.Само незнам как ще опазя Жорко ,като е все отгоре му,даже в къпането помага.А хич не ми се ще да я командировам при баба й CryОФФФ

# 578
добро утро  Simple Smile
анита, аз съм на същото положение. кърмата си я увеличавам с чайче (аз си го правя) от анасон и копър. това за орехите не го бях чувала, а и знам, че ядките са за избягване. но ще пробвам днес и това.
мъча се да напълня другата си гърда с мляко, но не знам по какъв начин. после ще пиша в кърмаческия да питам.
 валката, браво на вас  Heart Eyes почти 2 кг от кърма.
раясветлинова, пожелавам ти всичко да е леко и да се възстановиш бързо след операцията. и да нагушкак хубаво малката рожба  Hug
 а за акането, не се притеснявай, щом акото е жълто и меко всичко си е наред, нищо, че не ака редовно. проблем има, когато акото е твърдо. снощи го четох някъде, ще потърся.
  Heart Eyes хубав ден  Heart Eyes

# 579
Добро утро!
Аз пак на бързичко и за малко...  Embarassed
Първо - гледам на първа страница съм останала с неуточнен термин.  Wink 15.09. (за да не стои празно)
За водата аз давам глюкоза вместо подсладена вода. И Пламен беше така и сега Борис кара много силно изразена жълтеница и май до края на първия месец си бяхме на глюкоза.
Иначе кърмя ентусиазирано и неуморно. Само това цедене ми къса нервите, ама ще го преживея щом е за благото на детенце.
Някой по-напред беше писал, че кърменето помага за по-бързото оздравяване и силно се надявам да е така. Понеже Пламен не е кърмен, сега ще мога да направя сравнение колко по-бързо минава жълтеницата при кърмено дете.
Въпреки че нашето ако се ограничава до един, максимум два пъти на ден.
Да похваля детето - втора вечер спи от 22:00 до 5:00 и аз съм много щастлива. Но за последното хранене му давам кърмата, която съм цедила през деня и май се засища достатъчно от нея.

Имам и въпрос  Embarassed
Тези от вас, които раждахте нормално и имате епизотомия ... как се справяте с шевовете? Мия се с тетра, пръскам с оксикорт, правя риванолов компрес веднъж на ден, но имам чувството, че не минават. Снощи от болка съм се будила... Ужасно е!

# 580
  • София
Добро утро мацки!
Честито на новите мами!
Анита 29 и аз като raver_ivi  всеки ден си пия чай от анасон и копър...помага и за коликите...някъде бях чела и че овесените ядки помагат за лактацията и откакто съм се прибрала в къщи всеки ден поне едното ядене ми е овесени ядки...незнам дали от това, обаче кърмата още не ми се е регулирала и се налага да цедя. Това го прилагах и с К ати...а тогава след втората ми операция трябваше да възстановявав лактацията...мисля,че цеденето тогава много ми помогна/освен гореизброените неща/...на 3 часа стимулирах гърдите...цедях по 15 минути всяка гърда независимо, че нищо не излизаше...вкл. и през  нощта...ако имаш физ.мъзможност цеди лявата гърда на всеки 3 часа...Така от 30 гр на ден успях в рамките на 10 дена да докарам 850 900 гр на денонощие и Кати си мина изцяло на кърма...
С две ръце подкрепям това което е написала неки за кърменето и raver_ivi  за жълтеницата...статия я бях чела още като родих Кати...има и много отговори на Хедра точно за билирубина как се изхвърля от тялото на бебето....кърма, кърма и пак кърма...
На всички кърмеще - в кърмаческия ще получите най-добрите съвети и подкрепа...В библиотеката има страшно много материали, но дори и да нямате време да ги прочетете винаги когато питате ще се намери някой изпатил да ви отговори...Супер съм благодарна на кърмаческия форум...
RAQSVETLINOVA наистина трябва да си спокойна...първият път слагането на катетъра си беше доста гадно...явно зависи кой ти го слага...втория път въобще не усетих...така че...пак ти казвам, че всичко е относително...нямах усещането, че ще се напишкам...24 часа си седях с катетър...не ме болеше или дразнеше...Моя съвет наистина е да се раздвижиш по-рано...с първото секцио успях чак към 18 часа да се завъртя...сега още на обяд се пробвах и наистина беше доста по добре...в 18  часа станах сама..барабар с катетъра...на др.ден вече си ходех нормално...
Купи и тези прословути свещички профенид 100...ако много те боли си си слагай...няма да ти навредят...питах и докторите казаха, че може...така или иначе първите 24 часа те обезболяват, но на др.ден като си без обезболяващи...сложи свещичка...Още като те изкарат от операционната почвай да се наливаш с вода...много е важно и хич не е за пренебрегване...опитай се да изпиеш поне литър първия час...гарантирам ти, че няма да те боли глава...пак от собствен опит и наблюдение...мацките които бяха с мен се офлянкфака и си мислеха, че пиенето на вода е шега - резултата беше че половината ги боля главата следващите 4 5 дни...докато си в реанимацията изпии поне 3 4 литра вода...аз лично си изпих 5 литра..сменяваха ми катетър доста често, та дори и леко ме нахокаха, че го пълня бързо...ама не ми пукаше...важното е, че не ме боля глава...След операцията може да почнеш да се тресеш това е от упойката...да не се притесняваш, просто си поиска още едно одеало, защото ти става и студено...Пожелавам ти успех...и не се притеснявай...щом се навиваве на второ секцио... Grinning Принципно ми бяха казали, деня преди секциото да не ям след 20 часа...това предния път....сега си ядох до 22 ч  и незнах, че ще ме оперират...но явно трябва тумбачето да не е много пълно...май... нещо за упойката зависело...
Днеска пак ще сме по разходки Grinning
Ето наколко интересни линка, за мамите дето не им остава време да се ровят в кърмаческия...аз  пак ги прочетох с удоволствие, независимо, че ги бях чела..е вернопреди 2,5 години
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0 - Коликите: вик на протест срещу начина на хранене
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0 - Първо довърши първата гърда
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73978.0 - Какво влияе на количеството мазнини или калории в майчиното мляко?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25827.0 - Защо кърмените бебета често са „нощни птици”?
Цветааа...много се радвам...каката я командировай ако може някъде...ние се пазихме 4 дена, но трудна работа и каката отиде при баба...там да се сополясва и кашля...много ми е мъчно...но като оздравее пак ще е в/у бебето...

