БРУТАЛЕН РЕКЕТ В 50 ОДЗ ЗАЙЧЕТО КУИКИ СОФИЯ - вярно или невярно

• 21 946
  • 217
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ами да ви кажа и мен ме става яд на такива изнудвания, но определено наистина няма пари за поддържане на ДГ. За мен проблема е в системата, защото ако таксата беше 100-150лв., а не 40 нямаше да има такива рекети и събиране на пари без отчетност.

Но наистина аз бих дала парите, защото смятам, че са за доброто за детенцето ми.

И всеки месец плащам за частна ясла, защото не ни приеха, въпреки че плащам доооста данъци. И именно за това не ползвам никакви социални услуги. Но да сме живи и здрави, за да можем сами да си гледаме дечицата и да не чакаме на социалните услуги на общината.

# 16
  • СОФИЯ
Пари и аз бих дала,щом е за доброто на децата ни  Peace  Ние сме в съседна градина и въпросното 50 ОДЗ за нас е мечта.Не събираме пари, но и нямаме денонощна охрана, градината често осъмва разбита, не знаем каква вода пият децата ни и .... куп неволи,които не могат да се разрешат с минималния бюджет,отпуснат от Общината.

# 17
На нас миналата година ни поискаха нещо като 50-60 лв и толкова! Дадоха ни отчета от предходната година, в който всичко беше описано перо по перо. Повече пари не са ни искали...

# 18
Това е градината номер 10 в която сме кандидатствали и последна.Е няма такава просто .Толкова гнусна.2 мой приятелки бяха преди няколко години в болница  заради тази градина дадоха  по 300 лева на дете..Там ако детето ти е болно си носиш леккарствата да му ги дават  Shocked.Друг случай миналата година от една детска градина която е близо до 50 та са приети близнаци на който майката е купила повторно мокет за 1000 лева(там стаите са голями).Друг случай на приятелка мъжа искам да ремонтира основно басейна за негова сметка да му приемат детето но директорката отказала  Twisted Evil

# 19
Моето дете също е в тази градина, подложени на същия рекет. Приех нещата спокойно и с разбиране, защото миналата година не ни приеха на ясла и положението беше плачевно. Сега поне работя. Вярно, ще работя този месец за градината, но поне детето има кой да го гледа.
Друг е въпроса - ако боледува, както се случва в първа група, повече от 50 % от времето - защо ги давам тези пари? И като чета в темата за помагалата, майки пишат, че дават по 40-50лв. за материали...какво правим ние с тези 70 лв.? Имам много въпроси, на които съм сигурна, че ще получа отговор, ако ги задам, но ще бъде ли истина това?.... Госпожите винаги са прави, все пак  Grinning
Забравих да питам само госпожите, които събират по 20 лв. членски внос, онези от Настоятелството.....дали взимат заплати? Или правят всичко на добра воля?.... Ако взимат - е, ще отказа от членство.....членство насила, защото не искам тези 20 лв, които ще измизерствам, да отиват за козметиката на някоя кокона.... Това е.  Булгаристан.

# 20
Моето дете също беше в 50 ОДЗ и искам само да уточня, че допълнителните 20 лв. се дават доброволно и само от членове на родителското настоятелство. За да станеш член на въпросния орган подаваш молба, която се одобрява.

# 21
За да станеш член на въпросния орган подаваш молба, която се одобрява.
Да бе да. Одобрявала се молбата. Това е направо смешно. Аз съм баща на дете, което е в ОДЗ 50. Членството се представя като задължение, даже миналата година имаше разигран театър как градината затваря и персоналът подава молби за напускане, ако родителите не станат членове. На първата родителска среща имаше готови молби и сащисаните глупаци родители подписваха преди да си тръгнат. Поставят хората в положение да не могат да се противопоставят, а тези, които го правят ги гледат като незаинтересовани голтаци, които искат децата им едва ли не да спят на земята.
Blue@ Berry, браво на Вас за смелостта. Докато разсъждаваме като някои други, включили се по тематата, такова ще е положението, за което съвсем не са само виновни директорката и учителките, но и ние самите глупави натегачи.

# 22
Аз просто не бих платила. И бих подала сигнал.

Плащаме само учебниците по 15 лв./година и 15 лв. събираме в началото за моливи, играчки и подобни дребни неща.

# 23
Според мен, щом собственик на детските заведения е общината, тя е длъжна да си ги поддържа в състояние годно за употреба. И аз недоумявам как може месечната такса да е смешно ниска - 40 лв, а същевременно да няма пари за добра храна за децата, за по-добри заплати на персонала, да няма пари за килими, щори и прочее и родителите да бъдат рекетирани всяка година да правят "дарения".
Ами да направят таксата по 80 лв., но поне да са регламентирани парите които се плащат за тази услуга.

# 24
  • София
И моето дете е в 50 ОДЗ, беше приет по старите условия, като 2-ро дете. Първо това за воденето с лекарства е пълна глупост, аз такова нещо за 6 години там не съм видяла, но не за това е темата. Ние не сме членове на родителското настоятелство и никой не може насила да ме накара да давам по 20 лева допълнително всеки месец, просто нямам възможност, ако имам бих. Миналата година се събираха пари за легла и дюшеци, не можахме да отделим парите, просто годината ни беше тежка. На таз годишната родителска среща се повдигна въпроса, как някои родители не са дали пари за легло и сега вместо 30 легла, колкото са децата, в групата има 28, просто изхвърлили старите защото били грозни. По унизително нещо никога не съм преживявала ...

# 25
Аз съм ЗА да се събират някакви пари всеки месец, но сумата да не е толкова брутална  ooooh! Егаси мародерите  #2gunfire

Sisqu, много неприятно ми стана като прочетох поста ти  Confused Бива ли да не проявят разбиране  #Cussing out Но от такива хора не бива да си го слагаш на сърцето  Peace

Май при кризата с недостига на места могат да се гаврят както си искат  Tired

# 26
  • София
Не може да не ти стане гадно като го кажат пред всички родители, които пък мислят като много от пишещите в различни теми тук, че видиш ли трябва и всеки трябва да може. Аз като казах,че не мога да дам за матрак и легло сега, а мога само за чаршафите дори ме питаха " А като детето ви пита защо спи на старо ние какво да му обясним? " После известно време ми се натякваше,че съм единствената не дала пари за това, а аз достъп до леглата нямам за да видя и аз се амбицирах  и разпитвах на ред оказа се че хич не съм единствената. Когато обаче се изкоментираше пред по-заможните родители и те самите ме гледаха подигравателно ми беше ужасно неудобно.

# 27
  • София
Забравих около месец през ден два ми се повтаряше цената на офертите и какво трябва да дам. При явно крайният срок ми се каза дайте само от вас не е дадено и аз казах добре де аз имам 50лв в портмонето си как да дам 300лв (примерно) освен,че тук трябва матрак и прочие детето ми трябва да яде до заплата нали? Бях изгледана тъпо и после доста време не ми се говореше от въпросната персона.

# 28
Много неща искам да кажа, но ще се въздржа ...
откровени глупости като това, че частната детска градина била по-скъпа, затова родителите трябва да са доволни, че ще плащат само по 20 лева, просто не си струва да бъдат кометирани.
В Булгаристан живее този, който позволява с него да се държат като уругундур (тюркоезични номадски или полуномадски племена от Централна Азия).

Просто не позволявайте да ви рекетират. Първо проверете дали настоятелството е регистрирано. Подайте моментално сигнал до общината и поискайте проверка направо от столичния инспекторат, не от дирекция образование.
Ако сте повече родители, бъдете убедени, че няма да ви тормозят децата

Лелееееееее как вдигам кръвно като чуя за такива работи ....

# 29
 Shocked направо се вцепених,като прочетох,колко пари искат.
А още повече на разсъждението на някой майки от далите мнение.

И за двата случая............безобразие

затова сме на тоя хал

Общи условия

Активация на акаунт