Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 442
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София; Дружбето
Честито на Дидии, dessi79, Надина и bubole4e Hug
bubole4e, ние с теб и тринити сме били по едно време в болницата newsm78 ма като не си знаем фейса не сме се познали Grinning И мен ме изражда д-р Николова и двата пъти, страхотен човек и лекар
Хайде да се оплача първо - кърмата ми е ужасно малко, цедя по 150 мл на ден общо  Cry Идеята да давам адапте ме убива, но ме е страх, че ако не давам Габи ще започне да спада на тегло, а при него това не е желателно. И направо се раздирам от тази дилема ooooh!
Другата новина е, че може да го изпишат утре или в събота, но не смея да тая особени надежди, за да не се разочаровам
За водата - за кърмени бебета смятам, че не е нужна, освен с особени случаи. Има деца, които са като жаби Grinning За бебета на АМ си трябва, пък и там мама знае колко е изяло отрочето и водата не пречи

# 541
Статийката е хубава. Аз не съм за крайностите - категорично без или със вода.
Работата е там, че мен преди 10 години ми казваха да давам задължително подсладена вода. И аз давах. Сега чета много и различни мнения по всички теми - както и вие. Та ми казваха вечер да давам на бебето подсладена вода, да не пиело мляко, да не му се натоварва стомахчето, а и по-лесно да се откаже от нощното хранене. Това си е пълна глупост, си мисля сега.
Не че няма съвсем да давам вода, но ако давам, то ще е ако сме на АМ и по-рядко ако сме на кърма (дано!!!), но и в двата случая под формата на чайче и в никакъв случай подсладена! Каква е позлата от захарта? Нали на нея й викаха "бялата смърт"?

# 542
Бебетата на АМ си поемат нужната вода пак от млякото, което се прави с вода. Всеки преценява сам разбира се, а и всяко бебе си е различно. Мен свекърва ми ме побърка с врънкане как трябвало да му даваме вода. Педиатърката ми е категорична, че докато не го захраня няма нужда, а и е вредно.

# 543
Simple Smile да, в крайна сметка колкото хора, толкова и мнения, кое от кое по-правилни Simple Smile
Май най-верен е майчиния инстинкт Wink

# 544
Честито на Дидии, dessi79, Надина и bubole4e   bouquet
Да са Ви живи и здрави рожбите!!!

На мен днес ми казаха утре да влизам в болница, да съм била там под наблюдение... Sad
Та така момичета, стискайте палци, утре сутрин отивам в МД да ме приемат, пък дано беба реши да тръгва, че хич не искам да предизвикват раждането...., но пък каквото стане в края на краищата няма да стои все вътре.

Момичета нещо ме тресна нервата и шубето  Embarassed
човек да каже че ми е за сефте Confused

# 545
mam_ma стискаме палци да тръгне само... и съвсем скоро да се гушкате с бебо....  Hug
а за шубето - напълно те разбирам мене също много ме е шубе....
tsveta разкажи ни малко за раждането...ако ти се разказва... нали и мен ме спрягат за секцио в шейново а ти си ни много пресна.... Simple Smile

# 546
  • Бургас
Честита щерка Саня на Буболече! Да е много здрава малката принцеса! Hug

Ние сега се прибрахме с Бобката от разходка. Днес прекарах целия ден в чистене и за малко да не остане време за разходчица.
dundito2, слагай горещи компреси и веднага цеди! Така се спасих аз и вече мога да се похваля, че гърдите ми не се втвърдяват изобщо и лактацията се регулира идеално. Вече се цедя на 6 часа веднъж, едновременно и двете гърди и сутрин на изцеждане вадя около 240-250 мл, а следобедните часове около 200 мл. Успявам да натрупвам и запаси във фризера.
Моята формула на успеха е- като излязат бучки, налагам много гореща хавлиена кърпа като компрес върху гърдата, с едната ръка натискам бучката и в посока на часовниковата стрелка с пръст я натискам масажирайки, докато бучката изчезне. И с помпата цедене!  Peace В тази връзка да похваля електрическата помпа на Авент- това е чудо! Уникална помпа, рекламирам я вече с 2 ръце! Просто ме е яд, как с дъщеря ми съм се тормозила толкова време с ръчна, вместо да купя това изобретение гениално! Който я е измислил- Господ здраве да му дава!!!

Да не пропусна да се включа и аз за водата- изцяло на кърма сме, храня точно през 3 часа и между храненията като се събуди си му давам вода- чиста, преварена, без никакви подсладители и прочие! И човека си я поема с най-голямо удоволствие. С дъщеря ми съм процедирала по същия начин. Не мисля, че е вредна за него. Щом му се пие- да пие човека!  Mr. Green

mam_ma , стискаме палци, миличка! Ще чакаме да ни зарадваш с хубави новини в най-скоро време!  Hug

# 547
Maria27 чул те господ, дано да се обебвам по-скоро! HugНе ме е страх за мен, страхувам се за бебето и нямам търпение да видя, че всичко си му е наред!
Мam_ma, RAQSVETLINOVA  не се тревожете излишно, всичко ще е ок. Важното е да сте позитивно настроени! Поне горе-долу вече му се вижда края!
Мен пак ме върнаха от болницата-тоновете са леко ускорени, ама ще чакаме. Апарата отчита едни контракции, които аз изобщо не усещам. Акушерката ме изпрати пак с думите, че тази вечер ме чакала, ама като гледам ще и вържа тенекия. Сега отивам на родителска среща-да се заклещя на чина...а така ми се искаше да я пропусна! 

# 548
ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ! ДА СА В ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА

Аз пък давам подсладена вода,не че много пие-по една две глътки на ден Wink.Можете ли да ми кажете(тези,които сте против) защо не се дава подсладена вода?

# 549
Честито на всички нови мами!

Само да се отчета,че още сме си 2в1!
Хем си викам,че не трябва да се изнервям,
хем не се получава и имам чувството,че бебето
хич и не мисли да се ражда!
Може ли някой да ми каже от къде се
взима болничен,ако преносиш?

Спокич и аз съм вече в компанията по преносване.  Peace Днес лекарката ми каза, че няма да е в близките 3-4 дни (това след преглед), така че ще си довършим чистенето с таткото и госпожицата да заповяда...  Wink Аз и багажа не съм си събрала, така че общо взето май не съм се настроила да раждам.
За болничния ми (старият с който имам проблеми) ми казаха, че ще го изплатят към сряда-четвъртък  което ме радва, защото вече бях решила, че ще го караме на заеми по никое време.
Някой питаше кога трябва да се изплати болничния. Обикновено това е месецът след като е подаден, т.е. ако е за август - към средата на септември. Това разбира се ако счетоводителките наистина са си свършили работата, че иначе стават големи каши. Това, което мога да кажа е, че колкото пъти се обадя за информация на телефона в НОИ винаги има кой да ми отговори на въпросите и да провери проблема. Поне някой си върши работата. Дали е подаден болничният, ако нямате ПИК може да се провери на същия телефон за справки по ЕГН на човека. Ако е предаден и заведен, могат да ви дадат информация кога горе-долу ще го изплатят.
За болничен след датата на термина - днес ми казаха, че ще ми издадат от болницата (Шейново) след като родя, за да се знае все пак за колко време ще е, няма как да стане предварително.

Иначе, аз започвам да бъда редовен посетител на Шейново от утре. Ще се ходи всеки ден, да не ме забравят нещо.   smile3534smile3534 smile3534

mam_ma, всичко ще е ОК, не се притеснявай.  newsm10

# 550
Здравейте мацки.
Първо да честитя новите бебчета. Да са здравички и да радват много мамите и татковците!
Бих искала да попитам как точно да кача снимки в албумчето. Нещо не се справям.
Относно водата: аз давам подсладена. За жълтеницата - нашата педи каза да слагаме на  100мл. две чаени лъжички, за да отмине по-бързо. Иначе с каката слагахме по една лъжичка. просто беше по-малко изразена.