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 10:36 от EmiR

# 581
EmiR, вода дават и след пълна упойка почти веднага. И аз пих много и не ме болеше глава изобщо. Зависи каква е упойката наистина. Аз имах право на избор и си поисках задължително пълна упойка, така бях и първия път. Спиналната не е за мен тъй като имам проблеми с кръста и можеше да не се разпредели правилно и пак щяха да си ме приспят накрая. 

За кърмата идея нямам откакво да се увеличи - до колкото знам естествения начин е да се слага по - често на гърда за да се стимулира лактацията. Аз от няколко дни не цедя оставям бебка да си изяжда и да регулира количеството. Вчера ходихме на преглед и за една седмица е качила 220 грама, което ме навежда на мисълта, че кърмата си и стига.

Как сте с коликите??? Аз не мога да преценя колко са силни  и какви ги има. След онзи ден на изтощение и присвиване 2 дни ми е доста спокойна, капки давам само вечер след къпането за дългия сън. Дано се разминем леко, защото не ми е много понятно със сина ми коликите бяха една нощ.

# 582
  • София; Дружбето
Момичета, изписват Габи днес в 13. Много съм щастлива Grinning
Каката е с Т от вчера, сега се почва великото пазене на бебето Crazy

# 583
  • Бургас
tsveta, страхотна новина! Прегръщам ви!  Hug
wishче, според мен няма значение дали е кърмено детето или не за по-бързото минаване на жълтеницата. Красимира беше изцяло на кърма 6 месеца и жълтеницата й продължи повече от месец. Бях се поуплашила в един момент даже. Сега Боб пак е изцяло на кърма и жълтеницата му мина много бързо. На 10ия ден вече се белна. За протокола от изписването до 12 ден изпи 2 половин литрови банки гликоза. Давах му я между храненията, че много ожаднява, милия. Имам спомен обаче, че Краска не я пиеше много тази гликоза, та сега си мисля, че при Боб мина по-бързо, защото пиеше доста от нея.  newsm78 Пък може и нищо общо да няма това, знам ли...  newsm78

Обаче за спането ви вечер много завиждам, да знаеш!  Crossing Arms Моя хубавец тази вечер ми скъси живота- непрекъснато плачеше и май иска на ръце да го разнасям! Трябва да взема крути мерки ми се струва!  Thinking

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 10:04 от LaDiDa

# 584
tsveta, страхотна новина! Прегръщам ви!  Hug
Същото и от мен  Hug Да си го нагушкаш мнооого  Heart Eyes И снимки да ни покажеш. И скорошно оздравяване на каката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт