Предстои ми инвитро, да поговорим...

• 182 039
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте на всички!
искам да ви пожелая успех,защото и аз знам какво е да чакаш двете чертички.Дано всичко мине успешно и скоро да се похвалите  GrinningЖелая ви много късмет и попътен вятър.Вяравайте в мечите си и в желанията си -така ще се сбъднат УСПЕХ!!!

# 91
ех, мили момичета, и мен ме чака инвитро. вече 7 месеца след лапароскопия чакаме и не се получава. лапароскопията установи тръби, от които нищо няма да излезе и вече се задействам. събирам пари. не знам колко ще ми тряват, но ще ходя при щерел. стискайте ми палци.--- опитвам се да не губя надежда.

# 92
Момичета знам че ви предстуи ин витро.
Имам приятелка която изживя всички трудности.
Не се предаде, даде  си сили и е имала страхотен резултат!
Две кукли!
Чао и успех!

# 93
Здравейте, момичета Simple Smile
Разбирам притесненията ви, защото и аз съм минала през всичко това и ви желая от все сърце късмет в начинанието! Praynig
събирам пари. не знам колко ще ми тряват, но ще ходя при щерел. стискайте ми палци.--- опитвам се да не губя надежда.
Coookie, ако си по клинична пътека до 3000лв ще те оправят, но ако не си излиза някъде между 5000 - 6000лв. Зависи много от това колко инжекции ще ти трябват за стимулацията.
Успех!

# 94
Искам да попитам някоя от вас правила ли е инвитро в клиниката на Щерев, при кой лекар и какъв е резултата.От една седмица съм на противозачатъчни тъй като се оказа че имам киста вероятно ендометриозна.След 3 дни трябва да ги спра и от първия ден на следващата М. да ги пия отново.Лекарката каза че ще правим инвитро.Ако се окаже че кистата не се е махнала това ще попречи ли на инвитрото.И не ми стана ясно колоко месеца са необходими за предварителната подготовка на организма преди пункцията на яйцеклетки.Сега като ги пия тия противозачатъчни това част от подготовката за инвитро ли е или е само заради кистата.

# 95
  • София/ Плевен
Здравейте момичета, вчера ми дадоха документите за кандидатстване за инвитро. Ние с мъжът ми се опитваме от повече от две години. Направихме си всички изследвания и резултатите са ясни- луф синдром, силнонагънати тръби с уширения в краищата и миома на матката. Оперирана съм от поликистоза на 14 години (интересна идея на лекарите- операцията е по друг повод, но решили да ми направят и резекцио на яйчници). Имам много сраствания, които не позволяват лапароскопия и пречат на овулацията ми. Сега ходя при д-р Янакиева и съм очарована от нея- казва че природата си е природа и няма жена без шансове за бебче. Но трябва да кандидатсваме за инвитро, защото явно нашите не са големи. Моля ви, разкажете ми как протича стимулацията- колко време продължава и в какво се изразява. За болката вече знам- в документите пише, че процедурите са безболезнени. Колко време продължава всичко- от първия ден на стимулирането до теста за бременност. Желая ви успех, момичета, и дано този опит, който ви предстои, доведе до  EFP.

# 96
Виж ТУК.
А миомата няма ли да попречи за имплантацията?

# 97
  • София/ Плевен
Честно да ти кажа, не знам. Не ми препоръчаха операция за отсраняване на миомата, та си мисля, че няма проблем. В петък съм на преглед и ще обсъдим всичко тогава.

# 98
Имам много сраствания, които не позволяват лапароскопия и пречат на овулацията ми. Сега ходя при д-р Янакиева и съм очарована от нея- казва че природата си е природа и няма жена без шансове за бебче. 

Здравей, irka_s!
Първо искам да ти пожелая успех в начинанието и разбира се здраво хубаво бебе накрая! може и две:)

Обаче като четох постинга ти нещо ми направи впечатление. Първо да те питам за д-р Янакиева от Св. София ли говориш?
И второ, понеже има връзка с първото: лапароскопия се прави, за да се огледат отвътре органите и досега не съм чувала сраствания от предишна операция да пречат за лапаро. Даже напротив.
Понеже и аз минах набързо през нейния кабинет, вярно заради малко по-различен проблем, но ми беше казано, че в моя случай от лапароскопия няма смисъл и не може да се направи и трябва да постъпя за коремна операция /за отстраняване на тръба/. Аз имах предишна операция и се предполагаше, че имам и много сраствания. В крайна сметка лекарят, при когото отидох след посещението си при д-р Янакиева първо се възмути, че изобщо ми е предложена коремна операция, а след това ми направи лапароскопия, при която отстрани всички сраствания и надупчи поликистозните ми яйчници.
С всичко това не казвам, че не си тръгнала по правилния път. Само казвам, че може би преди да се впуснеш в инвитрото трябва хубаво да поразпиташ за настоящите си проблеми, дали могат да бъдат решени и дали няма да пречат на инвитрото.
Защото сраствания пречат при пункция /е, не винаги/ и защото миома може да пречи и на забременяване, и на износване на дете.

