Реакции след приорикс?

• 36 262
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Малеее вчера я сложихме тази ваксина.Само като ви чета и ми става не добре ooooh!Малко ми е неспокойна днес сладурката,но и излизат няколко зъбчета едновременно,та си мислих,че е от това...Не съм правила нищо преди другите ваксини-бебка си ги понесе добре,дано и с тази е така Praynig

# 31
1 ампула на ден ли? И аз за това си мислех, хем нямам нищо общо с японските учени, но ще се радвам да споделиш дозата.
Не знам дали може ампули и така каква е дозата. Аз давам Cebion на Merck - 8 капки /10 е максимумът за деца/.

# 32
Taка и не разбрах с какво калцият благоприятства по-лекото понасяне на ваксината. Това, че японски учени са установили не е никакво обяснение, а и може да не е вярно. По какъв начин калцият предпазва от евентуални усложнения на дихателната система, отит, менингит и енцефалит например? Защото това са част от неприятните реакции, които са описани в листовката на Приорикс. Вдигане на Т и зачервяване не ме интересуват особено.

# 33
Янечек, японските учени са за витамин Ц, не за калция. А витамина укрепва в някаква степен имунната система. Може би това е обяснението. Освен това никой не е говорил за твърде нежеланите ефекти от ваксината и предотвратяването им с витамин Ц. По-скоро става дума за предотвратяване на температурата. Знам ли.

# 34
Имаше температура и обрив по цялото тяло, при условие, че никога не е реагирала по никакъв начин на ваксина.
Туята (омеопатично е )облекчава реакциите от ваксина.

# 35
Обаче не е универсален лек. Не на всички деца им действа по един и същ начин.

# 36
  • София, Борово
имахме реакция и то 2 пъти.
По принцип след Приорикса реакция идва между 7-ми и 14-ти ден.
На 8ми ден синът ми вдигна висока температура 39C, силна хрема и лек обрив - това мина за 2 дни. По-лошото беше на ден 14 от поставянето. Получи алергичен ларингит и трахеит. Оправи се за седмица с  ампули калциев гликонат и сироп Кларитин.
Лично съм се интересувала от реакциите на тази ваксина и е факт, че дава доста реакции особено при момчета!
Някои педиатри практикуват терапия преди и след поставяне на ваксината.
Янечек, калциевия гликонат се изписва при алергични реакции

ПП:За протокола искам да кажа, че синът ми не е алергичен и до момента беше боледувал само 1 път - изкара розеола или както там се нарича.

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 07:33 от Diana

# 37
  • София
с леко закъснение да е включа и аз,.
когато я поставиха тази ваксина, която в интерес на истина ме притесни най-много видно от дългия списък с уж редки, но възможни реакции, реакция нямаше видима освен зачервяване на мястото и лек отток пак там. обаче-
поставиха му я август месец да кажем по-в началото на месеца, но към края на същия месец се разболя, според мен от летния ентеровирус който беше широко разпространен, но дефакто не  съм сигурна дали не е било някаква реакция към ваксината. изкара го не особено леко, имаше разстройство, загуба на апетит, мисля че имаше и Т, но не помня да е била много висока. отмина за около седмица.... Rolling Eyes

пп. нашата реакция не я срещнах и гласувах без реакция Rolling Eyes

# 38
Според педиатърката ни реакция може да се получи дори и след месец след поставянето на ваксината. След като бебе на съфорумка пострада тежко от приорикса, аз съм на път да откажа да я слагат. В голямо чудене съм. За себе си съм отказала всички ваксини в съзнателния си живот, но досега на госпожицата ги слагах, донякъде защото баща и твърдо вярва в ползата от тях.

# 39
Вчера я поставихме и много се надявам да не се включа с информация за реакции при нас след няколко дни Praynig. Иначе козината ми настръхва като чета някои от постовете Rolling Eyes.

# 40
И при нас не е имало изявени странични реакции. Когато му я слагахме, педиатърът не ми е и споменавал, че е по-специална ваксина в това отношение.

# 41
  • София
Моят син вече е с реакция Tired
Преди три дни вдигна температура,за щастие не висока и бързо я свалих.
На следващия ден се появи обрив, който в момента е доста силно изразен.Има ситни пъпки по лицето и тялото,по ръчичките и крачетата по-малко.Изглежда и го сърбят,защото отвреме навреме се чеше,в резултат се образуват големи червени петна.
Дано бързо отшуми всичко Praynig

# 42
Pinki_81, сигурно си писала, но кога му сложиха ваксината, преди колко дни? Т висока ли е?

# 43
  • София
На 20 октомври я поставиха,забравих да напиша Rolling Eyes
Температура вдигна на 26 срещу 27,не беше висока.След това се появи обрива.

# 44
А Т се смъква по обичайният начин, нали? Защото пък за обрива ми казаха, че не се третира с нищо. На сина ми я сложиха на 27 и съм в този период на очакване, пък дано ни размине Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт