Перник-20

• 62 197
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  • Перник
Боби  Hug здравей, радвам се, че Вики вече е добре. Това с училището  Confused нормално е. Ще свикне,че интересно или не -трябва да се посещава. Ние сме най-несериозните родители на света - още не сме водили Калоян, трябва да звънна и в тази клиника, но предпочитам да го заведем при същата докторка, но в МА, щото нали се сещаш, че като идем в частната клиника и си поставя аз изискването за операция в МА няма да ме разцелува. А предпочитам да е там, защото все пак е голяма болница, има всякакви специалисти и ако недай Боже нещо се оплеска има кой да реагира бързо. Също така, мисля да говоря с анестезиолога да приспи първо мъж ми, че иначе ще ми скъса нервите  Wink От една страна ми се иска да не бързаме с операцията с надеждата, че Калоян като попорастне още малко, ще се кротне, че какъвтое дивак сега, току виж би си направил нещо. От друга - едно по-голямо детенце миналата седмица го пита "на тебе защо са ти така очите?"...той естествено не разбира за какво става дума,но на нас ни стана малко неприятно  Confused Детенцето не е виновно, то просто задава въпрос, но Калоян какъвто е чувствителен, представям си как би го преживявал ако е по-голям... Ох, оплаках се, хайде стига  Blush

# 61

На Криско мама, извинявай за тъпия въпрос душа, ама какво е дипинг newsm78

дипинг е едно такова жУвотно като гела с който се прави покритие,но е на прах. ноктите се мажат с лепило,после ти ги топят в тази прах и тя полепва отгоре. предимството е,че е по тънко,но по-здраво и издържа по-дълго време. недостатъкът е,че подръжката става по-бавно и е по-скъпо. Peace

# 62
Момичета, от къде мога да купя прополис?
Някой има ли представа дали е виждал на пазара в дквартала да се продава  мед и прополис. Никога не съм го обхождала и не съм наясно освен магазините дали има полдове, зеленчуци и подобни продукти.
Ако пък някой е виждал на пазара в центъра, ще ходя и до там... просто ми се искаше, ако има по-наблизо.

аз съм виждала на пазаря един дядо да продава. а ако не намериш мини през нас

# 63

Момичета искам да ви питам за информация за Матерната,попадна ми темичка че когато се пие Матерна качваш повече килограми през бременността.Аз качих 30 кл. като почти 20 от тях ги качих след като почнах да пия Матерна при вас как е било? Thinking
аз качих 40 кг , но не мога да ти кажа дали е от матерната или не , защото вместо да си почивам вкъщи и да се разхождам , аз ходих на работа докато родих и  занемарих разходките , което според мен си каза думата....

# 64
Мерси, Мишле, все пак, но си купих вече!  bouquet
Вчера имах път към центъра и се отбих до пазара.

# 65
  • Перник
И аз съм чувала, че ако се пият витамини по време на бременността се качват килограми и се раждат по-големи бебета. Предполагам, че и това е индивидуално, в смисъл "Матерна" или каквито и да са други витамини влияят различно на всеки  Peace Аз не съм пила витамини и не мога да споделя личен опит.

# 66
И при двете бременности пих Матерна от първия месец до раждането. Първия път качих 11 кг., а сега около 15-17 кг, като втория път изкарах последните шест месеца на легло вкъщи, изобщо не излизах на разходки. Не мисля, че заради Матерната съм качила повече килограми. Моя приятелка не е пила, но качи 30 кг, като докрая ходеше на работа, като ходеше пеша от центъра до Пашов и обратно всеки ден. По-скоро си е до ядене.
  При нас детенце вече е по-добре със запека, но само дуфалака помогна, вече не му давам и се изхожда по веднъж, но плаче докато ака.

# 67
  • Перник
Алиса, синът също много се запичаше. И аз му давах Дуфалак, но не по предписание на личната  - тя ми казвваше да правя масажи, ама те изобщо не помагаха. Препоръча ми го моя близка, акушерка и с него всичко беше ок. Започнах да му давам по половин кафена лъжичка бананово пюре /домашно приготвено/, точно на вашата възраст, малко преди да направи 3 месеца. И детето започна да се изхожда без никакви проблеми. Може би нямаше да рискувам толко рано да го захранвам, но това беше единствения вариант за естествено изхождане на бебето. От тогава не сме имали такива проблеми.

# 68
Благодаря Надя, но банана не запичаше ли? Да ти кажа май е до организъм. На дъщеря ми помагаше пюре от сливи на Семпер, но то е от четвъртия месец. Въпреки това бих го дала и от третия ако отново се запече бебо. Засега не се налага. А банана как го правиш - суров, пасиран или го попарваш? Аз на Габи го запичах на фурна и после пасирах, но беше по-голяма.

# 69
  • Перник
Ами пасиран/смачкан го давах, може и малко водичка, за да се разбие по-добре. Исках да кажа, че детето започна да се изхожда нормално, когато започнах да давам и "твърда" храна. А дали да е банан или друг плод, ти сама ще прецениш. Но аз го захраних на свой акъл и с много малко количество. Малкия беше на домашно направени пюрета, та за тези по магазините нямам наблюдения.

# 70
Момичета помагайте. Малък Криско е с кашлица от 14 септември. Суха,дразнеща. Няма сополи /поне не повече от обикновено/. Днес за четвърти път го водих на лекар от тогава и имаме назначен поредния сироп. Давала съм Флудитек и Коларгол. В момента давам Проспан,Тетрисал,Пулмекс, а от довечера ще добавя и Зиртек. Според педито щом гърдите са му чисти и няма червено гърло става въпрос за алергия и в момента съм се хванала да изхвърлям плюшки,килими,цветя,пердета,книги и всичко,което задържа прах.
Имали ли сте подобни проблеми и как сте ги решили? Само да доуточня,че кашля основно вечер като си легне и през нощта... През деня я се прокашля 3-4 пъти я не.

# 71
na Krisko mamata ,
При нас също имаше кашлица на алергична основа + паднал глас. Давахме освен сиропчето за кашлица / Проспан и Калциев глюконат/ и по 5 капки на ден Фенистил /противоалергично/ разтворени в сокче или вода.  Може да се купи и друг противоалерг. сироп или капки, но е задължително да го има, щом е уточнено, че е на алергична основа. В това състояние беше моят Никола 7-8дни и бавно, постепенно отшумя всичко.
Дано да съм помогнала!  bouquet

# 72
  • Перник
Калоян кашляше вечер по няколко пъти в периода, когато Русия ни спря газа и всички потребители минаха на алтернативно гориво. Тогава и други деца имаха същия проблем - не само в нашия град. Първите дни като почна да кашля давах "Стодал", но нямаше ефект. Спрях. Пуснаха газа и след няколко дни кашлицата изчезна, колкото и невероятно да звучи.

# 73
Според нашата педи трябва да търся причината за алергията в прах или мухъл. Според мен обаче си е от кравето мляко,което се навих да му давам след като тя ме убеди. Започнах да му го давам преди малко по-малко от месец. Детето започна да има колики,но аз първоначално не го свързвах с това. Започна и да кашля едновременно,но за това пък и през ум не ми мина че може та е от кравето мляко. Преди 10-тина дни спрях млякото - коремчето спря да го боли, а горе-долу тогава намали и кашлицата,но не я спря. Сега от един час спи без да е кашлял,но аз на своя глава от вчера му давам по една ампула вит.Ц, а от днес и Мултисаностол за деца. Не знам - дано не му навредя повече отколкото да му помогна,но това с мухъла и прахта ми е малко съмнително. Все пак вкъщи не сми имали мухъл от зимата, а чистя достатъчно често,за да няма прах....
Според педи трябваше да сменим жилището още зимата,защото сме имали мухъл, а днес ме посъветва да отидем да живеем при свекърва ми,защото иначе можело да кашля цяла зима.
В резултат на това сега решихме да нанесем Термошилд против мухъла и да изхвърля всичко прахозадържащо - пък дано така решим проблема. newsm78

# 74
На Криско мамата, правени ли са някакви тестове за алергия на детето? Ако не са, как докторката ви е установила, че точно към домашната прах и мухъл има алергия? И ако е така, защо не се е проявила по-рано? Между другото зиртека е противоалергичен препарат, докторите изписват нещо против алергия всеки път, когато хрема или кашлица продължи по-дълго. Когато Габи беше на 2 години и тръгна на ясла, прекара варицела и имаше остатъчна кашлица повече от месец. Водихме я на алерголог, каза вероятно бронхиална астма или алергия. Заведохме я във Военна болница при една педиатърка, направиха й кръвна картина, каза, че няма астма и индикации за алергия. УНГ доктор каза, че третата сливица е за махане. Не я махнахме. Пи зиртек около месец и й мина, но беше юни. Препоръчаха ни да смени въздуха, поне за месец да я заведем на село, но ние нямаме село. Така че я водихме при мои роднини в Стара планина за седмица и после на море за две седмици. Дано това да ти е от помощ, мисля че зиртека ще му помогне. Във всеки случай аз не изхвърлих вълнените губери, плюшените играчки, нито пердетата и всичко си мина. Ако искаш телефона на софийската лекарка, пиши на лични, ще го издиря.

Общи условия

Активация на акаунт