Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 594
  • 1 477
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Бургас
Ауууу,помните ли скоро се прайх' на загадъчна за името на евентуална втора дъщеря,ако имам някой НЕдекемврийски ден ?  Laughing Е,някой ме е изпреварил-видях името в изброените по-горе...  Mr. Green Не,че имам претенции за уникалност,де! Peace
А, такаа...И кое ли ще е туй именце Thinking Mr. Green.Знам,че няма да кажеш,но не е ли едно от тези Савелия,Маделин,Йована,Аделия-Констанс,Самуела,Даника,Аглая,евентуално Карина Thinking? Умишлено не изброих тези с Р,защото знам,че ти е проблем буквичката,но и Раяна малко ме съмнява Laughing

# 1 396
 Party Неее,елфчето,не позна...иначе за "р" си права! Wink

# 1 397
Май само Галея остана неспоменато  Thinking

# 1 398
Май само Галея остана неспоменато  Thinking
Flutter

# 1 399
# 1 400
Фиделовци има в България. Българската общност, която живееше в Хавана по комунистическо време и раждаха деца там, някои от момчетата са кръщавани Фидел, в чест на Фидел Кастро и братството между двете комунистически страни - България и Куба. Било им е препоръчвано, къде по- меко, къде по- настоятелно от партийни секретари и прочие. Бившият ми съпруг е роден в Хавана при тези обстоятелства, но са отказали намеците да бъде Фидел.

Бащата на това момиче Фиделия може би е от тези момчета родени в Куба. Ако е от началото- средата на 70-те години, млад ако му се е родила дъщеричката, тъкмо съвпада.

# 1 401
Сетих се за една Чавдара.
И за една АдилиА - там май има чалга-елемент...

А по Фидел-нишката, в БНТ има(ше) двама братя-близнаци Ернесто и Антонио, точно на някакви кубински партизани наречени Simple Smile

# 1 402
  • Пловдив
Фиделовци има. Както и Сталиновци. Какво ли не прави партийното мислене  Mr. Green

Между другото, вие повечето сте млади, но преди се внушаваше, че партията ни дава всичко. До такава степен, че когато видях, че филмът "На учителя с любов" е английски - бях някъде към 6-7 клас, не съм била много малка - изпаднах в дълбоко недоумение как аджеба има в Англия училища, като те са капиталистическа държава - аз си знаех, че на нас Партията ни дава училището и ако я няма то няма да съществува.

# 1 403
Забравила съм да спомена, че когато бях бременна с първата си дъщеря много исках да я кръстя Пагане. Сега като се замисля добре , че таткото беше непреклонен  Laughing

# 1 404
  • София
Това за Протива ме разтърси.   Crazy  Макар че Опротивея или в духа на Фидел и Сталин - Съпротива, звучи далеч по - завършено.   Peace   Mr. Green

Освен, че има Фиделовци в България, има и много Йорданки в Куба.   Grinning
По време на гастролите на Йорданка Христова там, като любима певица на коменданта, много родители кръстили дъщерите си така.

А Пагане не беше ли любимата на Аспарух? Много романтично, но много щуро!   Simple Smile
Ох, какви ли имена щеше да има по списъците из детските градини, ако не бяха мъжете ни, да ни спрат!   ooooh!  
Чудя се, как ли ще се приеме една тема от рода "Как биха се казвали децата ви, ако решението за това е било изцяло ваше?".   newsm78    Rolling Eyes  

# 1 405
Нямаше да е много различно от сега. Повечето хора са си консервативни.

# 1 406
Пагане е измислено от Вера Мутафчиева. Никой не знае как се е казвала жената на хан Аспарух. В художествените произведения се срещат различни варианти, например Ахинора.

# 1 407
Това за Протива ме разтърси.   Crazy  Макар че Опротивея или в духа на Фидел и Сталин - Съпротива, звучи далеч по - завършено.   Peace   Mr. Green

Освен, че има Фиделовци в България, има и много Йорданки в Куба.   Grinning
По време на гастролите на Йорданка Христова там, като любима певица на коменданта, много родители кръстили дъщерите си така.

А Пагане не беше ли любимата на Аспарух? Много романтично, но много щуро!   Simple Smile
Ох, какви ли имена щеше да има по списъците из детските градини, ако не бяха мъжете ни, да ни спрат!   ooooh!  
Чудя се, как ли ще се приеме една тема от рода "Как биха се казвали децата ви, ако решението за това е било изцяло ваше?".   newsm78    Rolling Eyes  

И Калояновци в Япония Simple Smile
Пагане е готино - въпреки всичко! Защо Аспарух - да, а Пагане - не???

Колкото до посленото, много лесно и също толкова скучно: Яна или Димитър Simple Smile Това са любимите ми имена открай време.

# 1 408
Пагане е измислено от Вера Мутафчиева. Никой не знае как се е казвала жената на хан Аспарух. В художествените произведения се срещат различни варианти, например Ахинора.

Е ти уби всичко детско в мен! Sad

# 1 409
  • София
Нямаше да е много различно от сега. Повечето хора са си консервативни.
Но сигурна съм, че щеше има и много нестандартни имена - героиня от любима книга на майката; ника й от форума; името на някой любим, за който само тя си знае; любимо цвете, град, континент, цвят, емоция, чувство ...
Особено, като знам, какъв ураган от емоции бушува в сърцето на майката миг след, като е зърнала рожбата си за първи път ...
Пък и първите часове след това, когато най - често, тя все още е под упойка, в резултат, на което е в състояние да вземе такова решение, от което би могло и свят да ти се завие ...   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт