БРУТАЛЕН РЕКЕТ В 50 ОДЗ ЗАЙЧЕТО КУИКИ СОФИЯ - вярно или невярно

• 21 950
  • 217
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Искрено възмутена съм от възникналия, меко казано конфликт между родителите на децата от ОДЗ 50. Искрено възмутена съм от авторката на темата и нейния съпруг, от тяхното мнение и държание. Нямам нищо общо с въпросното ОДЗ, но докато съществуват хора като вас в България нищо няма да се оправи. Не стига, че има хора, които  си губят от личното време, за да подобрят условията на живот и отглеждане на ВАШЕТО дете, но на всичкото отгоре и сте недоволни, подават се жалби и т.н. Това го няма никъде другаде по света.
За сверка ви пращам тема от Живеещите в чужбина родители, за да видите ТАМ как си набират средства за издръжката на училищата им.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434498.0
Карат децата да продават шоколад, за дарение и издръжка на училището. Това ако стане в България, не знам как ще реагират такива родители като авторката.

И никой не е седнал да протестира, но в България който и да предложи някаква хубава идея - и се надигат невъобразими протести. Решила общината да строи детска градина в Красно Село - няколко бабички излизат и хвърлят яйца/протестират демек/ и общината се отказва, а съвсем непресилено ХИЛЯДИ деца в този квартал стоят без детска градина. Тук случая е аналогичен.
не ми се пише повече, отчаяна съм...
Нямаш нищо общо с въпросното ОДЗ-да, бе да!  Sick

# 196
Ами, хубаво тогава, щом като е рекет - нека децата ви спят на 30 годишни дюшеци с 30 годишни одеялца. В нашето ОДЗ, в нашата група НИЕ, РОДИТЕЛИТЕ си ги сменихме. Добре, че нямаше такива като вас, да подават жалба, че моето дете още щеше да мизерства...
Докато чакате общината, директорката и незнам още кой да ви реши проблемите - ми живейте си в мизерия и това е...

# 197
  • София
Четейки тази тема, оценявам късмета, който извадихме с нашата градина. Децата ни спят на нови креватчета, с нови чаршафи, сега им купиха нови възглавници. Подменят и част от обзавеждането и настилките. И всичкото това някак се случва без родителите да дадем и един лев, явно може.

# 198
Ами, хубаво тогава, щом като е рекет - нека децата ви спят на 30 годишни дюшеци с 30 годишни одеялца. В нашето ОДЗ, в нашата група НИЕ, РОДИТЕЛИТЕ си ги сменихме. Добре, че нямаше такива като вас, да подават жалба, че моето дете още щеше да мизерства...
Докато чакате общината, директорката и незнам още кой да ви реши проблемите - ми живейте си в мизерия и това е...
Ооооф, аман!
Не че чакам за одеЯлца и дюшеци, ама барем грамотност на ниво основно училище! Щото материалната мизерия може и да я "изкупим", ама интелигентност няма на прИмоция!

# 199
Много  моля и аз пък съм възмутена от такива ПАРАЛИЙ като тебе Всяка ли година трябва да се смянят дюшека???? едно е да дадеш 100 лв като дарение едно е другите суми които искат по долу от въпросното ОДЗ.Ми живо и здраво да ти е детето  щом можеш да му осигуриш лукса какво по добро.Но не забравяй че не всеки има твоята възможност и точно за това става дума тук.Дали пън не си учителка от това ОДЗ???? newsm78

# 200
Ооооф, аман!
Не че чакам за одеЯлца и дюшеци, ама барем грамотност на ниво основно училище! Щото материалната мизерия може и да я "изкупим", ама интелигентност няма на прИмоция!

http://pravopisen.onlinerechnik.com/duma/%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%8F%D0%BB%D0%BE
Без обиди, моля, на тема правопис!!!
И съм сигурна, че всички, които скачате тук относно посочените суми, месечно давате много повече за цигари и алкохол, но това е друга тема...

# 201
  • София
Спри се, ставаш смешна.

# 202
Ооооф, аман!

http://pravopisen.onlinerechnik.com/duma/%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%8F%D0%BB%D0%BE
Без обиди, моля, на тема правопис!!!
И съм сигурна, че всички, които скачате тук относно посочените суми, месечно давате много повече за цигари и алкохол, но това е друга тема...
О, не, не, не с одеЯлцата има проблем, но ти наистина си уверена, че ВИЕ, РОДИТЕЛИТЕ (а другите какви са? - те не са родители, така ли?), които закупувате за децата дюшечета и одеЯлца, са прави, а другите просто си скачат, ей тъй - без повод, а пък дават пари за цигари и алкохол (макар да е друга тема?).

