Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 111 217
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Добро утро!
Отдавна ви чета,но все не остава време да ви се представя.
От три години имам двустранна ДХ  Л4-Л5,Л5-С1 Sad,доказана чрез скенер.
След поставяне на диагнозата последваха атаки с инжекции,физиотерапия,мануален масаж и т.н,докато
лекуващия ме лекар вдигна ръце от мен и ми предложи операция.
Само да уточня:аз нямам изтръпване по крака,при криза имам ужасно силна болка в поясната области това е....
Чак пък операция...
Та започнах да търся алтернатива някаква и чрез този форум открих един дядо във Варненския квартал Аспарухово.
Честно казано отидох с голямо недоверие,но от тогава вече 2 год. с негова помощ забравям за болката.През 7,8,9 мес.ДХ напомня за себе си,но аз тичам при дядото  и така.В подписа ми ще видите,че имам бебе на 10 мес.През 9-те месеца нямах проблеми,но на 40-я ден отново бях с криза Sad....и колелото си се върти.
Споделих моя опит,ще се радвам ако ме приемете сред вас.
Много знаете,информирани сте и мнооого полезни.Благодаря ви  bouquet

Между другото онзи ден отидох при Доц.Новаков да ме погледне и евентуално да си изпрося нов скенер или представяте ли си LaughingЯМР,пък той ми определя 18 дек за операция.Абе защо толкова искат да ме режат тези доктори,бе Crazy
В момента съм здрава,права ,без болки,пък тееее......мани,мани...докторя Simple Smile
та така
хубав ден от мен и синчето,с което пишем в момента Simple Smile

# 676
Цитат
Създават почти същите проблеми като ДХ, но само дето няма криза, иначе ако си наведен боли, ако си вдигаш карака пак боли, по цял ден не можеш да си намериш място на стола   и др.
Пазете се да не стане ДХ че тогава е още по зле  , аз от 2006 имах Протрузия и знам какво е ама акъл ако бях разпитал тук, сега нямаше да съм с ДХ 
Тишо, кажи как да не стане ДХ? Аз имам хернии на шията, а на кръста засега само протрузии. Но и така пак ми създават проблеми. Само пазене ли трябва или какво друго?

Най вече пазене от вдигане на тежко  Naughty, след това пазене от простуда  Naughty
Упражнения за укрепване на мускулатурата  Wink. Хранителни добавки, това разрушаване на диска е резултат от липсата им, клюкозамин и т.н
И е хубаво да ходиш на санаториум поне 1 път годишно.
При мен се стигна в следствие на настинка, един ден работих в вода около 20см с ботуши н обеше Януари  Crazy това беше в Петък, Неделята ходих на разходка в гората и кат осе прибирах на долу по байра, нал изнаеш когато спускаш  и има камъчета как ти се пързулват краката и се получава едно като друсане, та по средата на пътя вече не можех да ходя Cry с 300 зора се прибрах това беше на 13 Януари.
И съответно не взех мерки излязох в болнични на 04.03.2008, горе долу 2 месеца нищо не правих само се мъчих и отгоре на всичко си купих една електрическа възглавница та се загрявах през това време  ooooh!

# 677
Добро утро!

Здравей Добре дошла  Hug
Тия дядовци са малко съмнителни, какво по точно ти прави?  newsm78
В никакъв случй не си за операция, кажиим да си гледат работата, ами те това си умеят и това праят, пък издравната каса отпуска парички за тая работа, що да не те резнат  Mr. Green

p.s. млакия бонбон е много сладък  Hug

Добро утро по обяд  Hug
Моите болки отминават. Вече са мого заглушени ... Разбрах аз от къде са се стили за мен ама късно  Whistling  Laughing Важното е, че отминават.

ще ме светнеш ли?, че нещо не мога да се сетя  Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 11:26 от tishoo

# 678
  • София
Аз и сега не вдигам тежко, но знам ли кой ден ще се подхлъзна и ще си падна на д. А съм чувала, че и от кихане, рязко усукване и т.н. може да стане. Абе май цял живот ще съобразяваме всяко движение. Cry
 Kadi, и аз се заинтересувах как те е лекувал дядото?

# 679
Аз и сега не вдигам тежко, но знам ли кой ден ще се подхлъзна и ще си падна на д. А съм чувала, че и от кихане, рязко усукване и т.н. може да стане. Абе май цял живот ще съобразяваме всяко движение. Cry
 Kadi, и аз се заинтересувах как те е лекувал дядото?

Пази си кръста като очите, че после е страшно  #Crazy
Кихане също може да ти навреди, когато се навеждаш или усукваш винаги трябва да го правиш плавно без резки движения  Peace

# 680
Добро утро!
От три години имам двустранна ДХ  Л4-Л5,Л5-С1 Sad,доказана чрез скенер.
След поставяне на диагнозата последваха атаки с инжекции,физиотерапия,мануален масаж и т.н,докато
лекуващия ме лекар вдигна ръце от мен и ми предложи операция.
Само да уточня:аз нямам изтръпване по крака,при криза имам ужасно силна болка в поясната области това е....
Чак пък операция...
Та започнах да търся алтернатива някаква и чрез този форум открих един дядо във Варненския квартал Аспарухово.
Честно казано отидох с голямо недоверие,но от тогава вече 2 год. с негова помощ забравям за болката.През 7,8,9 мес.ДХ напомня за себе си,но аз тичам при дядото  и така.В подписа ми ще видите,че имам бебе на 10 мес.През 9-те месеца нямах проблеми,но на 40-я ден отново бях с криза Sad....и колелото си се върти.
Споделих моя опит,ще се радвам ако ме приемете сред вас.
Много знаете,информирани сте и мнооого полезни.Благодаря ви  bouquet

Между другото онзи ден отидох при Доц.Новаков да ме погледне и евентуално да си изпрося нов скенер или представяте ли си LaughingЯМР,пък той ми определя 18 дек за операция.Абе защо толкова искат да ме режат тези доктори,бе Crazy
В момента съм здрава,права ,без болки,пък тееее......мани,мани...докторя Simple Smile
та така
хубав ден от мен и синчето,с което пишем в момента Simple Smile

Добре дошла при нас! Много силна стана варненската група нещо! Кади, кой е този доцент Новаков? Да не е невролог в Санита? Чак пък до операция...

