Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 441
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
И аз чистих днес, преместих дивана на другата стена, колелото и него, ама йок ефект. Сега ходих и каката от училище да взема и на отиване си бях ок, ама на връщане - болеше ме корема. Та днес бая напъване имаше, ама признаци за раждане - никакви  Tired
И си избродирах и втората камбанка на гоблена  Laughing

# 556
Здравейте момичета, най- накрая имам възможност и време да седна на компютъра.

Първо честито на новите мами. Да имате здрави и спокойни бебчета Simple Smile

Днес беше доста тежък ден. Снощи малката почти не беше спала, а и неспането продължи до към 14 часа. Аз бях като бухал в очите, но после полегнах някъде към 15 часа и възвърнах леко сили.

По отношение на водата, на мен педиатърката ми каза, че трябва да й давам вода, но Невена не иска. Ужасно много се дърпа и се цупи. Така, че смятам да не насилвам детето. Все пак ако организма има нужда от нещо, той ще си го потърси.
Иначе аз нямам кърма Sad и храня Невена с АМ. Сега чакам да ми дадат някаква рецепта много успешна за кърма, белким да тръгне. Може би се получи така от стреса, който изживях в болницата- незнам.

Емир, аз не мога да направя сравнение между секциото и естественото раждане. Мога само да кажа, че много ме болеше докато раждах. Баси, бяха ми сложили толкова концентриран окситоцин, че 5 часа имах неспирни контракции и щях да изкъртя леглото.
Просто втория път като отида да раждам ще съм с избор на екип и ще си кажа още от началото, че искам епидурална упойка. Като говоря за избор на екип май ще се насоча към лекар, който не е от болницата, но има договор с нея и изражда там. Поне се знае, че е лекар, на който може да се разчита на 100 %, а не да си платиш и после да те оставят на произвола на съдбата.

горби, и аз имам разстойство. Пууу... то не беше втрисане вечерно време, то сега е дрискане... Майка каза, че това е следродилна треска. Незнам какво е, ама вече втори ден запалвам подметките, за да тичам до ВЦ-то.

Миринда
нещо се губи.. да не би да се е запътила към родилното Simple Smile ?

На мамите в очакване- дано по- скоро да ви дойде музата, че то това чакане си е направо убийствено.

# 557
киара, жълтеничката минава по-бързо от кърмата, а не от водата. сега точно не мога да потърся линк, да прочетеш сама, но съм го чела със сигурност. дали пие вода или не, не се отразява на жълтеницата. това знам аз, слагай по-често на гърдата ида суче.  Hug

# 558
  • София; Дружбето
За водата със захар всеки да си решава кой да слуша Simple Smile Аз каквото съм чела, статии от последните години, не от 80-те, отричат даването на сладка вода като глупост, която няма нищо общо със лекуването на жълтеница. Но по всеки въпрос има две мнения. От друга страна на бебета със жълтеница им се дава глюкоза. Изтината е някъде там Crazy
Пишката няма да барам. Ако стане проблем ще му мисля
А сега за моето раждане, което ще помни целият персонал на Шейново дълго време Laughing
Значи в 11.30 бях в болницата, в 12.30 решиха, че ще ме режат и ме качиха в родилното. Там обичайната процедура - клизмата, после катетъра и леко стъргане на косъмчетата ниско долу на корема Crazy След като оформихме всичко документи ме свалиха долу, където са операционните. Вкараха ме във втора зала и ми казаха да седна на леглото. Аз почнах да треперя като лист и не можах да се оправя докато не ме хвана упойката. Шубелийка съм си, к'во да правя Blush
Та, започнаха да ми наливат системите, след това дойде анестезиолога и ми сложи спинална упойка. Аз се пазарих като цигане за пълна, но заради диагнозата на бебето категорично ми отказаха такава. Та лежа си аз и ме питат усещам ли си краката, като в това време едно девойче ме маже с йод от циците та почти до ноктите на краката. Чак се зачудих колко голям ще да е тоя разрез Laughing Метнаха ми отгоре един чаршав, който после установих, че прозира ooooh! пък аз нали съм любопитна ,та само заничах. И докато чаках да ме питат дали усещам, че ме ръчкат се оказа, че са ме резнали и бебето прорева в 14.20 Grinning Отнесоха го и последва кърпене и чистене до 13.30. Звуците, които се чуваха са неописуеми, умрях от смях. Все едно някой си играе с балончета с вода. Докторките ми, много готини девойки, през цялото време се хилеха и пееха, явно, опитвайки се да ми повдигнат духа. На мен ми падна леко кръвното та подишах и кислород и така. После в интензивното на системи и обезболяващи. Реших, че нямам нужда от такива и в 8 вечерта ми дадохда последната доза Crazy Но не ме е боляло де, спах си. В 6 сутринта ме вдигнаха за раздвижване, после ставах сама около 3-4 пъти, защото нали като се движиш се възстановяваш по-лесно (дрън-дрън). В 12.30 ме прекараха в стая и така. ПОсле скука, скукаааааа. Всички кърмят, говорят за бебета, аз гледах като куче кокал като ги докарваха Mr. Green Ама поне научих съкилийничката как се сменя пампа, как се поддържа хигиена на момиченце и как се кърми. Та съм горда от себе си за тея постижения
Много дълго стана, май никой няма да ме прочете Embarassed

# 559
..."Какво можете да направите, за да оздравее бебето ви по-бързо?

Кърмете го често.
Билирубинът се изхвърля от организма с изпражненията и тъй като кърмата има разслабващ ефект, честото кърмене, денонощно, помага за оздравяването.

Понякога жълтеницата прави бебетата поспаливи. Тогава вие трябва да поемете инициативата и да го будите за кърмене.

Проучванията доказват, че даването на вода със захар не понижава нивото на билирубин. Това дори може да забави оздравяването, тъй като стомахчето на бебето ще е пълно с вода, то ще суче по-рядко, ще се изхожда по-рядко и билирубинът ще бъде изхвърлен от организма по-бавно"...
 дано съм помогнала  Peace

# 560
  • София; Дружбето
Горска китка Peace хубавият екип прави лесното и безпроблемно раждане. За това съм абсолютно съгласна. Аз имах късмет да попадна на страхотни лекари и двата пъти.
А, че кърмата спира от стреса - това го установих и аз. Имах кърма, беше тръгнала и в момента, в който ми казаха, че няма да ме изпишат, а аз много исках да си ходя и да видя Габи и тя секна Crossing Arms Сега се боря със всички сили да я върна и се надявам да успея, защото идеята, че няма да мога да кърмя ме убива

# 561
Момичета
само да се похваля че на 21.9 родих Виктория със спешно секцио. след като стигнах до 10 см разкритие се установи че бебка е седалищно. за 5 минути точно ме експедираха в операционната и бебка се роди за нула време.

Виктория е 3.265 кг, 48 см.

На всички вече родили честито а на другите все още в очакване, късмет!

bouquet

# 562
Цвета миличка , ами този катетър - това боли ли много и преди или след като са ти сложили упойка се слага, че така ме тресе нервата нещо Confused

# 563
chocomoco честита дъщеричка, да ти е жива и здрава!   bouquet

raver_ivi безкрайно благодаря за статията, супер си!  Hug И сега какво - освен на своя глава да спра захарта и да предлагам само чиста водичка, ако въобще я иска де... Охх много е гадно когато трябва да вземеш решение за бебето си на своя глава, дано не съжалявам... То човек ако знае кое е наистина най-правилното решение...  Tired

RAQSVETLINOVA  катетъра не боли, но е доста неприятно чувството. На мен ми го сложиха преди упойката, а след операцията вече въобще не го усещах. Така че споко мила!  Hug

# 564
RAQSVETLINOVA  катетъра не боли, но е доста неприятно чувството. На мен ми го сложиха преди упойката, а след операцията вече въобще не го усещах. Така че споко мила! 
 Киара благодаря ти миличка за успокоението  Hug Дано всичко мине добре за бебо и за мен Praynig

# 565
  • София; Дружбето
Мдам, катетъра е гаден. Не боли, неприятно е. Имаш чувството, че се напишкваш, но трае секунди. После вече не го усещаш и даже забравяш за него. При махането чувството пак е все едно се напишкваш, но няма болка. Споко, щом аз го преглътнах значи всеки може да го преживее Laughing

# 566
  • Бургас
Цвета миличка , ами този катетър - това боли ли много и преди или след като са ти сложили упойка се слага, че така ме тресе нервата нещо Confused
аз този път помолих да ми го сложат след като ми поставиха упойката!  Peace

# 567
киара, можеш да опиташ с глюкозна водичка. нашата е 5 %-ов разтвор, то всъщност не знам за други проценти, но емо не я и пие, само му квася устничките и ако влезе нещо примлясква  Simple Smile не е повече от 2 лв. тази водичка пак е сладка.
 дано по-бързо се оправяте и да забравите за жълтеничката   Hug
 чокомоко, честита ти рожба   bouquet
ние от днес сме с капки за нос  Sad срам ме е от себе си. стасито не се беше разболявал до яслата, а сега с емо се провалям. чувствам се ужасно. а и той нещо не иска на гърда, съмнява ме, че е заради секретите в нослето, че му пречат. дано се оправим по-скоро.  Praynig

# 568
Ехоо здравейте мамчета!

Честито на новообебилите се! newsm51
Цвета, много се радвам за вас! Дано скоро си прибереш и Габи у дома и да си се гушкате и кърмите!
Ние снощи се мъчихме с колики и Катето си поплака 2 часа поне. Дори и направих чайче от копър и тя като отвори една глътка и изпи 50мл. което не бях предвидила  Embarassed чак се изплаших, че после няма да папка, но голяма уста цица не отказва явно  Mr. Green
Аз вода и чай дори не и бях давала до сега. И педиатъра ми каза, че няма нужда, а и от това което бях чела бях решила да не давам.
И на Катето и е запушено нослето и аз много се бях притеснила, че аз съм я заразила  ooooh! Скъсах се да и меря температурата (и да се чудя каква е нормалната температура за бебета и зависи ли къде се мери - в дупето, ушенцето или другаде), покрай това все едно и направих 1-2 клизмички (в смисъл, че ме понаака докато се опитвах да меря температурата) и дори купих термометър за мерене в ухото. Резултата е, че всеки път измереното е различно и аз се побърках Crazy
После, след консултацията с педиатъра, реших, че след като папка, спинка и ака и сополчетата са прозрачни, явно не е болно детето. Сега се мъча да и капя физиологичен разтвор в нослето и ако мога да изсмуча нещо с помпата, не че ми се получава де ooooh! Sick
Хубавото е, че когато сме навън няма и помен от сополките  Mr. Green и съответно и днес бяхме сумати време навън. Установих, че навън по-малко се разсейвам и по-лесно чета за изпита. Май този път ще е много скучен и дори досаден  ooooh! а и много терминология (всичко е на английски) и малко ще ми е гадно  #Crazy но който се е хванал на хорото ...

# 569
  • Испания и Стара Загора
Момичета,можете ли да ми кажете как да си увелича кърмата.Какво да ям или да пия за да имам повече.От вчера лявата ми гърда е почти празна  и караме само на дясната,но на Андреа не й стига и огладнаява след 1-2 часа.А не ми се иска да започвам с АМ.Поръчах да ми донесат от БГ лактогонен чай,но до тогава трябва да се справя с други средства.Пия безалкохолна бира,но вече не ми дайства.И друго,което искам да ви питам е за акането.Андреа ака веднъж дневно или веднъж на 2 дни.Според педито било нормално. newsm78Какво да правя за да ака по-често?

Общи условия

Активация на акаунт