Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 479
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
Пералнята и сушилнята ще бъдат в отделно помещение. Жертвахме втората тоалетна. Изобщо не ми се стори практично да мия и чистя две тоалетни цял живот  Mr. Green !

Помисли си пак за втората тоалетна. Акоима как да си функционира и пак там да са пералня и сушилня, не я зачерквай с лека ръка.

Може или само тоалетна да е или да побере пералнята и сушилнята ! Просто е прекалено малка като помещение: квадрат и половина .
Не знам как ги правят архитектите тези апартаменти в днешно време: двете помещения банята с едната тоалетна и втората тоалетна са прилепени една до друга т.е дали ще влезеш в едната или другата като отстояние от стаите няма разлика ! А пералното помещение в пъти ми е по-важно от втора тоалетна .
Пералнята ми е хубава и е доста тиха, но ако остане в холокухнята , пак ще се чува и ще ми заеме един шкаф от така или иначе малкото място наречено кухня !

# 256
Това което бих променила е прозорците да могат да се отварят и отгоре. Както и задължително да предвидя малко прозорче на вратите на терасите. Ама така си беше, а пък да сменям цялата дограма хич и не ми се ще засега, по-нататък може и до това да стигнем.

Няма нужда да се сменя цялата дограма. Ние когато поръчвахме нашата бяхме много ограничени откъм средствата и се разбрахме първоначално да ни е обикновено отварянето, а после да сложат и вертикалното. Няма проблем.

# 257
... А пералното помещение в пъти ми е по-важно от втора тоалетна .

Семейството ни се състои от 3-ма и пак има опашка за тоалетната. МНого се радвам, че мъжа ми ме убеди да я оставим. Аз пък, за да не губя пространство, поставих пералня с горно отваряне вътре. Така с един удар - два заека.

# 258
Тц, при нас не става пералня с горно отваряне !  Всеки си определя приоритетите! При нас : ще се чакаме на опашка пред тоалетна, ако трябва ,но  искам по-голяма кухня , по тих хол и отделно помещение за пералнята и сушилнята !
То в нашите огромни "дворци" човек трябва да прави компромиси и да вземе най-доброто решение в ситуацията !

# 259
Kölsches Mädel ,  и при нас е точно така - баня + WC, и отделно едно помещенийце 100смх 80см, което аз обаче настоях да бъде WC . Отказах се от това да имам сушилня изобщо (няма място в кухно-хола - там са перална и съдомиялна). Живеем така вече 2 години (само двама сме, без деца), и за миг не съм съжалила, че имаме 2 тоалентни. Да, чистенето е повече, но пък не се притеснявам ако съм в цикъл например, и трябва да се забавя вътре. А мъжа ми пък откри, че му харесва да се усамотява там с книжка/списание.  Но най се усети разликата сутрин, преди да тръгнем за работа, вече не е нужно да се изчакваме както в старото ни жилище - докато той се бръсеше, се налагаше аз да съм в режим изчакване

# 260
Тц, при нас не става пералня с горно отваряне !  Всеки си определя приоритетите! При нас : ще се чакаме на опашка пред тоалетна, ако трябва ,но  искам по-голяма кухня , по тих хол и отделно помещение за пералнята и сушилнята !
То в нашите огромни "дворци" човек трябва да прави компромиси и да вземе най-доброто решение в ситуацията !

При това разположение и аз бих предпочела пералното помещение. То по закона на гадостите все някога се засичаме на вратата на тоалетната  Mr. Green Ние сме 4 човека вкъщи и децата (и двете) се присещат нещо, когато влезна в тоалетната. Подозирам, че го правят нарочно, но 4 тоалетни няма как да обособя   Joy
Общо взето направи това, което на теб ще ти е най-удобно. Иначе, колкото хора, толкова мнения  Peace

Аз лично вече няколко месеца не мога да намеря място за сушилня, а сме в двуетажна къща. Просто искам така да разположа всичко, че да ми е най-удобно. В краен случай, ако нищо не измисля, ще трябва да взема комбиниран уред, колкото и да ми е неприятно.

# 261
За втора тоалетна не бих се кахърила, но да живея без миялна - никога! Laughing

# 262

За мен втората тоалетна е жизнено важна, защото освен, че имаме две деца, те на всичкото отгоре растат. Само си представям като станат тийнейджъри и започнат с часове да си чоплят нещо в банята, как аз и мъжът ми ще подскачаме отпред и ще попържаме.
Пералнята ми е в банята. Бих могла да монтирам и сушилня върху пералнята, ама не искам.

# 263
baibibi , даваш им по 5 минути ! Какво е това заседяване!!! Нали са млади , млади организми и отделителна система  Mr. Green Не би трябвало да имат проблеми  Mr. Green .

И ние сме били четирима човека в нашето семейство ( визирам сестра ми и нашите ), но не е имало проблеми от този вид.
А за миялната както ме посъветваха някои момичета , ще проектирам кухнята с шкаф за миялната, пък после ще решим. Вчера дадох на приятеля ми да прочете. Май не сте били много убедителни, защото той е все още против  Mr. Green . Каза ми обаче, че ще направим ,каквото аз реша !

И сушилня не съм ползвала досега, но за нея изобщо не трябваше да ме убеждават . Направо се поболявам зимата като почна да суша чаршафи и кърпи  ooooh! . А от гледката на разпънат сушилник насред стаята направо ми се гади, така че за сушилнята бях категорична, че трябва да има !

# 264
Много съм доволна, че оставихме отворено пространство между хола, кухнята и стълбите към подпокривния етаж. Като се замисля, че исках да слагам врати  ooooh!  Whistling  Кухнята щеше да е кутийка, а така е много просторно. Но най-вече съжаляваме, че първоначално докато къщата се строеше все попадахме на некадърни майстори и фирми, понеже явно не се строи лесно дървена къща, или просто майсторите са некадърни  Close. Допуснаха много издънки, които трябваше да оправяме. В крайна сметка, всяко зло за добро Simple Smile Мъжът ми, който имаше някакви леки познания, се хвана сам да изучава материята и да прави довършителните работи по къщата, и вече той е майстора в къщата Grinning И сме доволни от резултатите.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 17:24 от Country Life

# 265

Няма нужда да се сменя цялата дограма. Ние когато поръчвахме нашата бяхме много ограничени откъм средствата и се разбрахме първоначално да ни е обикновено отварянето, а после да сложат и вертикалното. Няма проблем.

rummi_pl а това как става? Само механизъм ли сменят? Трябва ли да се маха цялата врата? И сега ако кажеш че става бързо, лесно и без много мръсотия... Много ли искам? Mr. Green

# 266
Доколкото знам, откача се вратата и се подменя обковът (панти, брава). При положение, че го правят на място, явно не е много трудоемко. Дано се включи някой по-запознат от мен.

# 267
  • гр. София
Ние направихме този номер ,но с прозорец.Дойдоха от фирмата,откачиха го и след половин ден го донесоха  обратно с подновен механизъм.Разбира се това се случи през лятото.

# 268
rummi_pl, ellytza благодаря момичета! Hug Има значи светлина в тунела, лятото смятам да се погрижа и за този "проблем"Simple Smile
ellytza а може ли да ми кажеш коя фирма ти ги прави, доволна ли си и колко излиза като цена горе-долу?

# 269
  • гр. София
Фирмата,която ни монтира дограмата извърши "поправката".

http://www.multitech.bg/

Общи условия

Активация на акаунт