Какво бих и какво не бих направила сега!

• 35 531
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
jj okocha , хората под нас и над нас ги путнаха вече, но правиха ремонт след нас. Ние от съобразителност не предприехме нищо, защото по принцип не е редно, но на другите не им пукаше особено.

# 181
Не бих си сложила отново фурната на плота  встрани от котлоните и абсорбатора над тях - при всяко отваря излиза неуловима от него пара, като в спектакъл на Жан Мишел Жар, а кухненските шкафове от горния ред се мокрят.
Не бих сложила на прозорците в кухнята нищо друго, а отново и единствено евтини бамбукови щори - пропускат приятно слънцето, пазят добре от силна светлина, при замърсяване и наслоявания от готвенето не трябва да се перат, а просто се подменят с нови. Чудесен едногодишен консуматив!

# 182
Partizanka по-вероятно е да не ти достатъчно мощен аспираторът  Thinking

Вкъщи е така и нямам никакъв проблем  Peace

# 183
Ако ти си права, то значи съм допуснала грешка и при неговия избор. Не си спомням характеристиките му, но принципно мощно дърпа  newsm78   

# 184
  • софия
Щори тип римски от два плата никога вече. NaughtyУжасно трудни за
поддържане.И определено от услугите на Гершман няма да се възползваме
вече поради ред причини.Не  бих искала да слагаме друг път едноцветни плочки
на пода в банята.

# 185
Не бих си сложила вече от скъпите и много красиви тапети поръчка по каталог (особено релефни) на цялата стая, защото разбрах от опит,че те не са подходящи за нашия стандарт стаи-кутийки..... Ефекта е като на "свинче-звънче". Може би само като декор на едната стена...
Иначе противно на повечето мнения за светлия гранитогрес, аз съм много доволна от глазиран италиански гранитогрес 40х40 см, бежов имитиращ мрамор с жилите вътре. Много "носи" на мръсно, не се пързаля и се чисти супер лесно. Освен това е според мен единствения вариант за цветна кухня, за да не стане голяма шарения. Едни познати си сложиха от новия цвят - венге и по-скоро нещо като ръждиво, но не са доволни - много смалява и без това огромната им стая и стои постоянно на стъпки и петна...

# 186
  • София
И аз да се изкажа за фурните и гранитогреса.

Със светъл гранитогрес сме в кухнята и коридорите - абсолютно никакви проблеми нямам, не се цапа, чисти се много лесно.  Peace Така че сигурно зависи и от самия гранитогрес, предполагам, че релефните се чистят по-трудно.  Thinking Честно казано си мисля, че тъмен гранитогрес или цветен ще бъде по-зле, тогава всяка прашинка ще личи.  Rolling Eyes

Относно фурната - ето част от нашия проект:

Т.е. фурната и микровълновата са ми отстрани на котлоните. С парата при отваряне също нямам проблеми - аспираторът успява да поеме всичко. От друга страна ми е много удобно така по-високо, а и копчетата са по-високо от палавите детски пръстчета (въпреки че фурната е със защита на копчетата т.е. натискат се навътре, за да излезнат, дъщеря ми много бързо разбра как става номера и ако може да ги достига такова въртене ще пада  Crazy)

# 187
От мен-никога неотваряеми части в дограмата.

# 188
да питам имащите параван в банята-поръчвахте ли го или купихте готов?Ако може,  дайте координати на фирми и магазини (може и на лични)   bouquet

# 189
  • France
Partizanka, относно щорите: аз имам в кухнята такива и ги пера- бързо и лесно става. Във ваната ги слагам с препарат за вълна. Прахоляка пада веднага. Плакна 2 пъти и ги простирам на слънце. Изсъхват за 1 ден.

# 190
Ох, първо ще се оплача, а после ще ви изчета всички..и без това грандиозен ремонт в близките 6 месеца не се очертава. Първо ме е яд, че още когато се строеше кооперацията имах възможност да  премахна или променя някои стени.
 НИКОГА вече няма да правя кухнята си отделно от трапезарията и хола! Чувствам се като каторжничка или заточеничка сама, а и простора ми не стига.
 НИКОГА вече дървени релси на прозорците,останаха ми само в една стая още да изхвърля.
 НИКОГА вече естествен чам в кухнята! Тогава беше красиво и актуално, но поддръжката им е кошмар. МДФ се почиства с какво ли не..
 НИКОГА вече мокет закован за стените открай до край. Имах малки деца и ми се струваше топло и уютно като идея..Глупости-най-добре ламинат и малък килим за лесно почистване.
 Дървената дограма, освен, ако не е от най-високо качество може направо да ви закопае..
 За банята бих си взела този път най-скъпия фаянс-той се отплаща в годините.
 Не бих си купувала тъмни мебели-освен, че се вижда всяка прашинка в/у тях, визуално намаляват пространството.
Май доста грешки съм допуснала и сигурно ще допълвам поста си..

# 191
  • Sofia
И аз затова съжалявам много, въпреки, че не съм ги измислила аз- така купихме апартамента.

# 192

Май доста грешки съм допуснала и сигурно ще допълвам поста си..

Ми те старите хора за това казват, че като направиш 2-3 къщи и ще се научиш  hahaha

# 193
И аз затова съжалявам много, въпреки, че не съм ги измислила аз- така купихме апартамента.

Аз имам доста неотваряеми прозорци, но не ми е никакъв проблем. Колкото и да ми натякваха от фирмата (за тях е добре, защото цената веднага скача, когато има механизъм) не се поддадох и сега не съжалявам. Сама прецених къде искам да имам отваряеми и неотваряеми части. Неотваряемите почиствам толкова лесно, колкото и отваряемите. Но аз съм в къща и навсякъде има тераси. Излизам и почиствам, но ако е в апартамент на много стаи няма тераси и тогава почистването на голяма неотваряема част е много трудно. Затова според мен човек сам трябва да прецени. При нас щеше да е излишно хвърляне на пари.

# 194

Аз имам доста неотваряеми прозорци, но не ми е никакъв проблем. Колкото и да ми натякваха от фирмата (за тях е добре, защото цената веднага скача, когато има механизъм) не се поддадох и сега не съжалявам. Сама прецених къде искам да имам отваряеми и неотваряеми части. Неотваряемите почиствам толкова лесно, колкото и отваряемите. Но аз съм в къща и навсякъде има тераси. Излизам и почиствам, но ако е в апартамент на много стаи няма тераси и тогава почистването на голяма неотваряема част е много трудно. Затова според мен човек сам трябва да прецени. При нас щеше да е излишно хвърляне на пари.

За апартартамент, за апартамент става дума Grinning Естествено, че там където има излаз на балкон, си ОК.

Общи условия

Активация на акаунт