# 681
Добре дошла при нас! Много силна стана варненската група нещо! Кади, кой е този доцент Новаков? Да не е невролог в Санита? Чак пък до операция...

Да бе верно на последък много хора от Варна имат ДХ, да не е заразна при вас  Laughing

# 682

Да бе верно на последък много хора от Варна имат ДХ, да не е заразна при вас  Laughing
явно  Laughing
успешна и безболезнена седмица на всички  Hug

# 683
]

Ти остави, че взеха и да забременяват тук, взе да ме хваща шопето нещо  newsm09  дали пък варненските невролози не правят някои номера  smile3506
Момичета, това беше шегичка, да не се стегнете нещо! Да сте живи и здрави и все по-вече бебета да раждате!

# 684
  • Варна
Благодаря ви за посрещането Hug
Да,ОК,невролога в Санита е.Първо не повярва,че съм с ДХ/защото ме видял през прозореца да тичам към кабинета,бях закъсняла/,пък като видя скенера започна едни заплахи,че до 2 год .нерва ми щял да замине,големи били херниите,на лоши места и т.н  Cryи хайде на 18-ти декември на операция #2gunfire,как пък го измисли? #Crazy
Луда работа. Shocked
А дядото ми"прибира"хернията с леки кръгообразни движения с пръстите върху тях.Не боли,не разтяга,не усуква.
За около 10-12 масажа по 10-ина минути и после съм като нова. Simple Smile
След като родих вече се шегувам,че съм на абонамент при него,защото ми се налага да ходя на 2,3 мес. по разбираеми причини /дечко е вече 10 кг/:)
Единственото неприятно е,че няма часове,отиваш и чакаш,а хора мноооого,все прегънати. SadА е и  скъпичко-20лв на сеанс,но действително той е моето спасение от кризите,от както ходя там не съм пила никакви илачи,не съм ходила на ФТ,пък за курорт да не говорим,а ми се ходи Simple Smile

Много варненци,наистина.Ами то с този вятър-как да си опазиш кръста?  Confused

# 685
Кади, наистина е много странно! Първо Новаков доколкото знам не е доцент. Второ и аз съм ходила при него, вярно, след първата операция, но не ми направи впечатление да обича операциите. Като всеки друг невролог Laughing И е странно как пък точно на теб ти е предложил! Но, ДОКТОРЯ, точно както и аз им казвам! Само че при теб няма всички симптоми и си мисля, че ще е най-добре да направиш ЯМР и да се види точно за какво става въпрос.

Аз ще взема да формирам Варненска дискова партия! Няма да стане иначе. Булке, ти ще си Главен секретар и отговарящ по резервните части! Аз ще водя счетоводството, че то много ядене и пиене ще има! И сигурно и на боулинг ще се налага да ходим  newsm62  Пък както всички се насочваме към Санита ще трябва и някой отстъпки вече да вземаме от докторята! Няма само те да ни скубят!

# 686
Благодаря ви за посрещането Hug
Да,ОК,невролога в Санита е.Първо не повярва,че съм с ДХ/защото ме видял през прозореца да тичам към кабинета,бях закъсняла/,пък като видя скенера започна едни заплахи,че до 2 год .нерва ми щял да замине,големи били херниите,на лоши места и т.н  Cryи хайде на 18-ти декември на операция #2gunfire,как пък го измисли? #Crazy
Луда работа. Shocked
А дядото ми"прибира"хернията с леки кръгообразни движения с пръстите върху тях.Не боли,не разтяга,не усуква.
За около 10-12 масажа по 10-ина минути и после съм като нова. Simple Smile
След като родих вече се шегувам,че съм на абонамент при него,защото ми се налага да ходя на 2,3 мес. по разбираеми причини /дечко е вече 10 кг/:)
Единственото неприятно е,че няма часове,отиваш и чакаш,а хора мноооого,все прегънати. SadА е и  скъпичко-20лв на сеанс,но действително той е моето спасение от кризите,от както ходя там не съм пила никакви илачи,не съм ходила на ФТ,пък за курорт да не говорим,а ми се ходи Simple Smile

Много варненци,наистина.Ами то с този вятър-как да си опазиш кръста?  Confused

Дядото, щом така действа не е опасен, само не се съгласявай да те усуква или на някакво друго изтезание  Laughing
Абе сега не обвинявайте вятъра, май много ходите във Варна с голи кръстчета  Mr. Green

Лили, ако гласувам за вас ще има ли някакъв бонос и за мен  Laughing

# 687
Лили, ако гласувам за вас ще има ли някакъв бонос и за мен  Laughing

Тише, ти ще си почетния ни гост! На ръце ще те носиме! А от тебе само кафенцето   food010

# 688
Тише, ти ще си почетния ни гост! На ръце ще те носиме! А от тебе само кафенцето   food010

Ей, ей ама искам Марулката да

ме носи, щото каза, че вече не я боли  Laughing
За кафенцето вие си знаете, че няма проблеми  Wink

# 689
Аз да ви се похваля, днес ми махнаха шевовете и за сега всичко е ок newsm03

Общи условия

Активация на акаунт