Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 784
  • 1 477
  •   1
Отговори
# 1 290
И за мен са се чудили дали да не съм Марина, дядо ми така се казва, но тогава на мода била прочутата песен ''Марина'' и са се отказали Simple Smile

# 1 291
Цитат
Била 4-о дете в семейството, родено в събота и 1-о момиче след 3-ма сина. Родители видели знак в това все в събота да им се раждат децата и питали попа какво да направят. Той предложил името. Серията спряла. Следваща сестра е родена в друг ден

Добре де, някакво лошо предзнаменование ли е било децата да са родени в събота?  ConfusedСтана ми любопитно...

# 1 292
Цитат
Била 4-о дете в семейството, родено в събота и 1-о момиче след 3-ма сина. Родители видели знак в това все в събота да им се раждат децата и питали попа какво да направят. Той предложил името. Серията спряла. Следваща сестра е родена в друг ден

Добре де, някакво лошо предзнаменование ли е било децата да са родени в събота?  ConfusedСтана ми любопитно...

Няма кого да попитам, но доколкото си спомням разказите по темата, не е ставало дума за лоша поличба. Просто видели знак, но не знаели какъв, затова и попитали попа. Той може да е решил, че Бог иска от това точно семейство да даде на свое дете име, свързано с Неговия личен ден Wink
/признавам, че последното ей сега си го измислих/

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 11:38 от Wilma Flintstone

# 1 293
Съботата е по принцип ден за почитане на мъртвите, може от там да има някаква препратка, аз също съм родена в събота.

# 1 294
Цитат
Няма кого да попитам, но доколкото си спомням разказиет по темата, не е ставало дума за лоша поличба. Просто видели знак, но не знаели какъв, затова и попитали попа. Той може да е решил, че Бог иска от това точно семейсто да даде на свое дете име, свързано с Неговия личен ден /признавам, че последното ей сега си го измислих/

Благодаря, Уилма  Wink

# 1 295
Сетих се за една колежка - Кремлина (от Кремъл, но не знам дали дядо й се казвал така Wink)

# 1 296
Аз съм родена в сряда.

Има значение деня на раждане.
Неделя е ден на Слънцето.На родените през този ден им върви по вода цял живот.

http://margaritta.dir.bg/0302rojden_den.htm

Цитат
Събота

Народните поверия казват, че човек роден в събота ще има гадателски способности и ще може да поглежда през вратата на световете. Роденият в събота ще се занимава с това, което харесва и ще име възможност да пътува, от него може да излезе добър търговец. Роденото в събота дете е на уважение и почит в семейството. То е смятано за дар от Бога и ще носи щастие на всички около него. Злите сили се страхуват от него и бягат надалеч. Име поверие, че на родените в събота не им действат магии.
http://sanovnik.bg/n4-3510-%D0%9A%D0%BE%D0%B9_%D0%B4%D0%B5%D0%BD … D0%B0%D1%87%D0%B8

http://www.temura.net/%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0% … 0%B0%D1%82%D0%B0/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA

# 1 297
Днес съм много креативна Simple Smile Сума тъпотии си измислих! Сега се сетих, че както аз съм родена на Св.Неделя, така пък брат ми е роден в неделя. Имало е знак явно и в това, ама ей на кога прозрявам Wink Той, впрочем, днес е именяк, както и мъжът ми! Simple Smile Знаци, знаци... Simple Smile

# 1 298
Днес съм много креативна Simple Smile Сума тъпотии си измислих! Сега се сетих, че както аз съм родена на Св.Неделя, така пък брат ми е роден в неделя. Имало е знак явно и в това, ама ей на кога прозрявам Wink Той, впрочем, днес е именяк, както и мъжът ми! Simple Smile Знаци, знаци... Simple Smile
Мартин  Simple Smile
добре че на календара пише

# 1 299
Нищо не мога да скрия от вас- четете ме кат' отворена книга Wink

# 1 300
Ей сега по новините в 19ч чух Страмвулка...дано съм го запомнила правилно,де щото колкото повече си го повтарям толкова по-сбъркано ми се струва!  Crazy

# 1 301
  • софия
Ей сега по новините в 19ч чух Страмвулка...дано съм го запомнила правилно,де щото колкото повече си го повтарям толкова по-сбъркано ми се струва!  Crazy
Аз пък гледах новините, започнах да го повтарям и докато дойда от хола до компютъра вече го забравих. Simple Smile

# 1 302
Пък вчера майка ми спомена една своя бивша колежка от много отдавна, за която не бях се сетила, макар че едно време много ме кефеше името й: Юрия (викаха й Юри, естествено).

# 1 303
Ей сега по новините в 19ч чух Страмвулка...дано съм го запомнила правилно,де щото колкото повече си го повтарям толкова по-сбъркано ми се струва!  Crazy
Аз пък гледах новините, започнах да го повтарям и докато дойда от хола до компютъра вече го забравих. Simple Smile
Аз нямаше и един път да успея да го повторя,  но мимина е рядък талант  Laughing

Наскоро се сетих за името Верена, героиня от книга. Означава змеица, произхдът е прабългарски или някакъв сроден нему. Подобно име има и с латински произход, но специално за героинята от книгата, важи горното.

# 1 304
Аз нямаше и един път да успея да го повторя,  но мимина е рядък талант  Laughing
...
Flutter

Общи условия

Активация на акаунт