Предстои ми инвитро, да поговорим...

• 182 088
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 840
  • Varna
интересува ме по-скоро дали стимулацията протича с два медикамента или с повече, дали на по късен етап се добавят и други видове, защото останах с впечатление, че повечето момичета са стимулирани с по-сложна комбинация от препарати, а може и само така да ми се струва незнам.
Ами пак зависи от това в коя клиника си и по-точно при кой лекар. При предния си опит бях стимулирана само с един вид лекарства и пак си имаше добър резултат. Самия лекар преценява това, понякога и в хода на самата стимулация.
 Не се притеснявай излишно и не е казано, че като имаш 20 инжекции, задължително ще ги използваш всиките.
 Успех и пиши как  вървят нащата!  Hug

# 841
Здравейте,момичета Hug
Някой дали може да ми каже при 5%нормална морфология по Крюгер и прилични стойности на останалите показатели има ли шанс за инсе или направо е време за тежката артилерия.
Знам,че трябва да попитам лекар,но имам записан час за април 2008 Sad

# 842
Здравей,kolinka пожелавам ти да родиш едно хубаво и здраво бебче.Колко време ти отне цялата процедура от началото до самия трансфер?Аз същто щте правя икси само че във Варна.

# 843
Здравейте,момичета Hug
Някой дали може да ми каже при 5%нормална морфология по Крюгер и прилични стойности на останалите показатели има ли шанс за инсе или направо е време за тежката артилерия.
Знам,че трябва да попитам лекар,но имам записан час за април 2008 Sad

Добре е дотогава да се консултираш с някой специалист какво може да се направи, за да се подобрят показателите му.

# 844
Здравей,

И ние сме с подобен резултат, но 7%. Правихме 2 инсеминации, неуспешни. Док каза да се насочим към ин-витро, защото според него нямаме друг шанс.

При д-р Стаменов ли имате час за Април?

Успех

Здравей,kolinka пожелавам ти да родиш едно хубаво и здраво бебче.Колко време ти отне цялата процедура от началото до самия трансфер?Аз същто щте правя икси само че във Варна.

# 845
7% ми звучи доста по-добре,но поне доколкото разбрах от всичко прочетено показателите на морфологията не могат да се подобрят чувствително Sad
Имам записан час за края на април при д-р Стаменов.Искаше ми се да направим нещо полезно дотогава,но от друга страна не искам да се обременявам с напълно излишни изследвания и напразни надежди. Cry
Единственото ми успокоение е ,че имам една бременност,макар и много,много кратка Cry

# 846
7% ми звучи доста по-добре,но поне доколкото разбрах от всичко прочетено показателите на морфологията не могат да се подобрят чувствително Sad
Имам записан час за края на април при д-р Стаменов.Искаше ми се да направим нещо полезно дотогава,но от друга страна не искам да се обременявам с напълно излишни изследвания и напразни надежди. Cry
Единственото ми успокоение е ,че имам една бременност,макар и много,много кратка Cry

Знам ли, според мен е по-добре да се опитва нещо да се подобри, макар и да е малко, но може би аз съм такава - не обичам да чакам. Все пак това е половин година и повече, все може с нещо да се уплътни този период.

# 847

Е това пак е нещо а каква е причината да е кратка Confused Embarassed Confused

# 848
Мая,ако знаех защо се случи и аз щях да съм много по-спокойна,за да направя всичко възможно да го избегна следващия път Sad.
Хистологичният резултат беше силно изразена възпалителна реакция.А всички възможни изследвания за каквито се сетиш инфекции са отрицателни.Не съм и боледувала докато бях бременна.
Никой не можа да обясни откъде се е появило това възпаление. Sad

# 849
Момичета,отнемането на яйцеклетки със пълна упойка ли става или местна?

# 850
  • Varna
Момичета,отнемането на яйцеклетки със пълна упойка ли става или местна?
С пълна.

# 851
ОК. Благодаря ти,за отговора.

# 852
Здравейте момичета! За дългите години (12 г.), през които се борехме да имаме бебе съм правила 5 инсеминации и 1 ICSI. Стимулацията сама по себе си е животозастрашаващо състояние, но ако се наблюдава внимателно (както всъщност обикновено се прави) не се стига до сериозни проблеми. Моята пункция на яйцеклетките беше с пълна упойка, но до колкото знам, в някои клиники се прави и с местна упойка. Така или иначе не боли. После може да има лека тежест и болка, подобна на тази по време на цикъл. Но обикновено лекарите предписват и блкоуспокояващ (за всеки случай). Самият трансфер е абсолютно безболезнена процедура, наистина, ама наистина абсолютно нищо не се усеща. Що се отнася за въпросите относно лошото качество на спермата, при нас, също беше така, като процентът беше 4%. Въпреки малките шансове направихме няколко инсеминации, за да сме опитали абсолютно всичко, преди да преминем към последния вариант. А в този случай, това е не ин витро, а ICSI (инжектиране на сперматозоид директно в ядрото на яйцеклетката). След нашето ICSI бях бременна с близнаци, които за съжаление загубихме в 10 г.с. Но тъй като при стимулацията "произведох" 18 яйцеклетки (предимството на стерилитета с "мъжки фактор" е това, че яйчниците а жената работят на пълна пара), получиха се 9 ембриона, от които замразихме 6. Така няколко месеца след абразиото, направихме трансфер на два замразени ембриона и сега си имаме бебе. Споделям с Вас толкова подробно своята история, защото искам да Ви уверя, че макар сега да Ви е тежко (по-скоро емоционално, отколкото физически) всеки миг, всяка болка и всяка тревога си заслужават и се забравят в първата минута, в която видите мечтаните две чертички на теста, да не говорим за момента, в който на бял свят се появи и дългоочаквоното и толкова желано бебче. КУРАЖ И УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

# 853
  • някъде там......
bubaranski, заради такива като теб все още не съм загубила надежда. Да ти е живо и здраво съкровището и много да ви радва.
 Момичета, искам да ви попитам какви изследвания се правят преди ин-витро и колко време отнемат? Има ли разлика между изследванията при ин-витро и ИКСИ?
 При нас няма мъжки фактор, досегашните изследвания са в нормите - проблемът при мен е единствената ми здрава тръба. Казвам последното, ако има някакво значение за необходимите изследвания. Другата седмица съм на преглед, но бих искала да знам по-рано какво ме очаква.

# 854
Дали е ин-витро или ИКСИ няма разлика в изследванията при жената. Това зависи единствено от мъжа, а при вас този проблем не стои.
Задължително се правят хормони, ако нямаш актуално изследване. Някои лекари искат и имунологични, но аз смятам, че без предварителни показания в тази посока не трябва да се прекалява.
Хепатит, полово предавани болести също е добре да изследваш.

Общи условия

Активация на акаунт