# 99
Лекарката каза че ще правим инвитро.Ако се окаже че кистата не се е махнала това ще попречи ли на инвитрото.И не ми стана ясно колоко месеца са необходими за предварителната подготовка на организма преди пункцията на яйцеклетки.Сега като ги пия тия противозачатъчни това част от подготовката за инвитро ли е или е само заради кистата.
Ами много зависи какъв е размера на кистата. Принципно противозачатъчните могат да са и за двете неща. Ако кистата ти не изчезне може да я махнат оперативно или ако е много малка да направят инвитрото с нея. Това, което на мен ми обясниха е, че може да започне да расте, но не винаги това става и ако е много малка едва ли ще достигне опасни размери - ако не забременееш от инвитрото, а кистата се е уголемила може да ти предложат след него да направиш операцията за премахването и. Ако не се е повлияла можеш да правиш следващ инвитро опит.
Само да те предупредя, че не са много лекарите, които започват инвитро с киста, но това си е тяхна лична преценка, а тя трябва да е най-добрата.
Аз ровичках в нет-а за информация и попаднах на съпоставка на стимулация със и без киста - искам първо да уточня че става въпрос за кисти над 2 см до 6 см - демек не са малки кисти - в този случай прекъснатите стимулации са два пъти повече ако имате киста от споменатите размери отколкото ако нямате. Ако от 10 опита се прекъсва един значи при тия с кистата ще прекъснат 2 стимулации.
Това е, което аз намерих и продължавам да търся.
Успех

# 100
Искам да попитам някоя от вас правила ли е инвитро в клиниката на Щерев, при кой лекар и какъв е резултата.....И не ми стана ясно колоко месеца са необходими за предварителната подготовка на организма преди пункцията на яйцеклетки.Сега като ги пия тия противозачатъчни това част от подготовката за инвитро ли е или е само заради кистата.
Здрасти,Dji-djo , аз съм една от тези които е правила инвитро в клиниката на Щерев и резултата е, че чакам две бебенца Laughing Бях при д-р Савова, но мога да кажа  много добри думи и за д-р Тимева , д-р Ганева и д-р Андреева. При мен успеха дойде от втория опит и се смятам за късметлийка. Според мен не е много правилно след един неуспешен опит да хукнеш при други лекари ( все пак шанса за успех е само 20%), тъй като те вече са запознати със случая ти, знаят как ти е повлияла стимулацията, дали не трябва да се сменят инжекциите и т.н. и т.н.
Колкото до противозачатъчните - да, мисля че това е част от подготовката за инвитрото. Доколкото си спомням след като ги изпиеш ще трябва да си пуснеш изследване за естрадиол ( ако не се лъжа, някакъв хормон беше) Ако е паднал под определено ниво се започват инжекциите. Те продължават около 12-15 дена  -  зависи как се развиват фоликулите -  след ден два идва пункцията, след още 3 дни трансфера на ембрионите и после чакаш до две седмици резултата. Така че всичко приключва в рамките на един цикъл.
Желая ти успех, както и на всички останали Simple Smile

# 101
Здравейте момичета,първо искам да пожелая успех на всички в това начинание искам да ви кажа че с вяра всичко се постига.Искам да ви помоля за съдействие , имам една позната във Варна която иска да направи инвитро може ли да ми препоръчате добър доктор или по добре да го направи в София

# 102
За д-р Маркова съм чувала добри отзиви.

# 103
  • Varna
Хайдеееееее, време е пак да се отчета.Днес направих естрадиолчето, е имаше малко перипетии със взимането на кръв, като бодене по двете ръце от две сестри, но най-накрая успяха.Стойностите са добри и започнахме със стимулациите-по две инжекциики на ден и така до понеделник, когато пак съм на преглед и ще ви пиша как вървят нещата. Laughing

# 104
Здравей Поллитта!Много се радвам за теб и останалите трима  Simple Smile от семейството ти.Е двама засега са скрити при теб на топло,но след няколко месеца /не знам скоро ли сте правили инвитрото/ ще са в прегръдките ти.Вчера писах ама не е излязло.Ние досега сме все при д-р Савова с едно изключение.Когато тя отсъстваше д-р Александров прави третата ни инсеминация.Не сме доволни от него и понеже той каза че прави инвитро малко се притеснявам да не се паднем при него когато дойде момента.Ще се чувствам спокойна само ако го прави д-р Савова но не знам дали някой ще позволи да избирам лекаря.Иначе тя каза че в края на м.02 ще ме прегледа и ако кистата се е махнала ще правим изследвания и ще ми даде документи за здр.каса.Дано да ги придвижат бързо защото скоро навършвам 34г.,а след 35г. шансовете намаляват.Самите доктори го признават.Желая ти лека бременност и от тук нататък да ви се случват само хубави неща.Не знам каква е вашата история но знам че не ви е било леко.Много усмивки и радост и на двама ви!

Общи условия

Активация на акаунт