Трудно решение ... развод

• 7 249
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
А ти самата коя зодия си?

Аз съм козирог.

Аз намерих друг начин, моя първа братовчедка замина преди около месец за чужбина,
апартаменът и е обзаведен. Днес сутринта и се обадих да я помоля дали мога да отида в нейния апартамент
временно, тя се съгласи, и утре ще отида до родителите и за да ми дадат ключа.
Нейния апартамент е обзаведен и затова не искат да го дават под наем, а и ще се върнат от чужбина едва след една година.

хения, да за ултиматумите си права, но при сегашния съпруг действат само временно.
Опитвала съм го заплашвала съм го и съм се изнасяла за няколко дни,
започват обещания, молби, в момента в който се прибера и всичко започва отначало.
Незнам защо той все си мисли, че аз забравям бързо, или че като не се говори по една тема и тя се забравя.

Не искам да го гоня от апартамента, защото искам да имам нещо с което да го държа в ръцете си.
Имам намерение да замина за чужбина , а ми трябва подписа за малкото дете.
Родителите ми живеят в чужбина от много години, аз самата съм живяла като тийнейджър там и след това завърших висшото си образование пак в чужбина, затова не се и притеснявам за работа.
В момента в който се разведа с него няма какво друго което да ме задържа в България.

# 76
Това вече е нещо друго,сега изглежда добре обмислено.А щом си козирог ще съумееш да избегнеш емоцията и да взимаш трезви решения за теб и децата.Желая ти успех.Ще следя темата newsm51

# 77
Козирог и телец би трябвало отлично да си подхождате.

И на двамата "чувствата" им минават през парите и изгодата.

Жалко че те изпуска и ще допусне да съсипваш живота на децата по чужбините! Това ще бъде най-голямата ти глупост.

# 78
newsm78
 Все пак тук става въпрос за хора с различни характери. Не винаги зодиите са точно описание на хар/ра на даден човек. Хората не се дялат като свирки - всички еднакви...  Rolling Eyes

# 79
newsm78
 Все пак тук става въпрос за хора с различни характери. Не винаги зодиите са точно описание на хар/ра на даден човек. Хората не се дялат като свирки - всички еднакви...  Rolling Eyes

Ами какво правят тези,дето не вярват в зодии.
Даже незнам мъжа ми коя зодия е...Боже,как
съм се омъжила без да проверя тази изключителна
важна информация..... Crazy
 offtopic

# 80
хения, много уважавам мнението ти,
сподели ми защо си мислиш, че ще съсипя живота на децата в чужбина?
Аз също бях на 12 години, когато родителите ми се преместиха в чужбина,
и средното си образование и след това следването ми мина там.
След това започнах работа в една интернационална компания,
след това се преместих във филиалът в България,
сега имам възможност да се прибера обратно в предния ми филиал.

От каква гледна точка си смяташ, че живота в чужбина може да съсипе някого, само заради
разсизмът в някой страни ли, или че децата са малки и ще бъдат без баща, защото
ако е това, аз няма да попреча на контакт, ако той е желан разбира се от таткото.

# 81
  • out of space
Отчаяна съпруга, шапка ти свалям (просто израз), но в цялата тема не прочетох по добри съвети от колкото си даваш сама на себе си.....
  bouquet

# 82

Жалко че те изпуска и ще допусне да съсипваш живота на децата по чужбините! Това ще бъде най-голямата ти глупост.

Абсолютно Peace.

# 83
хения, много уважавам мнението ти,
сподели ми защо си мислиш, че ще съсипя живота на децата в чужбина?
Аз също бях на 12 години, когато родителите ми се преместиха в чужбина,
и средното си образование и след това следването ми мина там.
След това започнах работа в една интернационална компания,
след това се преместих във филиалът в България,
сега имам възможност да се прибера обратно в предния ми филиал.

От каква гледна точка си смяташ, че живота в чужбина може да съсипе някого, само заради
разсизмът в някой страни ли, или че децата са малки и ще бъдат без баща, защото
ако е това, аз няма да попреча на контакт, ако той е желан разбира се от таткото.

Нещата са се стекли по най-добрия начин за теб като съдбата те е върнала в България преди да станеш чужда и там и тук. Децата пускат лесно корени в чужда страна, но кренчетата са повърхностни. Роднини и близки са в България и душата им е българска. Омъжват се за чужденци с които са прекалено различни и цял живот обричат на куфари. Получават образование с което реализация в България е трудна заради самото образование, а в чужбина заради произход. Сърце ги тегли към Родина, но животът им е изграден някъде там далеч. Състояние на безтегловност някъде по пътя между чужбина и България. И нито там, нито тук. Дърво без корен и живот без надежда. В лутане между две майки.

И мен ме отведоха когато бях на 14 и знам какво говоря, защото не бях щастливка да се върна в български филиал и да се омъжа за българин. И защото все още съм обречена да се скитам немила-недрага заради собственото дете което вече не може да учи в България. И само се моля да даде Господ да се върне един ден, да се омъжи там и по чужбина да ходи само по екскурзии.

Не разбирам аз ти този мъж заради работата и дохода който носи ли го обичаш. Това е риторичен въпрос честно казано, аз познавам психологията на козирога и знам че чувствата му са много странни ако въобще могат да бъдат наречени чувства пречупени през призмата на разум и сметки.

# 84
Сега и на мен ми звучиш доста по-логично и вече разбирам гледната ти точка. Което означава, че човек най-добре знае за себе си как да постъпи, когато е изправен пред кръстопът.
Извинявай, че в предишните ми постове не бях от най-любезните и вече си взех забележка.

Но не съм съгласна с Xenia, която обобщава. Аз съм козирог, живея в чужбина и съм с чужденец. Аз, лично се чувствам добре, защото съм с любимия човек и всичко останало се преглъща. Да добавя, че не съм се събрала с него по сметка.

Пак ще повторя - всеки трябва сам да избере пътя, по който да тръгне. Нека авторката на темата прецени кой е той, защото в крайна сметка живота си е нейн и тя ще сърба всички позитиви и негативи от това нейно решение.

Аз ти пожелавам да избереш най-правилното решение и съм убедена, че ще е така, защото виждам, че си борбена!   bouquet

# 85
  • Sofia
Късмет каквото и да решиш. На всеки се случва да остане без работа, но на вашия съпруг май му е изгодно ти да си глава на семейството, а нито една жена не би се чувствала добре в подобна ситуация. Радвам се, че не зарязваш децата, вярвам, че с борбен човек като теб ще се чувстват добре навсякъде. Желая ти да срещнеш човек, с който да споделиш живота си.

# 86
И мен ме отведоха когато бях на 14 и знам какво говоря, защото не бях щастливка да се върна в български филиал и да се омъжа за българин. И защото все още съм обречена да се скитам немила-недрага заради собственото дете което вече не може да учи в България. И само се моля да даде Господ да се върне един ден, да се омъжи там и по чужбина да ходи само по екскурзии.

на едно друго място не каза ли, че именно ти замъкна мъжа си в чужбина?
Сори, не е заяждане, и на мен ми харесват мненията ти, но не са ми логични понякога и смятам, че са продиктувани от емоция, носталгия и пр.

# 87

на едно друго място не каза ли, че именно ти замъкна мъжа си в чужбина?
Сори, не е заяждане, и на мен ми харесват мненията ти, но не са ми логични понякога и смятам, че са продиктувани от емоция, носталгия и пр.

Няма нищо лошо в емоцията. Ние сме балкански народ и живеем с емоция. А там където няма емоции не виреем.

п.с. мъжа ми от една "чужбина" го отведох в друга. Laughing Добре ми следиш изказванията, току-виж събрали от тук-от там биографията ми.

# 88

Аз ти пожелавам да избереш най-правилното решение и съм убедена, че ще е така, защото виждам, че си борбена!   bouquet
[/quote]
И  защо тогава не се бори за да запази семейството си и да промени нещата? На мен това  ми прилича на "Не мога да се справя и бягам" откъдето и да го погледнеш. По лесно ли ще е да гради живота си на ново ,отколкото да измисли как да оправи сегашното положение.
Имам чувството ,че не искаш Отчаяна съпруго! Просто си си втълпила този развод и не виждаш общата картинка.Погледнато отстрани нещата изглеждат прости-намираш начин да се оттървеш от досадните роднини на мъжа си и му намираш работа. Това е! Всичко друго гледам ви е добре,той не пие,не се бие,не изневерява ,уважава теб и децата,секса е на ниво,романтичен е....абе няма кусури просто. Я си помисли един следващ мъж колко от изброените може да има ,да не говорим за отношението му към деца ,които не са негови.
Мога още много да пиша....но главното е погледни нещата от различен ъгъл!
Един съвет относно роднините-звучиш ми сякаш си толкова добре възпитана,че наглоста на тези хора е непонятна за тебе и не знаеш как да реагираш. С простака трябва да си простак за да те разбере,никакви намеци няма да свършат работа. Заяви им ясно и в прав текст,че няма да ги подпомагаш вече-какво толкова ще стане? Ако пък не си човек на откритите действия скрий си пари,кажи че са ти намалили заплатата поради финансовата криза и недей плаща това онова,ограничи се в пазаруването ,абе изобщо да се вижда ,че има недостиг на пари.Така може и да накараш мъжа си да потърси работа.

# 89
....И  защо тогава не се бори за да запази семейството си и да промени нещата? На мен това  ми прилича на "Не мога да се справя и бягам" откъдето и да го погледнеш. По лесно ли ще е да гради живота си на ново ,отколкото да измисли как да оправи сегашното положение.
Имам чувството ,че не искаш Отчаяна съпруго! Просто си си втълпила този развод и не виждаш общата картинка.Погледнато отстрани нещата изглеждат прости-намираш начин да се оттървеш от досадните роднини на мъжа си и му намираш работа. Това е!......
Ти явно не си чела всичките ѝ постове. Тя две години се кара със съпруга си ради неговите родители Според жената не ѝ остава друга алтернатива освен да избяга от тези бирници.  И погледнато отстрани много лесно се приказва!

Общи условия

Активация на акаунт