Септември'09 - 49 - Нека Бог е с нас и с бебчетата ни!

• 22 456
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Честито на мама Буболече и на малката Саня!   bouquet Hug Бебето е с размерите на голямата ми дъщеря Simple Smile

# 526
Честито на Деси, Надина и bubole4e да са ви здрави и послушни бебенцата !!
Симбиоза не се ядосвай няма къде да ходим ще родим , я виж колко мами преносват на тях със сигурност им е по-нетърпеливо.
d34 и Mirinda усещам как вие сте следващите...
Аз много силно стискам палци да не пренося.... Щото гинеколога, който ми следи бремеността ми е в перник а хич не ми се ходи до там ...... Ама ако трябва и там ще ходим.... ама днес ни е много пуста темата... заради хубавото време ли.... или щото сме малко вече 2 в 1...

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 14:44 от Maria27

# 527
честито на мамите- дидии, деси, надина и буболече.
 моите гърди така се надуха в родилно още. спаси ме горещ компрес и много цедене на ръка, че с помпата ме болеше много. и често подаване на бебо да суче. това беше с мен. пожелавам ти бързо да овладееш положението. знам, че е болезнено.
 при нашето педи положението е същото. възрастни и деца на едно, като се има пред вид, че ред никой на никой не дава. преди имаше табелка, че децата до 7г. са с предимство, но вече и това не важи.
 проверявам за парички, ноняма. очаквам чак към 17-ти октомври, с детските. и болничния чакам горе-долу тогава. те нашите счетоводителки са екстра, но шефа нещо не му се плащат осигуровки  newsm78 няма значение. да  го мисля и да не го мисля, все тази.
 аз честно да ви кажа, момичета, говорех много на бебто. дори, когато бяха веселите контракции и не бях сигурна дали въобще ще раждам, пак говорех на бебо. казвах му да свие ръчички, да влиза в родовия канал. бях чела някъде за една родилка, която така напътствала бебето си. пробвах и аз  Peace а когато контракциите ми вече не бяха никак весели, говорех на бебо да излиза по-бързо, че тормоза е и за двамата. ами, бързо родих  Grinning а преди това, всеки ден го канех да излиза и му казвах как всички го чакаме и че нямам търпение да го гушна  Simple Smile и той, милия, се смили над мен - родих 4 дни преди термин  Laughing
  Heart Eyes хайде, хубав ден, мами  Heart Eyes

# 528
  • София
Честито на родилите мами!!!  bouquet
И ние сме още 2 в 1, вече и аз губя търпение.. Thinking
Мъжът ми пък се радва, че бебо щял да е везни...
Искам да ви попитам: на ЖК бях на 16 и доки каза, ако пренося да ходя на тонове,а терминът ми е 29. А като гледам всички май ходите без да сте преносили и малко се притеснявам , че стоя така без да ме наблюдават newsm78. Не трябва ли всяка седмица да се ходи?
Благодаря предварително Hug

# 529
 Здравейте, мами  Hug
 Не се ядосвайте милички, които преносвате. Няма да си останем бременни. Я ме вижте мен, днес 9-ти ден преносвам, но съм се въоръжила с търпение и това е. Трудно е, но няма начин. По видеозон термина ми е 22-ри и днес е 2-ри ден, но иначе си ме водят 9-ти преносване. Няма страшно, скоро всички ще бъдем мами и ще си гушкаме слънцата.
 Прегръщам ви, хубав ден на всички.
 Ние утре сме на прегледи, стискайте палци  Praynig Praynig Hug

# 530
Искам да питам мамите дават ли подсладена вода на бебчетата  и колко като количество захар слагате в нея?

# 531
  • Испания и Стара Загора
Искам да питам мамите дават ли подсладена вода на бебчетата  и колко като количество захар слагате в нея?
Подсладена вода не давам NaughtyИли чиста ,или с чай против колики на Блевит Peace

# 532
Искам да ви попитам: на ЖК бях на 16 и доки каза, ако пренося да ходя на тонове,а терминът ми е 29. А като гледам всички май ходите без да сте преносили и малко се притеснявам , че стоя така без да ме наблюдават newsm78. Не трябва ли всяка седмица да се ходи?
Благодаря предварително Hug
И на мен не ми слушаха,нито записваха тонове на бебето в Токуда - там ме следят. Едва като отидох в Окръжна, Жекова ми каза всяка седмица да ходя, докато родя. И нищо не плащам... На тебе някога слушали ли са ти тоновете на бебето? Ако да, и всичко е наред - споко, то няма да се промени в последния момент. Или най-добре си помоли доктора те включи. Познава се и дали има контракции, така че си помага записът на тонове  Peace

# 533
Подсладена вода не давам NaughtyИли чиста ,или с чай против колики на Блевит Peace
По последни новости, вода на бебета, които се хранят с кърма, не се налага да се дава вода, още по-малко подсладена! Аз едно време давах, но сега нямам намерение. И аз като Анита смятам - само като чайче, евентуално чиста, но съвсем малко.

# 534
Аз сега се прибирам от доки , вече се разбрахме окончателно за 26 и така , Confused ох момичета много съм притеснена досега някак не бях и сега изведнъж такава паника ме е обзела  Embarassed че не знам направо, ох Дано Бог наистина е с нас и пази бебчетата ни момичета Praynig Hug

# 535
  • София
Благодаря ви,момичета,за отговорите и
успокоението!Вярно е,че няма къде да
ходим и ще родим,но ми се само да тръгне
и да не преносвам,а не да предизвикват раждане!
В края на краищата,каквото е писано,това ще е!

# 536
  • Испания и Стара Загора
Не съм много съгласна с това,че на кърмени бебета не се дава вода.Когато на Андреа й е топло,не иска кърма,а пие вода. Peace

# 537
За течението не се притеснявайте. На мен цикълът ми дойде на 50тия ден след раждането, дотогава си имах нещо като кафеникаво течение. Първият цикъл освен това е много обилен - едвам ми стигнаха 4 пакета с превръзки.

Честито на новите мами.

На преносилите.... да се насладите на положението и да си поспите докато все още можете  Laughing

# 538
Не съм много съгласна с това,че на кърмени бебета не се дава вода.Когато на Андреа й е топло,не иска кърма,а пие вода. Peace
Да, това е идеята. А не да се налива бебето излишно с вода. Ако то си иска - да. Но не и подсладена - това е основното. Wink

# 539
Да, това е идеята. А не да се налива бебето излишно с вода. Ако то си иска - да. Но не и подсладена - това е основното. Wink
]
Вижте една статия по повод водата и бебетата:
Цитат
Нуждае ли се кърменото бебе от вода?

Кърмените бебета не се нуждаят от вода, макар при изкуствено хранените нещата да стоят по-различно. Кърмата съдържа достатъчно вода (всички нейни съставки са разтворени във вода), за да не ожаднява бебето ви дори при много горещо време. В крайна сметка, преди 100-200 години не е имало специални биберони, за да дават майките на децата си вода.

Проучвания, правени в страни с горещ тропичен климат показват, че бебетата, които са изцяло на кърма, се обезводняват по-рядко от бебета, които са кърмени и пият допълнително вода и/или сокове.

Адаптираните млека съдържат по-високи концентрации от минерали и соли, и на бъбреците е необходима вода, за да могат да изхвърлят излишъка от организма на бебето. При кърмените бебета водата не само не е необходима, но може и да намали желанието на бебето да суче, тъй като стомахчето му е пълно с вода. Затова у нас често се появяват проблеми с кърменето, особено след като към водата се добави и даването на плодови сокове от 40-60 ден. Бебетата се засищат и не поемат достатъчно кърма, започват да наддават по-малко или изобщо спират да наддават.

Водата трябва да се избягва и по още една причина – малките бебета се объркват, когато трябва да сучат по два различни начина – от гърдата и от биберон. Движенията на челюстта и езика са различни. Може бебето да отхвърли шишето, защото е свикнало да суче от гърдата; или да предпочете да пие само от него, защото му е по-лесно. Вторият случай е много по-често срещан. Бебе, което е жадно, може да задоволи жаждата си, като суче по-често за по-кратко. Така то поема по-воднистото мляко в началото на храненето, без да стига до богатия на мазнини и витамини “десерт”. Кърмените бебета сами знаят, как да утолят жаждата си и могат да преценят, колко кърма и колко често им е необходима.

Общи условия

Активация на акаунт