Трудно решение ... развод

• 7 251
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
Отрязвай тогава както си го решила!

Аз не разбирам защо е нужда темата във форума. Несигурна си в решението си? Какво очакваш от хората да те посъветват? Твоята история е някакъв уникум, кой мислиш се е сблъсквал с подобно?
Аз лично много по-рано бих го направила. Това е чудесно че с бившия сте запазили прилични отношения и е готов да ти протегне ръка. Направи го! Мисля че сегашния ти мъж не ти вярва че ще го направиш- втори развод е все пак. Ще се осъзнае едва като ви загуби.

п.с. Коя зодия е това мекотело?

# 61
сегашния ми съпруг е телец.

# 62
хениа,
права си, той си мисли, че никога няма да го напусна,
незнам защо много хора си мсилят, че втори развод може да ме уплаши.
Аз съм си самостоятелна, финансово съм независима, в смисъл мога сама да се издържам, а и децата също.
Не виждам защо трябва да оставам във връзка, в която не получавам уважение.
А доверието също съм го изгубила, забелязвам че той също ме послъгва за доста неща /във финансов аспект/,
правих компромиси, търпях, карах се, говорех , обяснявах ... и се уморих от тази връзка и от него.
Виждам, че понякога когато не му е удобно и ме лъже, питам се щом ме лъже заради родителите си, значи той държи на тях повече отколкото на мен, боли ме от истината, но трябва да я приема.
Писах тук във форума, защото все пак става въпрос за развод, а и съпругът ми и родителите му все повтарят, че съм преувеличавала и издребнявала, исках да видя дали това е само моя гледна точка.

# 63
хениа,
права си, той си мисли, че никога няма да го напусна,
незнам защо много хора си мсилят, че втори развод може да ме уплаши.
Аз съм си самостоятелна, финансово съм независима, в смисъл мога сама да се издържам, а и децата също.
Не виждам защо трябва да оставам във връзка, в която не получавам уважение.
А доверието също съм го изгубила, забелязвам че той също ме послъгва за доста неща /във финансов аспект/,
правих компромиси, търпях, карах се, говорех , обяснявах ... и се уморих от тази връзка и от него.
Виждам, че понякога когато не му е удобно и ме лъже, питам се щом ме лъже заради родителите си, значи той държи на тях повече отколкото на мен, боли ме от истината, но трябва да я приема.
Писах тук във форума, защото все пак става въпрос за развод, а и съпругът ми и родителите му все повтарят, че съм преувеличавала и издребнявала, исках да видя дали това е само моя гледна точка.
Не,не е само твоя гледна точка.Изобщо не издребняваш!Аз да съм такива скандали ще вдигна(вдигала съм скандали и за мн по-малки неща,за да прекъсна всякакви по-нататъшни опити на родителите на съпруга ми да ни диктуват живота),че ще му се види нанагорно на тоя синковец!

Абе днеска ми е ден да се ядосвам само....Кво ми става...

# 64
Ясно е, че и издръжка за детето няма да видиш. Не може ли поне да си спестиш някак местенето по квартири и да запазиш жилището?

Ако останеш в жилището и подадеш молба за развод?
Не може ли да го пратиш за малко някъде и да го изнесеш при родителите, същевременно да смениш  бравата.
Прати го с мама и татко на зимен курорт.
По-добре да се дадат пари за гледачка, отколкото за наеми.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 22:14 от white s.

# 65

ooooh!

Те са много нерешителни към промени. Просто нищо не обичат да се променя и трудно съзряват за ново. Остане ли без работа трудно започва нова, т.к. не е предприемчив и инициативен.  Но започне ли, няма мърдане от службата и се издига бързо в положение. Това не е човек за бизнес. Но е перфектния служител, страхотен специалист с своята област. Ако искаш да му помогнеш, помогни му да започне работа и няма да имаш после никакъв проблем.