# 551
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!   bouquet

Днес цял ден нямам време да се включа, направихме страхотна разходка с малкия, хем си посвърших и работа из центъра, а малкия спа непробудно през цялото време. Много хубаво беше.  Grinning

Гледам че обсъждате водичката, затова бързам да споделя моите притеснения. Още като ни изписаха, педиатърката ни каза задължително да давам водичка със захар, защото Сами беше още със жълтеница. И въпреки, че аз бях против, реших пак да й се доверя и започнах да давам. Е, не му давам много, въпреки че той я пие с голямо удоволствие (нали е сладка), но аз го ограничавам и за едно денонощие пие по 20-30 мл. До тук добре, обаче вчера се наложи да отидем при педиатърката, че от два дни малкия има ужасен обрив по вратлето и лицето, и тя като го видя ми каза, че жълтеницата още не му е минала. То и аз виждам, че е още жълт, особено на очичките, но не се замислих, че вече трябваше отдавна да е минала. Та сега и за това се притеснявам, според докторката трябва да увелича водата, която му давам, защото не било добре, че е още със жълтеница.  Sad Моля ви да споделите - има ли и други бебчета, на които жълтеницата още не е преминала?

Относно нощното хранене - в никакъв случай не бих отучила бебето от него, когато то се почуства готово, тогава ще спрем. Сега и денем, и нощем се храним на 2-3 часа, не ми е особен проблем, още повече, че той бързо се засища, не повече от 20 минути суче, ако го оставя повече, задължително повръща. Хриси се отказа от нощното хранене, когато стана на месец и половина, дано и при малкия стане толкова бързо.

Стискам палци на всички, на които им предстои да влизат в болница, моля се да гушнете здрави и хубави бебчета. И мен ме беше хванало шубето два дни преди секциото, не можех да спя и само мислех какво може да се случи. Така че съм съпричастна с всички ви, но всичко ще мине и ще забравите за притесненията си когато гушнете малките си съкровища. Прегръщам ви!  Hug

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 18:41 от kiαrrα

# 552
Еи благородно ви завиждам на тия промишлени дози кърма, които може да изцедите... Вчера успях да исцедя 100мл  на един път и бях на седмото небе, а тия 200 са просто химера в момента.  ooooh! Наливам се като луда с течности, мляко и т.н. ама нейсе. Ако някой има на идея какво още засилва лактацията да споделя -и на челна стойка ще застана, ако трябва.
Относно водичката ние сме на смесено - кърмата ми не стига понякога и му давам и АМ на Фризолак по предписание на педиатърката. Давам и водичка колкото да си измие устичката. Днес му сложих малко захар във водата ама май ще я хвърля. Сякаш по му харесва без тая пуста захар.
Честито на обебилите се мамита и леко раждане на бременните коремчета!

# 553
Честита малка принцеса на мама Bubole4e!!!Да е жива и здрава и много щастлива!!!

За водичката аз мисля,че бебчето само си показва!Синът ми въобще не пиеше вода!Не му харесваше!Единствено през ноща цокваше по-малко!Захар преди 8години слагах по съвет на педито!Не мисля обаче ,че е правилно!
Mirinda,и аз от вчера съм,като теб-запушен нос,а разстройството ме започна днес!Склонна съм да мисля,че причината е скорошно раждане Mr. Green
Иначе днес пак ме хвана една мания да чистя,пера,гладя и т.н!Ефекта обаче не е предизвикване на раждане,каквато по-принцип е целта Mr. Green

# 554
 Честити бебчета на новите мами Дидии, Деси 79, Надина и Буболече newsm51 Да бъдат здрави и много послушни!

Аз вода не давам, освен в началото глюкоза заради жълтеницата. Обаче с пишката не знам как да процедирам - едни казват още веднага, други след 2 месец, трети  изобщо не забелват  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт