Отговори
# 75
Еййй,днеска топло и всички сте "по вънка" /както казва баба ми/ Laughing....Никой не пише....Па и аз се засрамих,че не пиша мнвого много и ето пък днес за късмет чакам ,чакам,ама нЕма Ора.... Crossing Arms....Добре,че като чакам и не пуша,чееее.....щях две кутии да ги направя сигурно.... Laughing Mr. Green

# 76
  • на майната си
Уффф, пак Ви загубих с новата тема, ама сега нямам нерви да прочета всичко Simple Smile.
При мен всичко е ОК, държа се мъжки. Май вече не ми и липсват.

# 77
Уффф, пак Ви загубих с новата тема, ама сега нямам нерви да прочета всичко Simple Smile.
При мен всичко е ОК, държа се мъжки. Май вече не ми и липсват.

parsy, от най-железните  newsm20 newsm19

# 78
Добър ви ден  Hug  Честит празник!
Все по-хубави дни да ни срещат.
Не е много за хвалене, но все е нещо - последната цигара си стои, но покрай нея минават по 3-5 гаднярки дневно.
Почвам да усещам доста повече миризми. Обаче ми е такова - все едно съм в сън някакъв ..
Бабо Здравке, аз си сметнах колко мг дневно съм претоквала през дробовете (понеже пуших от леките напоследък) - събират ми се по 15-18мг дневно. А поаптеките (прованс, о, прованс) имат само по 21 мг лепенки. Та, затова не си взех. Може и да е грешка, знам ли. Но пък си взех дъвки с никотин. Може и това да е глупост, но ми е едно спокойно да ги имам. А навсякъде около мен цигари - където и да посегна - все цигари намирам. И си ги оставям. Но за едно си права - за да съм чиста на определена дата, трябва по-отрано да съм без пушек хич. Да.
Ами ще чета още. Че да взема да я изпушвам последната, че да се нареждам сред железните. Имаме потресаващи примери просто тук. Браво ви!   bouquet

# 79
Асса, купи си лепенките. Нищо, че са една идея по- силни.
На мен много ми помогнаха.
....и най- важното-(ако наистина ИСКАШ да ги откажеш)
 никога, ама за нищо на света не посягай към цигарата.
Първия ден ще ти е много интересно,
че ще оцелееш без дръпване.
Вторият ще почустваш удовлетворение.
Третият ще почустваш прилив на сили,
защото ще си докажеш сама на себе си, че ТИ МОЖЕШ!
Ще почнеш да се наспиваш...да се събуждаш сутрин с кеф....
....по- нататъка ще започнеш да се чудиш защо изобщо някога си пушила....
Номера с 3- 5 на ден не става.
Или пушиш, или- НЕ.
Лесно е! Сигурна съм, че ще справиш! Hug

# 80
Давам си сметка, че тук ще ми е по-лесно да ги откажа. Да ви се връща добрината  Hug
Аз пак с питания:
- някак ми е силно замаяно. не мога да разбера - вирус ли карам, или от отказването е това. Все едно в полу-сън го карам.
- интересно наблюдение - вчера се събудих с мисълта, че ... устата ми днес не прилича на загаснала доменна пещ. беше някак радостно Simple Smile
- като пия Тавипек, почвам да кашлям здраво. Ама така трябва да е, нали? Да не ги спирам ...
- Руске, ИСКАМ, да ... ако знаете как ИСКАМ да мине първия ден без цигара  hahaha   и днешния няма да е (гръмнах две половинки). Ако знаех, че са само по 21мг, щях да си взема. Много тъпо ... Ама който не чете внимателно ... А тези по аптеките - и те толкоз знаят - като ги питам за по-ниска концентрация, никой не рече, че просто няма. Еххх, да му се не види. А сега съм далече от аптеките ... Ще се справя ...
- не ми е нервно (в смисъл да си го изкарвам на другите), напротив даже. Обаче имам мускулна на корема - това от някакво напрежение непрестанно - все едно всеки момент нещо ще гръмне.  Joy   
- избрах си предишните дни за начало уж, щото щеше да ми е по-спокойно, извън обичайната среда. Обаче ... най-странното е, че пък извън нея - не можех да си намеря достатъчно работа за вършене. Кое е странното ли? Дадох си сметка, колко огромно количество време съм изкарвала в нищо-правене, с жеста, че ей го, на, сега пуша ... голяма бяла птица ... м-да.
- а тук съм си заредила едно стекче вода - като посягам - вместо кутия, хващам шише ... двойна полза един вид, да ...

# 81

Добрутро!
Давам си сметка, че тук ще ми е по-лесно да ги откажа. Да ви се връща добрината  Hug
Аз пак с питания:
- някак ми е силно замаяно. не мога да разбера - вирус ли карам, или от отказването е това. Все едно в полу-сън го карам.
- НОРМАЛНО, ТА ТИ СИ В НОВА КОЖА ВЕЧЕ И С НОВ МОЗЪК

- като пия Тавипек, почвам да кашлям здраво. Ама така трябва да е, нали? Да не ги спирам
- НОРМАЛНО И ТОВА - ДА СЕ ВТЕЧНИ СЕКРЕТА И ДА ГО ИЗКАРАШ...
-  Ако знаех, че са само по 21мг, щях да си взема. Много тъпо ...
- ПИТАЙ ЗА ЛЕПЕНКИТЕ НАС, ПАТИЛИТЕ.ЗВЪНИ, АКО ИСКАШ

- избрах си предишните дни за начало уж, щото щеше да ми е по-спокойно, извън обичайната среда. Обаче ...
- ТОВА СЪС СМЯНАТА НА СРЕДАТА Е ЕКСТРА - ВЪЗПОЛЗВАЙ СЕ, ДЕ!
- Дадох си сметка, колко огромно количество време съм изкарвала в нищо-правене, с жеста, че ей го, на, сега пуша ... голяма бяла птица ... м-да.
- ПЕЧАЛБАТА НА ВРЕМЕ Е ПРЕСМЕТНАтА: 3 СВОБОДНИ ДНИ В ПОВЕЧЕ НА 30 Peace Peace Peace
- а тук съм си заредила едно стекче вода - като посягам - вместо кутия, хващам шише ... двойна полза един вид, да ...

Hands Thumbsup  Hands Clap  ladyuu

Абсолютно си на прав път!

Хубав ден!
Питайте ме къде отивам. Питате ли? Не ме питайте. Sick

# 82
Здравейте, момичета!

Аз само на бързо минавам да ви поздравя, да кажа, че не пуша и да ви предупредя, че има някакви жестоки вируси в момента - моето кашляне и задух се оказаха вирусна инфекция, която боря вече 4-ти ден с антибиотик... Ако на някой му стане много зле и за 2-3 дни не отминават нещата, да не се успокоява, че е от спирането на цигарите, а да тича на лекар. При мен добрата новина поне е, че ми правиха снимка на дробовете (за да изключат пневмония) и се оказа, че са ми страхотни и чистички Simple Smile
Хайде аз отивам да пазя леглото пак Simple Smile Лек и бездимен ден на всички!

# 83
И аз пазя леглото!  #Crazy Върнах се от Белодробното, за щастие, където мигом ме привикаха тази сутрин. Но аз ги убедих, че вече ми няма нищо. Нощес - треска, 38,5 в 9 часа, задух, болки във всички стави и кокали. Задъхвам се от обуването на чорапите напр. #Cussing out Дори май от много време насам гърдите ми взеха да похъркват и да понаболват, ама мина. Няма хрема, няма гърло.
"Помилваха ме" от болницата - до следващата температура, когато гарантирано ще пазя вече болничното легло 1countingsheep
Как сте, Мими, Жоркита? Вирус, викате? Аз още съм само на фервекс.

# 84
Баба Здравка-Баба Мравка ха да ти е чистито лилявото сакенце. Със здраве да си го носиш. А това от белодобното хич не ми хареса дето го прочетох. Ставай няма да се даваш на едни бели дробове я.
Аз от вчера вече живнах. Момичета страшен вирус е това. Дано да ви подмине. Имах чуството, че немога да дишам. Гърбът ме болеше зверската, сополите с кофата да  ги събираш и храчки храчки каквито си искаш. Е антибиотика си каза думата. Днеска ще водя дятето на разходка, че то откачи с мен тия дни само в къщи.
Всички ви прегръщам. За цигарите не се сещам вече. Няма да запаля никога повече. Мръсна гадна смрад е това.

# 85
Уф, ма Здравчеееее Heart Eyes Hug
...пожелавам бързо оздравяване на всички болни  Heart Eyes

# 86
Бабо Здравке, една голяма  Hug от мен !

И на всички момичета  Hug за бързо оздравяване !

Аз идвам от високо  Sunglasses  Друго си е да се катериш по Витоша непушач   Laughing
Преди спирах през 15 минути да пафкам, че много ми идваше чистия въздух  Wink

# 87
Цитат
Научно обяснено:Когато си пушила с никотина в мозъка ти са постъпвали вещества,които го държат в еуфория.Тоест държат го нащрек,изнервен,буен.Когато спреш да му подаваш тези вещества,той започва да изпитва глад за тях и започва да ти се доспива.Защо е така?Защото в този момент мозъка ти си почива от психотропните вещества в цигарите/колкото и да не ти се вярва -има такива в тях/Това е нещо,като прояви на абстинентния синдром.При наркоманите съм чувала,че им се схващали мускулите на краката и ръцете,а при пушачите е съня,подтиснатостта,разстройване на нервната система,може и главоболие.Тези всичките за разлика от симптомите при наркоманите се изразяват на психично,не на физическо ниво.Отшумяват бързо-в рамките на една -две седмици,докато организма свикне с "новия"Істар/ режим....Все едно в един тиган си пържила само риба,а изведнъж решаваш,че ще пържиш вече съвмсем други неща в него....трябва време да се измирише от рибата /незнам дали ме разбра/.Та това е една своевременна почивка на мозъка,който в продължение на години си упоявала.Та сега се пробужда от упойката и възвръща нормалните си функции-това не става обаче за ден два при дългогодишно подлагане на "опиата"....Та това са временните странични ефекти от отказа от цигари.Напълно нормално е-не се стряскай.Мозъка има нужда точно да си почине от тази еуфория,която си му насаждала през времето в което си пушила и той си почива-доспива му се. Peace

# 88
айде, пак аз, ама ... с добри новини ...
баш последната, дето си я нарочих за такава, още стои неизпушена, ама ... една друга изгоря наместо нея.
И така, кратко и ясно: от 15:00 часа на 22 септември 2009 год, АЗ СЪМ непушачка. Точка.
Евентуално до 74 си годишнина ... ей го де е ... шегувка, оф корце.
Приемам поздравления всякакви, нема да ги връщам.
Ще е лесно. Обещавам си. И ще се справя.
Рекох си, че с тая гад си отиват всичките ми злини. Ей така, нека й е.
Сега по програма - фитнес, душ, да отмия и последната никотинова смрад ... и нова. С всяко дихание все по-нова.
Там, при джелезните, да отворите едно място, ок? Да се редя, да се не помотвам ... ама-ха ...
Знам, че всичката дискомфортност ще мине. Рано или късно ще мине. По-добре рано, но и да се забави - ще я дочакам.
Ами това е.
Надявам се да не влитам тук с вопли, че много ми се пуши.

# 89
Асса, ще се справиш! Сигурна съм!
...щом аз можах (това някой, ако ми го беше казал дне преди да ги спра,
щях още да се търкалям от смях Crazy)
....значи и ти ще можеш! Ти го искаш!
Помни- и си повтаряй ТИ СИ ВЕЧЕ НЕПУШАЧКА! Hug
....а иначе до мене има дупе мЕсто! Заповядай Hug

Общи условия

Активация на акаунт