# 203
  • София
възмутена  не съм писала отдавна,но сега ме провокира. Какво толкова скачаш всеки има мнение ти изложи своето,но не скачай така моля! Да ти кажа аз също съм против даването поради липсата на такава голяма възможност и друго да ти кажа и аз и мъжът ми НЕ ПИЕМ ама не близваме т.е. не даваме парите си алкохол и цигари. Дори да ги давах решението дали ще ги дам за матраци или друго пак е мое парите не ми ги изкарват такива ощипани родители като теб за да ми нареждат детето ми в какъв лукс да бъде или не. Другото ти не си ли спала като малка на ен брой годишен дюшек? Аз съм - моите родители са от поколението дето като купят нещо е за цял живот и в един момент като съм била на 20 съм спала на 20 годишен дюшек. Ми нищо ми няма жива съм, но съм получила по-ценни неща от материалните повярвай ми. Никога не ми е идвало на ум дори вече като съзнателна личност да ми сменят дюшечето примерно,че било старо и не луксозно. Идваше ми на ум обаче да попътуваме или да идем на театър с тези пари или просто да се повеселим на Витоша с баща ми. Това е по-ценно от материалното повярвай ми.

# 204
  • София
Ити другите явно не сме родители, които не обзавеждаме детските и не смятаме за вредно децата да изкарат и с това което има. Тези другите,които не могат да отделят явно не трябва да имаме деца може би? Когато човек обаче не е живял с по-малко и не може да осъзнае,че някой път не е просто от нежелание, а от факта,че детето ми матраци не яде !

# 205
Не, тук не става въпрос за материално или не. Тук става въпрос за това, че според авторката и мъжът й матраците били ИЗГНИЛИ. Тук става въпрос и за това, че те не, че нямат пари, защото били "хора от средната класа". Тук става въпрос, че на родителската среща господинът е гласувал "ЗА", дал е парите, но после търчи да пуска жалби. Ако е нямал възможност или желание, можел е да постъпи както тази жена, която отказала да плаща и останалите родители поели и нейния дял. Тук става въпрос за това, че пращайки детето си на детска градина, ти го включваш в един колектив, където решенията се взимат общо. Не може моето дете да спи на ново дюшече, а другарчето му - на старо, нали? Затова, когато се вземе решение да се закупят дюшечета, закупуват се за всички. Когато има колектив, има и правила, които се спазват от всички.
И все пак господинът казва, че тоалетните са ремонтирани, нали, а в нашата детска - не са. Просто възможностите ни стигнаха до дюшечетата и одеялцата. Но се радвам, че поне това направихме за НАШИТЕ деца, които прекарват повече време там, отколкото вкъщи.

# 206
тук става въпрос и за това, че най-лесно е да се подават жалби, да се протестира, да се влага енергия в негативизъм. Защо господинът, след като е против събирането на пари директно, не предложи друг вариант. Да помисли, да се разтича, да намери спонсори. Най-лесно е да мърмориш и да мрънкаш, да се оплакваш. Вместо това да направи нещо реално за децата.

# 207
ето от това съм възмутена, не от великите материални придобивки - дюшече и одеялце. Изкарахте го супер лукс, че сме сменили дюшечетата, та чак и паралийка ме наричате, ха-ха. Просто имам приоритети в живота, като най-напред са децата и тогава всичко останало.

# 208
  • София
Възмутена, не забравяй, че ОДЗ-тата са социални заведения все пак. Има доста деца приети по социални критерии, които имат предимство за ползване на тези ОДЗ именно защото възможностите им не позволяват друго. За какви колективни решения става дума тука ??? В детската градина колективизъм значи да играят и общуват заедно, да делят общи играчки, а не колективно да плащат.

# 209
Възмутена, не забравяй, че ОДЗ-тата са социални заведения все пак. Има доста деца приети по социални критерии, които имат предимство за ползване на тези ОДЗ именно защото възможностите им не позволяват друго. За какви колективни решения става дума тука ??? В детската градина колективизъм значи да играят и общуват заедно, да делят общи играчки, а не колективно да плащат.
напълно подкрепям,а и на възмутената детето сигурно е за първа година прието и затова така се вълнува  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт