Реакции след приорикс?

• 36 260
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Приорикс беше, поне това пише в картона. А съм 100% сигурна, че е от ваксината, защото до този момент детето ми не беше имало дори хрема, а пристъпът настъпи изведнъж, дни след ваксината.
Въпреки че всички лекари точно като теб реагираха и в картона не е отбелязана тази реакция, в Исул първият въпрос беше дали е ваксиниран наскоро.

# 16
Полудяла съм от ужас за тая ваксина и си мислех да не я слагам, но не е ли по-страшно ако я пропуснем. А после ще ни вземат ли детето в градина или ясла?

# 17
Ние я сложихме сега в четвъртък освен обрив друго не забелязвам като промяна в държанието, спането, храненето, играта и т.н. Много ме беше страх от тази ваксина, но след открит разговор с педиатърката ми беше разяснено последствия, реакции и т.н. и се реших иначе наистина може по късно да имаме проблем за детска градина. Сега го наблюдавам за температура за подуване зад ушите след 10 дни можело и пъпчици около обоцсканото място - ще видим.

Ще следя темата с интерес и ще споделя ако забележа нещо ново.

Задавам си въпроса - кога майката ще има право да решава какво да сложи на детето си и какво не, естествено след разговор с лекар и пояснения и т.н. но все пак да имаш правото на избор нещо като избора Пентаксим или другата ваксина.

# 18
То и сега никой не може да те задължи да ваксинираш, по-скоро обстоятелствата гоналагат.Освен това мисля, че ваксината е по-малкия риск или в противен случай нямаше да има задължителни имунизационни калндари. Обаче товаа не ме прави по-малко спокойна. И като се сетя само колко ме беше страх от ДТК и полио, а тя тази всъщност била страшната. Другата поне имаше алтернативен вариант.

# 19
Ние днес бяхме сутринта с 39.4.Лекарят каза,4е това е реакция от ваксината,има и лек отит.Лекуваме се с капки за уши и долипран.

# 20
Ужас  #Crazy Вече съм в паника,на моето детенце я сложиха сега на 24.09.Дано няма реакция  Praynig

# 21
Да, много ме интересува и мен тая работа... И на нас ни предстои. А преди вместо таzи, се слагаше тримовакс(нали така?). Тя с още по_кофти странични реакции ли е била? Синът ми не помня да е имал, но все пак?

# 22
Проуснах да напиша вчера, че след ваксината давам калции по 1/2 ампула /4-5 дни ще даваме сега /за да намалим някак страничните ефекти. Това с калция не го прилагат май много педиатри, но с миналите ваксини лично ние усетихме ефекта тогава давах 3 дни преди и 3 дни след ваксината. Сега давам само след ваксината просто не уточних с педиатърката преди това да давам ли.

Може майките на които им предстои тази ваксина да попитат дали могат да дават калции и да чуят мнението на техните педиатри.

# 23
Danu-Ani, би ли дала малко разяснения за връзката на калция с ваксините. Няма да пропусна да питам док, но ми стана любопитна пък и имаме още половин месец до  ваксината.

# 24
Благословени сте, че сте минали с тези леки моментни реакции. Но колко много се отключват в по-късна възраст..... ooooh!
Аз спирам ваксините! Има прекрасна тема във форума за ваксините. Може да си отговорите на въпросите.

Относно вакцинитите, препоръчват хом.л-во туя.

# 25
Danu-Ani, би ли дала малко разяснения за връзката на калция с ваксините. Няма да пропусна да питам док, но ми стана любопитна пък и имаме още половин месец до  ваксината.
На кратко за калция как  стигнахме до него - извинявам се за обяснението не е по темата ако има възражения ще коригирам поста.
След първата ваксина ХБ нямахме реакция, дойде Пантаксим първа, мина доиде втората и ето имаше Т, и беше неспокоен, плачеше  и естествено веднага по тел на педиатърката консулт вечерта, и тя ми каза възможно е да е от това, наблюдавай и при по висока Т обади се пак. И тои взе, че дигна Т над 38 найстина, обадих се и тя каза тази мина вече,но за следващата, три дни преди да доидете давай калции 1/2, калция ще намали страничните реакции  на организма от ваксината. Това ми беше обяснено на кратко споделям- после направих консулт с друга педиатърка и тя каза да това е много добра идея, малко колеги се сещат за нея но давай, ако не успееш да избегнеш Т този път то няма да му навреди. И така аз вече давах  3 дни преди и 3 дни след ваксината като в деня на ваксината също и после 2 дни още и край. Е, нямаше проблем повече. Дали е от калция дали, аз си внушавам незнам. Затова и написах всеки да се консултира с  педиатърката да получи информация и да реши сам за себе си и детето си.  Аз сямтам, че има ефект дори сега с тази ваксина тои няма реакции вече дори няма и обрив /но 10 дни не са минали/, възможно е други да споделят друго.

# 26
  • София
И мен ме беше много страх от тази ваксина, отложих я до 10.09 (поне да не е жега и да не предстои море). Резултатът - от петък разстройство - педи каза от ваксината е, от събота с обрив (т.е. 15-ти ден)  ooooh!

# 27
Вчера нямаше температура,като го гледам е във форма.

# 28
Нямаше реакции.

Не знам за ефекта на калция, аз давам витамин С 3 дни преди и 3 дни след ваксината - педи каза, че японски учени открили, че екстра доза витамин С в дните около ваксинацията, помагали за преодоляване както на настоящи, така и на бъдещи неразположения. Thinking Лаишко обяснение, но толкова знам по въпроса. Wink

# 29
1 ампула на ден ли? И аз за това си мислех, хем нямам нищо общо с японските учени, но ще се радвам да споделиш дозата.

Общи условия

Активация на акаунт