Ужасно привързан към родителите и има склонност да си ги храни. Най-добре да е далеч от маминка, защото майките им си ги въртят на малкия пръст. Ако искаш да си го имаш, трябва да приложиш усилия да го отведеш по-далеч. Дали ги обича повече от теб, този въпрос не трябва да си задаваш. Обича ги много. И им се чувства длъжен.

Трябва да ти кажа че те са големи сметкаджии и трудно могат да се окажат самите те в твоето положение.

Ще блокира банковата ти сметка и една стотинка няма да видиш. Вярно че най-вероятно няма да предприеме стъпка да напусне, но ще ти покъса нервите с парите.
Той е много пестелив и умее да цени всяка стотинка. Даже до болка стиснат сребролюбец.

А ти самата коя зодия си?

# 66
Да, другата ми идея беше преместване на цялото семейство в друго жилище далеч от родителите и намиране работа на съпруга - ако искаш да си го запазиш, но май не е така.
Уф, телец  Sad   ... макар че има и куп др. фактори.

# 67
Преместването също не е лесно. Да се реши телец на преместване земята трябва да се обърне. Това е кардинална промяна на ежедневието им, на всичкото отгоре далеч от маминка...как така? Laughing

Аз мойто теле 3 години съм го обработвала с доводи и ултматуми докато го отмъкна в Канада. Laughing Нямам представа колко е отмъкнала майка му от него като пари преди това защото умишлено не исках да знам, но съм убедена че никак не е малко. Сега му е малко по-трудно да праща, но не пропуска и най-малката възможност.

Това което може да направи авторката е да си тръгне с ултиматум и конкретни условия. Когато ги изпълни, тогава ще те има теб и детето. Ето от реална заинтересованост те много добре разбират. Още повече като остане и без пари и види "къде серат гладните", много добре ще разбере накъде е с главата.

# 68
Аз не мога да разбера,как изнасейки се при бившия си мислиш,че ще запазиш добри отношенията с сегашния??? newsm12
И всъщност кои наистина ще ти гледа децата??
И ако направиш това което си намислила, те чака голям цирк,а не развод.Така или иначе дали ще останеш в жилището или не цирк ще има.
Затова сменяй патрона,събирай му багажа и да го няма.А щом им плащаш сметките абонирай го позвънете.

# 69
Това "кой ще ти гледа децата" аз не го разбирам. Кой гледа децата на двама работещи? Има градини и училищни занимални. Имам една позната която храни един неработещ търтей, който и скъсва нервите + 3 деца, като ходи на няколко работи само защото "нямало кой да гледа децата" ooooh! Глупост и оправдание.

Колкото до това че ще станели циркове с отиването при бившия, не мисля. Цирковете отдавна са станали.

Единствено трябва да му каже че тръгва, къде и защо отива там и какви са и условията да се върне. Това е.

# 70
ами не мислите ли че това съпругат й и родителите му могат да използват срежу нея, при евентуален процеп при развода, че тя се е пренесла при бившия

# 71
ами не мислите ли че това съпругат й и родителите му могат да използват срежу нея, при евентуален процеп при развода, че тя се е пренесла при бившия
И какво,ще осъдят авторката доживотно да им плаща телефоните и да им купува тоалетна хартия?
Няма да живееш вечно,оправи си живота и се постарай да си щастлива.Ти най-добре ще прецениш как точно.

# 72
офф  xenia, кутията ти е пълна

# 73
Xenia, мн си права за телците. Сегашния ми приятел е телец, баща ми е телец, точно описание си дала определено. Отделяш голямо значение на зодиите, както и аз. Ще ми е интересно да разбера ти самата, коя зодия си? Simple Smile
За всички останали, съжалявам за оф-а.

# 74
Разчистих кутията- момичета не съм астролог, не ме засипвайте с молби да ви разказвам за този или онзи.  Wink

Аз съм овенка и си ми личи отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт